Papablog

Papablog

Papablog

Het hele internet staat er vol mee: blogs van zwangere, net bevallen of door de wol geverfde moeders. Blogs over zwangerschap, bevallen, opvoeden, spuitluiers, speelgoed, meubels, luiertassen en wat al niet meer! Wat ik echter mis is een blog met een andere invalshoek. De andere persoon die een levensveranderende ervaring tegemoet gaat, namelijk de vader. Ik mis blogs over dingen die (aankomende) papa’s boeit! In plaats van een mamablog voor de verandering een keer een papablog!

Een vader die een blog schrijft over hoe je omgaat met de zwangerschap van de vrouw in je leven. Belangrijke tips voor de eerste weken als papa. Hoe ga je om met slaapgebrek, voeden en luiers? Verhalen van ervaren vaders, opa’s en opvoeders. Hoe ervaren moeders hun partner tijdens de zwangerschap en ouderschap? Leuke verhalen over komische situaties en wat al niet meer? Kortom een echt papablog. Ook praktische zaken, zoals het nut van een luieremmer of het schoonmaken van een babyfles sla ik niet over!

Zoektocht naar informatie

Vanaf het moment dat Fleur mij vertelde dat we een kind verwachtten ben ik op zoek gegaan naar informatie. Mijn eerste en eigenlijk enige informatiebron op dat moment was het boek van Kluun: Help! Ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt! Supertof boek met allerhande tips voor de aanstaande vader. Maar ik miste (en mis) verdieping! Een simpele instructie over hoe je je kind het flesje geeft, welke voedingsmiddelen kun je beter niet of juist wel meenemen naar huis voor je zwangere partner als zij in verwachting is?

Ik haalde mijn informatie daarna veelal van websites specifiek geschreven voor vrouwen. Deze blogs en websites hebben vaak een schrijfstijl die ik moeilijk trek. Of heel poezelig en lief, taal in pasteltinten noem ik dat. Of juist heel dwingend en met veel uitroeptekens. Belerende taal van beroepsmoeders. Maar geen papablog! Geen no nonsense taal van kerels met ervaring. Hoe combineer je fulltime werken met de opvoeding van je nieuwe poepfabriek? Wie bel je als je vriendin klachten heeft tijdens de zwangerschap? Allemaal vragen die ik tegenkwam in de eerste paar maanden van Fleur haar zwangerschap.

Een papablog met antwoorden

Ik zal er nog geen volledige website aan wijden, maar zo af en toe zul je op deze website een papablog gaan tegenkomen! Een blog van een vader voor aanstaande vaders. Informatie die onmisbaar is in de periode dat je vriendin zich net een gestrande walvis voelt. Dingen die je echt moet weten als je een zoon of dochter verwacht. En vooral ook: hoe laat je je niet indoctrineren door de moedermaffia (maar ook niet door Rob van Laere ;))?

Het eerst blog zul je vrijdagavond vinden op deze website!

Een vader met een blog

Bovenstaand artikel schreef ik in 2017. Inmiddels ben ik dus al eventjes een vader met een blog. Het is echt fijn om te merken dat velen van jullie mij weten te vinden. Ook al is ongeveer 80% van de bezoekers vrouw, toch weet ik dat de informatie die zij lezen ook bij mannen terecht komt. Voor vaders schreef ik over strijkvrije overhemden en ook artikelen over gordijnen werden veel door mannen gelezen. In augustus 2018 verhuisde deze website van robvanlaere.nl naar papablogger.nl en dat heeft mij geen windeieren gelegd. Ik wordt als papablogger steeds interessanter voor lezers en adverteerders. Papablogger blijft dus groeien.

CTG baby belly
Wachten in het geboortehotel
Rob van Laere schrijft een papablog
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.