Wat moet er in een luiertas?

Wat moet er in een luiertas?

Tot tien maanden geleden had ik me nog nooit bezig gehouden met deze vraag. De vraag die essentieel is als je met een baby van huis gaat. De vraag die iedere nieuwe vader vooraf stelt en pas na een aantal keer gruwelijk de fout in gaan duidelijk kan beantwoorden. Wat moet er in een luiertas? Voordat Morris geboren was hield ik me helemaal niet bezig met dit soort vragen. Het voornemen was er zelfs om helemaal geen luiertas te nemen. Fleur zag zichzelf namelijk ook helemaal niet lopen met zo’n suffe veel te grote tas waar je alles in kwijt raakt. Toch hebben we nu een luiertas en help ik jullie door te helpen met het beantwoorden van de vraag; Wat moet er in een luiertas?

Wat moet er in een luiertas?

Als je een beetje op mij lijkt dan is je eerste antwoord natuurlijk luiers. Logisch antwoord en natuurlijk ook helemaal waar. Ga nou niet een hele maandvoorraad aan pampers in die mooie cowboytas proberen te proppen. Dat is helemaal nergens voor nodig. Inmiddels ken je je kind en de poepluiers wel een beetje en kun jij het beste beoordelen hoeveel je nodig hebt voor de tijd dat je van huis bent. Bij ons volstaan meestal een stuk of vier luierbroekjes

En luierbroekjes rijmt op billendoekjes. Check altijd of deze nog in de tas zitten, want ik vergeet die krengen altijd! Sta je daar weer te kutten met wc-papier en hydrofiele luiers en niet te vergeten: luieruitslag. Sinds dit een keer is fout gegaan hebben we altijd een pak in de tas zitten. De meeste pakken zijn klein en handzaam dus nemen niet te veel ruimte in beslag. Aan jou de keus of je luierdoekjes neemt met een superdeluxe sluitsysteem of gewoon met één die sluit met een sticker. Tip van de chef; aangezien deze doekjes minder vaak gebruikt gaan worden en stickers kunnen uitdrogen is het aan te raden om voor in de luiertas te gaan voor babydoekjes met zo’n sluitssysteem. Dit voorkomt uitdrogen van de doekjes en is een stuk hygiënischer dan met een sticker.

Wat er uit gaat moet er ook weer in

Naast de meest logische artikelen is het ook handig om je tas te vullen met de nodige voeding voor jullie kind. Wat er uit gaat moet er ook weer in. Wat moet er in de luiertas als het op voeding aankomt? De meest ouders zweren bij een melkpoedertoren. Dat klinkt als een enorm langwerpig ding vol met poeder. Hier geen verrassing, dat is het ook. Het is een toren van plastic met verschillende op elkaar gestapelde doosjes die aan elkaar klemmen of schroeven zodat je handig een aantal voedingen bij elkaar hebt. Mijn ervaring is dat die dingen toch door de tas gaan zwerven, uiteindelijk stuk gaan en dat je hele tas lijkt op de kofferbak van een Amsterdamse drugsrunner.

Zelf zweer ik bij het drievaks melkpoederdoosje van Difrax. Handzaam, klein, stevig en toch genoeg ruimte voor drie voedingen. Het scheelt dus enorm veel kostbare ruimte in je luiertas. Daarnaast zitten de onderdelen niet los van elkaar dus kan er ook niks stuk. De deksel en de dopjes zijn goed stevig dus die zullen in de tas ook niet voor problemen zorgen. Schep gewoon de hoeveelheid voeding in het daarvoor bedoelde vakje en als er gevoed moet worden giet je dit zo in de fles met warm water. Je kind kan de was doen…

Aangezien de ruimte beperkt is

Aangezien ik er vanuit ga dat je kind de was niet kan doen is het ook handig een setje schone kleding mee te nemen. Aangezien de ruimte beperkt is, raad ik je aan om een romper en misschien een broek mee te nemen. Meer is vaak niet nodig. Wil je toch een hele garderobe meenemen, dan adviseer ik je de “Mommy Bag” van Childhome. Deze tas hebben wij ook en daar zou je met gemak een hele baby in kwijt kunnen!

Vergeet niet om in de tas ook een hydrofiele luier of twee te stoppen en voor de zekerheid ook meteen twee spuugdoekjes. Op deze manier hou je je eigen kleding en die van je baby tenminste lekker schoon. Wij zijn heel erg tevreden met de hydrofieldoeken van Jollein, maar de doeken van Aden en Anais staan hier echt hoog op het verlanglijstje. Niet om de “rubber stoeptegelpapa” uit te hangen, maar deze doeken zijn echt zo mooi!

Stop jij nog andere zaken in de luiertas?

Spuugdoekjes koop je in grote getallen bij de zeeman. Gewoon de witte nemen, die was je op 90 graden in drie wasbeurten helemaal stuk, maar dat is niet erg want ze kosten toch geen drol. Je kan het natuurlijk zo duur maken als je zelf wil, want ook de hydrofielluiers hoeven niet zo duur te zijn. Deze vind je ook bij de Zeeman voor nog geen 3 Euro. Wil je ook verschrikkelijk veel geld uitgeven aan spuugdoekjes dan hebben ze bij Done by deer wat je zoekt.

Natuurlijk is bovenstaande slecht een advies. Iedereen moet lekker zelf weten wat hij in zijn luiertas stopt. Je moet immers ook opvoeden op de manier die je zelf wil. Als jij twee plakken ontbijtkoek in je tas wil stoppen die na verloop van tijd plakkend tussen de rits vandaan komen, dan is dat helemaal jouw beslissing. Mocht je nog aanvullende tips hebben, drop die dan onder dit artikel! Stop jij nog andere zaken in de luiertas?

Wat moet er in een luiertas?
Wat moet er in een luiertas?
Wat moet er in een luiertas?
1 Reactie

Geef een reactie