Hoe kies je de juiste babyfles?

Hoe kies je de juiste babyfles?

Als jullie je eerste kind verwachten, dan is het een vraag die misschien wel bij jullie op is gekomen. Hoe kies je de juiste babyfles? Een vraag die veelal makkelijk te beantwoorden is als je vooraf onderzoek hebt gedaan. Er zijn dan ook mama’s en papa’s die precies weten welke fles waarvoor dient, hoeveel deze kost en waar deze te krijgen is. Fleur was zo’n mama en wist voordat Morris geboren was al uit welke fles hij zou gaan drinken. Zij zag de Difrax S-fles als de beste babyfles. Ik heb haar nooit gevraagd waarom, maar heb er op vertrouwd dat ze wist waar zij het over had.

Uiteindelijk bleek dit de juiste keuze. De flessen hebben een uniek anti-kolieksysteem dat helpt tegen darmkrampjes van je baby. Door zijn vorm zit er altijd voeding in de speen en geen lucht. Ook biedt de fles de ideale houding voor zowel Morris als voor mij. Ik heb Morris dan ook altijd met veel plezier gevoed uit deze fles. Verder hebben we nooit problemen gehad met voeding uit de fles. Morris vind de spenen heel fijn en we hebben dus ook nooit last gehad van flessen weigeren.

Hoe kies je de juiste babyfles

Als je nu geen partner hebt die weet waar ze het over heeft, of als je zelf binnenkort mama of papa wordt en geen idee hebt hoe je de beste babyfles kiest, dan biedt dit artikel je misschien handvatten. Ik wil je in ieder geval adviseren om nooit zomaar een fles te kopen. Dit kan een verstoorde nachtrust voor ouders en kind veroorzaken en voor je baby misschien wel buikpijn en luiers met een rare inhoud.

Is de baby al geboren, dan is het van belang dat je goed kijkt en luistert naar de baby. Eet hij goed? Maakt het rare geluiden of gaat het hard huilen? Allemaal erg belangrijk tijdens het voeden, maar eventueel ook voor het kiezen van een nieuwe babyfles. Misschien is de fles die je nu hebt niet de juiste en krijgt de baby er buikpijn van. Ook is het mogelijk dat de baby last heeft van (verborgen) reflux. In dat geval heeft de baby een speciale babyfles nodig. Zoveel kinderen, zoveel situaties, dus hoe kies je de juiste babyfles?

Advies van je moeder

Volgens mij krijgt ieder stel dat een baby verwacht wel advies van de toekomstige oma’s. In de periode tijdens de zwangerschap en net daarna kun je ook niet zonder advies van je moeder. Zij weet wat voor jou het beste werkte. Je moeder heeft in de jaren daarna vast nog meer baby’s geboren zien worden, dus advies van je moeder moet je niet zomaar in de wind slaan.

Hou daarbij wel in je achterhoofd dat jouw moeder misschien al meer dan 18 jaar geen babyfles heeft gekocht. In de tussentijd is er een hoop  veranderd. Advies over hoe je de juiste babyfles koopt krijg je dus vast niet van haar. Neem de overwegingen wel mee in je keuze. De flessen van toen zijn ook doorontwikkeld en je wil niet hebben dat je na veel tobben toch uitkomt bij de fles die zij adviseerde. Voorkom dus een “ik heb het je toch gezegd preek”.

Advies van je omgeving

Iedereen in je omgeving heeft een mening over jou en je zwangerschap. Ook over je toekomstig ouderschap en jouw leven, dus als het ze iets kan schelen hebben ze ook een mening over jouw babyfles. Vraag je omgeving dus om advies over hoe je de beste babyfles kiest! Je moet ook een klein beetje meedoen met de mode natuurlijk. In je omgeving zijn vast vrouwen die net moeder zijn geworden die je perfect kunnen adviseren. Niet alleen wat flessen betreft trouwens. Ook over opvoeden kan je omgeving je heel wat tips meegeven.

Aangezien vrienden en kennissen met kinderen dicht bij het vuur staan is het aan te raden hun advies mee te nemen in je keuze. Laat echter nooit de modieuze kleur, de vorm of het feit dat een influenser de fles gebruikt van doorslaggevend belang zijn wanneer je de juiste babyfles kiest. De inhoud van de fles, de wijze waarop deze omgaat met lucht en de vorm van de speen zijn vaak veel belangrijker.

