Onze zoon is geboren!

Onze zoon is geboren!

Wat een week! Afgelopen week schreef ik nog wat je kunt doen als je wacht op de geboorte van je kind. Nu, nog geen week later is er babynieuws.. Afgelopen 14 februari 2018 om 21:49 is onze zoon geboren! Zijn naam is Morris Reinier Valentijn van Laere. Bij geboorte woog hij 3920 gram. Met zowel baby als moeder gaat het goed. We durven inmiddels zelfs te zeggen dat we mensen verbazen met het herstel van Fleur. De hele wereld mag het dus weten: Onze zoon is geboren!

Bezoek aan de verloskundige

Toen ik mijn vorige artikel publiceerde moesten Fleur en ik nog naar de verloskundige voor de in onze ogen laatste afspraak. Tijdens deze afspraak hebben we weer het moeilijke verloop van de zwangerschap besproken. Fleur heeft duidelijk aangegeven dat ze zowel mentaal als fysiek moeite begon te krijgen met de zwangerschap. Vooral het niet slapen was een doorn in het oog en zorgde ervoor dat Fleur zienderogen achteruit ging. Samen met de verloskundige hebben we uiteindelijk besloten dat het misschien verstandig was om de zwangerschap in te leiden. We mochten gelijk 13 februari al naar het LUMC! Dat was mooi..

Dus wij opgetogen en zo blij als een ei naar het geboortehuis van het LUMC. In het kader van: Hallo, Fleur hier komt bevallen.. De mevrouw aan de balie kon helaas niks vinden en de moed zonk ons alweer naar de schoenen. Niet getreurd… De mevrouw van de balie ging op onderzoek uit en zou zo snel mogelijk bij ons terug komen.. Eenmaal terug bleek dat we nog helemaal niet naar het Geboortehuis moesten, maar dat we eerst verwacht werden op de poli! Oeps, mail verkeerd gelezen, maar gelukkig waren we ruim op tijd..

Op de poli van het LUMC

Dus wij naar de poli van het LUMC, dat (heel handig als je 40 weken zwanger bent) gemakshalve gesitueerd is aan de andere zijde van dit immense ziekenhuis. Eigen schuld, dikke bult.. Zoals gezegd, ruim op tijd namen we plaats in de wachtkamer van de poli. Nog geen half uur later waren we aan de beurt. Eers even naar een aparte ruimte om een CTG af te laten nemen en na nog even wachten werden we opgeroepen. Fleur en ik lopen naar de persoon bij de deur toe en ineens komt deze persoon mij heel erg bekend voor.. Het is mijn oude buurmeisje Lieke! Een heel speciaal toeval wat de zwangerschap en uiteindelijke bevalling alleen nog maar memorabeler zou maken.

 

Lieke bleek een verloskundige van het ziekenhuis te zijn en zij zou met ons bespreken of het inleiden van de bevalling een goed idee zou zijn. Aangezien dit gesprek al een aantal generale repetities had gehad, was het zo klaar als een klontje en kregen we het advies om de volgende ochtend om 06.00 te bellen met het Geboortehuis om te kijken of er plek was om de bevalling in te leiden. Om 06.00???? Iedereen die Fleur en mij een beetje kent, weet dat we dus allebei de hele nacht wakker zijn geweest om dit tijdstip niet per ongeluk te missen. Dat plannetje lukte, want na een slapeloze nacht en vele koppen koffie later hadden we de receptie aan de lijn….

Morgen lees je meer over de bevalling en laat ik jullie nog meer foto’s zien van onze prachtige zoon!

Onze zoon is geboren! Rob van Laere
Bezoek aan verloskundige Sante Sassenheim
2 Reactie's
  • Monique Schaap
    Geplaatst op 20:36h, 20 februari

    Heeeee wat gaaf! Gefeliciteerd pap en mam! Welkom in de wondere wereld of parenthood. Het is hier zo fantastisch! Hoop dat iedereen het goed doet en jullie heerlijk kunnen genieten van een mooie kraamtijd.

  • robvanlaere
    Geplaatst op 20:24h, 21 februari

    We zitten nog heerlijk in onze bubble.. Vandaag voor het eerst naar buiten geweest. Zo raar dat zo iets simpels toch “een dingetje” blijkt te zijn…

Geef een reactie