Strijkvrije overhemden, de tip voor drukke papa’s

Strijkvrije overhemden, de tip voor drukke papa’s

Als je mij twee jaar geleden zou zeggen dat ik geen tijd meer zou hebben om overhemden te strijken en mij heil zou zoeken in een strijkvrije overhemd, dan had ik je voor gek verklaard! Mijn kast hing vol met netjes gestreken overhemden die ik zo kon pakken als ik naar mijn werk moest. Iedere zondag nam ik rustig de tijd om de plooien uit mijn collectie redelijk dure overhemden te strijken.

Geen tijd meer om te strijken

Maar tijden veranderen en capuchontruien zitten nou eenmaal lekkerder dan zo’n dun overhemd en met een eigen zaak had ik geen tijd meer om te strijken. Aangezien ik voor mijn werk de deur bijna niet meer uit hoefde en achter de computer zitten nu eenmaal fijner is zonder te hoeven letten op vouwen en kreukels, besloot ik tijd te besparen door overhemden niet meer te strijken.

Het is echter waar wat ze zeggen. Je gedraagt je zoals je jezelf kleedt. In mijn geval werd ik slonzig. Ik zag er uit als een gemiddelde zwerver met toegang tot douchefaciliteiten. Ik gedroeg mij dan ook als een lompe boer. Om de haverklap verliet een boer mijn mond en ook voor broeken en kussenslopen zocht ik mijn trouwe strijkbout niet meer op. Van eten aan tafel ging ik naar eten met de laptop op schoot en mijn Van Bommels werden Adidasjes. 

Strijkvrije overhemden, de tip voor drukke papa’s

Tot ik afgelopen 1 januari mijn tweede bedrijf begon. Dit bedrijf is met recht mijn tweede kind te noemen en omdat ik voor dit bedrijf wel de deur uit moet, moest ik dus op zoek naar een manier om er zo goed mogelijk uit te zien, zonder al te veel tijd aan strijken kwijt te zijn. Wist ik veel dat er strijkvrije overhemden zijn? Ik kocht er eentje om te proberen en als het wat zou zijn, dan kocht ik er later meer.

Na mijn eerste aankoop van een strijkvrij overhemd wist ik het zeker; dit gaat mij veel tijd besparen en misschien zelfs mijn manier van doen veranderen. Voor mijn eerste zakelijke afspraak werkte ik mijn baard bij, schoor ik mijn hoofd voor het eerst in maanden weer helemaal kaal en trok ik mijn nieuwe aanwinst van Eterna Overhemden aan.

Ik maakte in ieder geval indruk

Ik voelde me kiplekker in het chique ogende overhemd dat ik droeg op mijn groene Hugo Boss broek. Zou die man met dat gouden overhemd zich ook zo voelen? Ik maakte in ieder geval indruk, want de afspraak verliep top. Eerste echte klant in de pocket. De vuurdoop was echter niet de afspraak, maar de vraag of dit strijkvrije overhemd mij tijd zou besparen.

Twee dagen later was de witte was aan de beurt en zou ik erachter komen of strijkvrij ook echt niet strijken zou betekenen. Spaarde ik normaal mijn overhemden op voor zondag, dit keer zou ik na het wassen en uithangen dit overhemd ook al de volgende dag aankunnen. Dat was maar goed ook want met Blogger by Nature de volgende dag zou ik die best nog wel eens nodig kunnen hebben.

Een kreukvrij en net overhemd

Ik besloot het overhemd aan te doen naar het huwelijk van mijn beste vriend die middag en avond al. Het overhemd zag er echt top uit en ondanks dat ik er tijd voor had, besloot ik het toch niet te strijken. Er zaten geen diepe vouwen in en zelfs de boord zat gewoon goed. Niks mis mee, dus gaan met die banaan. Het hele feest had ik een kreukvrij en net overhemd.

Tip voor drukke papa’s: ik wil je echt aanraden om één of meer strijkvrije overhemden te kopen. Je bespaart tijd met strijkvrije overhemden en je ziet aan zo’n blouse niet dat je hem niet hebt hoeven strijken. Neem maar van mij aan dat je op deze manier tijd overhoudt om te besteden met je kind, je vrouw of als je net een nieuwe auto gekocht hebt een extra rondje over de snelweg.

Ik kan met recht zeggen dat het strijkvrije overhemd een game changer is geweest. Inmiddels heb ik er een stuk of drie en ik strijk alleen nog als er echt hele diepe vouwen in het overhemd zitten. Strijken is suf! Ik zie er ook zonder overhemd (met een trui dus) een stuk verzorgder uit. Ik scheer mijn hoofd weer netjes iedere week en we eten ook weer meer aan tafel. Natuurlijk is dit niet alleen de verdienste van mijn overhemd, maar het heeft zeker geholpen bij het veranderen van mijn mindset.

Strijkvrije overhemden
Strijkvrij overhemd Eterna
Geen reactie's

Geef een reactie