Waarom ik besloot Papablogger.nl in te schrijven bij de KvK

Waarom ik besloot Papablogger.nl in te schrijven bij de KvK

In een eerdere blog vertelde ik het jullie al. Bloggen is soms hard werken en bij tijd en wijlen net een baan. Inmiddels kan ik jullie vertellen dat bloggen ook echt onderdeel van mijn baan is geworden. Afgelopen 17 januari heb ik mijzelf namelijk ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel. Daarmee is Papablogger.nl dus in één keer een bedrijf! In dit artikel leg ik jullie uit waarom ik besloot Papablogger.nl in te schrijven bij de KvK en een eigen bedrijf te beginnen.

Mijn artikelen werden goed gelezen

Ik ben mijn blog begonnen omdat ik plezier heb in het schrijven. Daar waar ik ooit schreef over LEGO, recepten en dingen waar ik vrolijk van werd, besloot ik in juli van 2017 om mijn blog te schrijven over de zwangerschap van Fleur en alles wat daarbij kwam kijken. Op dat moment deed ik dit nog onder mijn eigen naam op robvanlaere.nl. Mijn artikelen werden goed gelezen en de website was goed vindbaar, maar de naam zorgde toch voor wat verwarring. Lezers en bedrijven zagen mijn website niet echt als een papablog.

Op 14 februari werd Morris geboren. Vanaf dat moment was ik echt papa. Ik begon dan ook met het schrijven over het ouderschap en gaf tips over vaderschap. Steeds vaker wisten lezers robvanlaere.nl te vinden en ook bedrijven wilde graag met mij samenwerken omdat de onderwerpen waar ik over schreef aansloten bij hun producten. Toch bleek de naam van de website steeds een struikelblok. Tijd voor verandering dus!

Ik had nooit gedacht dat je in (een deel van) je levensonderhoud kan voorzien

Per 1 augustus is mijn blog verhuisd naar papablogger.nl. Ik was verrast dat het domein nog vrij was en heb het toen ik daarachter kwam gelijk geregistreerd. Dat was in juni 2018. Na veel uitstellen en wat moeite bij de verhuizing kwam papablogger.nl op 1 augustus eindelijk online. Ook de Facebookpagina en het Instagramaccount waren inmiddels aangepast en daarmee was op dat moment het papablogger merk een feit.

Op dat moment wist ik wel dat je met bloggen geld kon verdienen. Af en toe schreef ik een artikel voor BlogBrains en heel soms kwam er iemand die wilde werken aan de vindbaarheid van zijn website door mij met linkjes te laten strooien, maar ik had nooit gedacht dat je in (een deel van) je levensonderhoud kan voorzien door te gaan bloggen. Toch lijkt dat wel het geval! Ik word bijna dagelijks benaderd door bedrijven. Zij vragen mij dan of ik een blog over een product, merk of dienst kan schrijven. Vaak zijn dit mediabureaus, maar soms ook de merken zelf.

Waarom ik besloot Papablogger.nl in te schrijven bij de KvK

Merken en mediabureaus werken graag samen met bloggers. Bloggers brengen nieuwe producten op kleine schaal aan de man en door hun contact met volgers, lezers en likers kunnen zij veel informatie en feedback geven. Het liefst werken zij met bloggers die hun werk serieus nemen. Bloggers die dus aandacht besteden aan hun website en socials, die artikelen schrijven die vindbaar zijn in zoekmachines en die hun taak misschien wel zo serieus nemen dat ze kunnen werken op factuurbasis. Dit is voor zowel opdrachtgever als blogger voordelig.

Tot 17 januari 2019 was dit voor mij nog niet het geval. De website stond en werd goed bezocht. Mijn socials gingen steeds beter lopen en ook mijn vindbaarheid was geen probleem. Toch vroegen steeds meer opdrachtgevers naar een factuur. Een tijdje heb ik facturen gestuurd onder de naam van Bureau Checklist. Dit was op zich een oplossing voor het probleem, maar toch was dit niet de weg die ik in wilde slaan. Het was ook niet duidelijk voor de boekhouder hoe die inkomsten binnenkwamen en voor mij voelde het niet als een taak voor Bureau Checklist. Bureau checklist maakt namelijk websites voor vrouwelijke ondernemers.

Wat merken jullie hier nu van?

Het is nu niet de bedoeling dat er alleen maar betaalde content op deze website komt te staan.  Schrijven doe ik nog steeds voor mijn lol en ik hou jullie graag op de hoogte van de avonturen van Morris en mij. Ook geef ik nog steeds graag tips over vaderschap. Ik hoop dan ook dat gesponsorde content niet gaat zorgen voor overlast. Wat merken jullie hier nu van? Er zal hier en daar een betaalde link in een artikel staan, daar kun je op klikken, maar dat hoeft niet.

Er zal best eens een review geplaatst worden waar voor betaald is en ook komt er vast een prijsvraag of winactie die er voor zorgt dat Morris weer een paar dagen kan eten. Hou in je achterhoofd dat ik in eerste instantie blog omdat ik dat leuk vind. In de reviews geef ik mijn eerlijke mening en ik zal nooit een winactie doen voor een product waar ik niet achter sta. In de artikelen zal ik duidelijk aangeven dat het gesponsorde content betreft. Ik hoop dat ik een beetje duidelijk heb kunnen maken waarom ik besloot Papablogger.nl in te schrijven bij de KvK. Mocht je nog vragen hebben over wat je moet regelen, stel ze in de comments of op mijn Facebookpagina.

Sommige blogs op papablogger.nl bevatten gesponsorde inhoud. Dat betekent dat een bedrijf geld heeft betaald of mij van een product heeft voorzien waar ik zelf niet voor heb hoeven betalen. Aangezien Morris ook moet eten en deze website niet of hete lucht draait probeer ik daar zo eerlijk mogelijk in te zijn. Hou er dus rekening mee dat als je op een link klikt, dat deze link mogelijk wordt gevolgd en dat ik voor die link eeen betaling heb ontvangen. Op papablogger.nl ben ik altijd eerlijk, zo ook over de gesponsorde producten. Mocht een product niet bij mij passen, dan zal ik een samenwerking niet aangaan. Mocht een product niet aan mijn wensen of verwachtingen voldoen, dan zul je dat eerlijk van mij horen. Er verandert dus niets, maar ik vind wel dat je het moet weten.

Papablogger inschrijven bij de kvk?
Papablogger.nl kvk
Papablogger.nl bij de Kamer van Koophandel
1 Reactie
  • Nicole Orriëns
    Geplaatst op 16:30h, 22 januari

    Gefeliciteerd met je inschrijving bij de KvK! Wat leuk dat je veel samenwerkingen krijgt aangeboden. Bloggen is al leuk, maar als je er ook nog het gezinsinkomen mee kunt aanvullen is dat mooi meegenomen vind ik altijd.

Geef een reactie