Recept: Risotto met kip, bieslook en cashewnoten

Recept: Risotto met kip, bieslook en cashewnoten

Risotto met kip, bieslook en cashewnoten

Soms heb je van die recepten die je eigenlijk elke week wel een keer wil eten. Deze Risotto met kip, bieslook en cashewnoten is er voor mij zo één! Maar om het speciaal te houden hebben Fleur en ik afgesproken dit juist niet te doen. Natuurlijk is dat jezelf pesten, maar naast dat de risotto super mega lekker is, is hij ook heel rijk aan calorieën. Geen recept voor tijdens een streng dieet dus! Om de risotto lekker smeuig te maken gebruik ik namelijk een overvloed aan Parmigiano Reggiano. Cashew’s zijn ook al geen voordelige keuze als je af wil vallen, maar wel gezond als je het met mate eet.

Het heeft even wat bereidingstijd. Voor een snelle snack of even snel wat klaar zetten voor de kinderen is dit dus niet het juiste recept. Hou rekening met minimaal 40 minuten keukentijd. Zet alle ingrediënten in volgorde klaar, want bij dit recept zul je soms snel moeten schakelen. Ik hou je tijdens het recept duidelijk op de hoogte van wat je moet doen, dus geen stress. Een hoop mensen slaap risotto over als ze langs het rijstvak lopen in de supermarkt. Harde korrels, volledig mislukte etentjes met schoonouders en aangebrande risottokorrels. Het zijn allemaal dingen die je tegenkomt als je googelt op mislukte risotto. Maar als je meester bent in je eigen keuken en je je aandacht kunt focussen op het product waar je mee bezig bent, dan is een heerlijke risotto klaar in een handomdraai.

Ingrediënten

 

In plaats van het kokend water en het bouillonblokje kun je natuurlijk ook zelfgemaakte bouillon gebruiken. Mocht je niet zo van sterke smaken houden is groentebouillon zeker ook een optie. Zout en peper zijn er om naar eigen smaak toe te voegen.

Het recept

Het recept is vrij simpel, maar duurt vrij lang om te bereiden. Hou er rekening mee dat je minimaal een half uur in de keuken staat. Ik zal punt voor punt het recept met je doorlopen. Eerst de voorbereiding. Als deze dingen al gedaan is, scheelt het in tijd bij de daadwerkelijke bereiding.

Voorbereiding

  1. Kook 2 liter water
  2. Doe een bouillonblokje in een kan of maatbeker
  3. Giet het kokende water over het bouillonblokje
  4. Roer het geheel tot een krachtige bouillon
  5. Rasp de Parmigiano Reggiano
  6. Snij de ui of sjalotten klein
  7. Hak, snij of knijp de knoflook fijn
  8. Snij de bieslook in kleine stukjes
  9. Snij als laatste de kip in kleine blokjes

Nu je de voorbereiding hebt afgerond kun je alles klaarzetten voor gebruik. Ik zet altijd eerst een lekker muziekje op en zorg voor een goed koud biertje. Vervolgens zorg ik dat ik aan de slag kan. Heb ik alles om dit gerecht te maken? Telefoon uit? Go!

Bereiding

  1. Smelt de boter op hoog vuur tot de boter licht bruin kleurt
  2. Fruit de uitjes of sjalotten in de boter. Ze mogen op geen enkele manier bruin worden
  3. Doe de risotto in de pan
  4. Doe de knoflook in de pan
  5. Roer de risotto door de boter en laat dit al roerend een minuut of 2 op staan.
  6. Zet het hoge vuur naar een iets lagere stand
  7. Voeg een flinke scheut, dus ongeveer 250 ml bouillon toe aan de risotto.
  8. Roer de bouillon door de risotto
  9. Als bouillon aardig vermengd is met de risotto kun je een koekenpan met een klontje boter opzetten
  10. Doe de kippendijfilet in deze koekenpan en bak de kip tot deze gaar is
  11. Roer in de tussentijd nog een paar keer door de risotto
  12. Voeg opnieuw 250ml bouillon toe aan de risotto
  13. Zet de kippendijfilet even weg
  14. Kook een pan met 1 liter water
  15. Voeg de sperzieboontjes toe aan het kokende water en kook deze 12 minuten
  16. Roer door de risotto en blijf roeren tot de risotto de bouillon volledig heeft opgenomen
  17. Voeg de laatste halve liter bouillon toe aan de rijst en laat deze eventjes pruttelen
  18. Na een minuut of 3 komt het zware werk. Rustig roeren tot alle bouillon door de risotto is opgenomen
  19. Giet de sperzieboontjes af en zet ze opzij
  20. Als de risotto alle bouillon heeft opgenomen kun je de kip en bieslook in de pan doen
  21. Roer het geheel goed om zodat alles goed door de pan is verdeeld
  22. Strooi de Parmigiano Reggiano over de risotto en roer deze goed door zodat je een “kazige massa” krijgt
  23. Strooi als laatste de cashewnoten door de risotto en roer ook deze goed om
  24. Naar smaak zout en peper toevoegen en je overheerlijke risotto is klaar om op te dienen

Wil je na dit recept weer aan de slag met je lijf?

Risotto met kip en cashewnoten
Risotto recept kip en cashewnoten
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.