De Instagramvolger

Ik daag iedereen uit om de keuze voor een bepaalde babyfles te delen op Instagram. Toen ik dat deed op mijn Papablogger Instagram kreeg ik meer dan twintig berichtjes van Instagramvolgers die mij van advies wilde dienen of hun ervaring wilde delen. Ik had er een hele dagtaak aan om de dames en heren te voorzien van antwoord. Instagram is een geweldig medium, maar sommige mensen overdrijven echt in het pushen van hun mening.

Toch kwam er ook goed advies dat mij hielp in het maken van een keuze voor de juiste babyfles. Mensen die aangaven dat mijn keuze een goede was, volgers die adviseerde flessen van twee merken te kopen om te kijken welke het  beste zou werken en collega bloggers die een link stuurde naar reviews  die zij deden. Ik was er echt heel blij mee. Hou er wel rekening mee dat je eventjes bezig bent met reageren en dat je een dikke huid moet hebben voor mensen die het niet met je eens zijn.

Advies van het consultatiebureau

Wil je advies met iets meer onderbouwing, stel je vraag dan aan het consultatiebureau of als de baby nog niet geboren is aan de verloskundige. Zij krijgen deze vraag bijna dagelijks en hebben uit beroepsmatig oogpunt belang bij een goed advies. Je zou zeggen dat zij hiervoor geleerd hebben en dat is meestal ook zo. Stel gewoon de vraag “Hoe kies ik de juiste babyfles?” en je zou mogen verwachten dat er een antwoord met steekhoudende argumenten komt.

De dames van het consultatiebureau nemen ook de specifieke situatie van jouw kind mee in hun advies en kunnen je eventueel doorverwijzen naar een arts als de situatie problematisch is. Heeft je baby helemaal geen problemen met eten of de gezondheid, ook dan kunnen ze helpen bij het maken van een weloverwogen keuze. Laat je alleen niets aanpraten, want voor je het weet zit je je baby te voeden met een fles van 30 Euro en dat lijkt me in normale gevallen niet de bedoeling.

Advies van een (kinder)arts

Loop je voor de gezondheid van je baby bij een kinderarts, dan is het mogelijk de keuze voor de juiste babyfles te baseren op het advies van een (kinder)arts. Vooral als de stofwisseling van je baby in het geding is adviseer ik voor aankoop met de arts te overleggen. De artsen zijn veelal niet alwetend, ze hebben immers geen tentamen babyfles uittesten gehad, maar ook zij komen veel met de doelgroep in contact. Ook worden flessen in het ziekenhuis niet zonder reden gebruikt. Misschien dat de arts je binnen het ziekenhuis doorstuurt naar een diëtist of voedingsdeskundige.

Het verkoopadvies

De meeste ouders baseren de keuze voor de juiste babyfles op de woorden van de echte deskundige. De verkoper van de Prénatal of de Babydump. Deze kenners zullen je voorzien van objectief en onderbouwd advies dat zij door jarenlange ervaring en maandelijkse cursussen hebben opgebouwd. Zij zullen jou en je partner naar huis sturen met dé juiste babyfles voor jouw kind. Trek de adviezen ook nooit in twijfel, want deze experts wijzen jou de weg. Omzet is hierbij geen onderwerp en als een goedkopere fles voor jou beter is zullen ze dat direct zeggen.

Nee natuurlijk niet. Als je de vraag hoe je de juiste babyfles kiest stelt aan een verkoper bij de Babydump (meestal mannen zonder kinderen, heel raar), dan zul je zien dat ze gebruik maken van jouw euforische gevoel over de zwangerschap, de druk op je blaas en de onoverzichtelijkheid van wat je allemaal nodig hebt. Als de baby er al is zoeken de heren en dames vaak naar de bekende weg en een beter advies dan “de Avent verkopen we heel vaak” zul je meestal niet krijgen. Er zijn natuurlijk uitzonderingen, maar die maken dit artikel er niet leuker op.

Als je de babyfles uiteindelijk hebt gekocht, dan zul je zien dat er altijd een moment komt dat de baby ineens de fles niet meer wil. Ook kan er een reden zijn waarom de ene babyfles werkt en de andere ineens niet meer. Blijf er niet te lang bij stilstaan en koop een nieuwe fles. Verkoop de fles die je maar één keer hebt gebruikt op marktplaats en ga door met waar je mee bezig was.

Difrax S-fles licht blauw
Difrax S-fles regular
Hoe kies je de juiste babyfles?
Geen reactie's

Geef een reactie