Wat is het nut van een luieremmer?

Wat is het nut van een luieremmer?

De luieremmer… Toen Fleur zwanger was van Morris hebben we duidelijke afspraken gemaakt over wat we wel en niet zouden kopen voor onze baby. Samen hebben we best een kritische kijk op welke dingen nodig zijn en welke artikelen op de markt zijn gezet om geld te verdienen aan hormonale, koopzieke, zwangere moeders. Soms zijn er artikelen waar ik echt het nut niet van in zie. Eén van die artikelen is de luieremmer. Wat is het nut van een luieremmer? Als je het weet, zeg het me alsjeblieft! Het ding staat in de weg, is doorgaans mega onpraktisch en kost ook nog eens tussen de 30 en 90 Euro!!

Wat is een luieremmer?

Een luieremmer is een emmer waar je luiers in kan doen. De kosten voor zo’n luieremmer zijn Euro’s die ik beter uit kan geven aan luiers en Nutrilon.. Maar als je als bedrijf zorgt dat de luieremmer op babyuitzetlijstjes terecht komt, dan zullen de meeste mama’s niet nadenken, maar gewoon de luieremmer afstrepen bij aankoop. Het concept van de luieremmer is vrij simpel: het is een emmer waar je luiers in kan doen, maar door het afgesloten geheel komen de “vieze geurtjes” niet naar buiten. Daarnaast zijn er luieremmers met een geurdispencer en kun je luieremmers kopen die vacuüm trekken. Wat is het nut van een luieremmer? Je ruikt de ontlasting van je kind niet meer.

Al met al lijkt me dat als zwangere moeder best een prettig idee! Je wordt al misselijk bij de gedachte, maar wat de zwangere mama even vergeet is dat het eten van gisteravond in de prullenbak ook stinkt, maar ik heb Fleur tijdens haar zwangerschap nog nooit horen klagen dat er een speciale bak voor weggegooide voedselresten moest komen. Zodra je de deksel op de prullenbak doet ruik je doorgaans niet meer wat er in zit. Of je moet een curver prullebak uit 1978 hebben met zo’n loszittende deksel en een gat in de bodem. Moderne prullenbakken zijn gemaakt om luchtjes tegen te gaan. Je hebt een luieremmer dus helemaal niet nodig!

Bij ons gaat het verschonen ongeveer als volgt

Wat is het nut van een luieremmer? Ik snap het dus nog steeds niet. Bij ons gaat het verschonen ongeveer als volgt: Fleur en ik zitten aan tafel en terwijl ik geïrriteerd over het randje van mijn laptop heen kijk, vraag ik Fleur of ze weer Pringles aan het eten is. De poep van Morris ruikt namelijk verbazend gelijk aan de smerige Pringles Sour & Cream. Niet zo raar ook, want poep van een baby is namelijk voornamelijk Sour & Cream.. Als antwoord op mijn vraag kijkt Fleur mij vragend aan met zo’n blik van: “zie jij ergens een chipsverpakking??” Zuchtend sta ik op en loop ik naar Morris die aan het spelen is in zijn box. Het ventje kijkt me wat beteuterd aan en hij kan een zacht jengeltje niet onderdrukken. Ja pap, het is weer een goeie vandaag..

Aangezien mama net even heel druk bezig is mag papa de luier verschonen. Ik til onze kleine man op uit de box en loop richting slaapkamer. Bij het aankleedkussen aangekomen probeert Morris eerst nog om zich vijftien keer om te draaien, te gaan zitten en een radslag te maken. Vervolgens heb ik hem in de houtgreep en kan krijg ik het voor elkaar om met één hand de luier af te krijgen en met de andere hand zijn billen omhoog te houden, zodat het aankleedkussen niet vies wordt. Met de vrije hand vouw ik de luier dicht en leg ik deze opzij. Billen vegen met wat babydoekjes, checken op luieruitslag, nieuwe luier om, aankleden en klaar is kees. Ik til Morris op, pak de zorgvuldig met één hand gevouwen luier en deponeer deze zodra ik er langs loop in onze prullenbak. Klep dicht en klaar is Papablogger! Nogmaals: wat is het nut van een luieremmer?

Wat is het nut van een luieremmer?

Met de deksel van de prullenbak gesloten  ruik je van die hele schijtzooi helemaal niks meer. Oké, als je iets weggooit dan wil de lucht van de vorige luier nog weleens mijn neus bereiken, maar met één poepluier per dag is deze kans minimaal. Mocht de geur je echt irriteren, dan kun je de luier ook weggooien in geparfumeerde en sluitbare zakjes die sowieso minder kosten dan zo’n lelijke emmer. Echt ik snap het nut van een luieremmer nog steeds niet, maar als er iemand is met super goede argumenten, dan houd ik mij aanbevolen..

Natuurlijk zijn er naast de nutteloze luieremmer nog veel meer artikelen die je eigenlijk gewoon niet hoeft te kopen. De luieremmer vind ik alleen hét voorbeeld van hoe ouders kunnen doordraven in hun hygiëne waanzin en koopziekelijkheid. Wie heeft er nu een luieremmer van 60 Euro nodig? Daarom van mij twee vragen voor jou.. Wat vind jij nou eigenlijk heet meest nutteloze babyartikel en wat is het nut van een luieremmer?

Wat is het nut van een luieremmer?
Wat is het nut van een luieremmer?
Wat is het nut van een luieremmer?
3 Reactie's
 • Roelina
  Geplaatst op 23:59h, 12 oktober

  Geloof me die luiers gaan echt kei hard stinken op den duur… daar is de doorsnee vuilnisbak echt niet op voorbereid… trouwens een luieremmer ook niet. Het enige voordeel voor mij is dat ik niet he-le-maal naar de kliko hoef te lopen. Iets met liever lui dan moe… 🙂

 • Kim
  Geplaatst op 19:52h, 15 oktober

  Zou de luier wel in een luierzakje doen tegen het stinken

 • Daniëlle
  Geplaatst op 08:05h, 21 oktober

  Ik kocht een afsluitbaar prullenbakje van de blokker van nog geen 5 euro, deed er een pedaal emmer zak in en pleur daar de luiers in. Eh ja, dat stinkt als ik hem op doen om er een andere in te gooien. Maar als ik hem dicht doe, is de stank weg. Meest nutteloze ooit, zo’n luieremmer.

Geef een reactie