Review van LEGO Women of NASA set 21312

LEGO Ideas 21312 Women of NASA

Review van LEGO Women of NASA set 21312

Een tijdje terug kocht ik in een soort opwelling een nieuwe niet al te dure set van LEGO. Op Facebook en Instagram deelde ik al een foto van deze set en inmiddels is deze ook gebouwd! Het betreft hier dus een review van de LEGO Women of NASA die ik kocht in november. Toen ik de sets kreeg thuisgestuurd was ik positief verbaasd. Net als altijd kocht ik er twee. Een voor mezelf en een voor als de set misschien later iets meer waard wordt. Ik was positief verrast omdat de set groter uitviel dan verwacht. De doos waar de set in zit heeft overigens een hele nette afwerking en ziet er luxer uit dan de normale sets die je in de winkel koopt.

Lego Women of NASA inhoud

LEGO IDEA’S

De Women of NASA set is een set uit de zogenaamde IDEA’S serie. Voor wie hier niet bekend mee is een korte uitleg. Fans van LEGO mogen op de website van LEGO IDEA’S hun ontwerpen plaatsen en als de set meer dan 10.000 fans heeft, dan komt deze onder review van LEGO designers. Ieder jaar wordt er een aantal uitgebracht en wereldwijd verkocht. Zo dus ook deze set. Als echte LEGO fan ben ik een enorm voorstander van dit concept. Vaak slaan de LEGO designers de plank namelijk mis in normale sets en komen de fans met de meest gave technieken en ideeën. Om deze reden heb ik veel van deze bouwdozen in mijn bezit.

De Women of NASA set komt met een uitgebreid instructieboekje met daarin uitleg over de bouwdoos en een stukje over de ontwerper. Je maakt kennis met zowel de vier NASA dames als de dames die de set hebben ontworpen. Ik vond het erg gaaf om door te nemen en het biedt ook een zekere meerwaarde voor de set. In het kader van ” weer wat geleerd” zal ik dit boekje dan ook zeker bewaren! Naast het boekje bevat de verpakking drie zakjes LEGO, waarbij in een van de zakjes een zakje is opgenomen voor de kleinste blokjes.

Lego Women of NASA gesorteerd

Veel kleine steentjes

Het is aan te raden de blokjes nadat ze uit het zakje zijn gekomen, te sorteren op kleur. Op deze manier hou je het bouwproces overzichtelijk en kun je efficiënter bouwen. Er zitten veel kleine steentjes in deze set en het overzicht is best snel kwijt te raken. Wat verder opvalt is dat er een groot aantal blokjes bij zijn die specifiek voor deze set gemaakt zijn. Het grote schoolbord is daar een goed voorbeeld van. Ook de minifiguren zijn speciaal voor deze set gemaakt. Goed opletten en bewaren dus, misschien betaald deze set later de universiteit van je kinderen. 😉

Over het bouwen van deze set heb ik niet al te lang gedaan. De 231 steentjes lieten zich zonder problemen binnen een uur in elkaar zetten. Geen super uitdagende bouwtechnieken, maar zeker “fun to build”. De set is een echt show stuk en moeilijk te gebruiken in een Lego City opbouw of iets van dien aard. Bij mij thuis staat hij op de kast en zal hij waarschijnlijk binnenkort in een vitrine komen.

Oordeel

Deze set is ideaal voor de verzamelaar. De set is niet echt tof voor kinderen om mee te spelen. Een echte display piece zoals men dat dan noemt. Het bouwen is ook super leuk, met een aantal kleine technische bouwtechnieken, maar niet mega uitdagend. Al met al zeker de moeite waard om te kopen, maar niet om mee te spelen.

Wil je lezen waarom ik niet met LEGO speel? Lees dan het artikel Ik ben een AFOL.

Misschien vind je dit ook interessant...

Geen reactie's

Geef een reactie