De grootste veranderingen sinds de zwangerschap

De grootste veranderingen sinds de zwangerschap

De grootste veranderingen sinds de zwangerschap

Inmiddels is Fleur al bijna negen maanden zwanger. Toen we de zwangerschap bekend maakten, zeiden veel mensen dat dit ons leven drastisch zou veranderen. Ik lachte de opmerkingen weg en gaf aan dat dat wel mee zou vallen. Wie er het laatste bij komt, zal zich het meeste aan moeten passen. Hoewel dit ook in de kern wel zo is, moet ik toegeven dat mijn leven nu al drastisch veranderd is! In dit artikel lees je de grootste veranderingen sinds de zwangerschap.

Als bonus begin ik met een verandering die ik niet zie als een van de vijf grootste, maar die zeker de moeite van het vermelden waard is: ik ben steeds vaker bezig met de toekomst! In de breedste zin van het woord dan wel.. Of het nu mijn interesse in politiek, media of  internet betreft, ik merk dat mijn visie steeds minder in het hier en nu is, en steeds meer in 2030. Later zal ik hier nog een artikel over schrijven en ik beloof dat deze voor 2030 af is.

Nesteldrang

Sinds Fleur en ik op 6 juni 2017 een positieve zwangerschapstest in onze handen hadden is er in ons huis een hoop veranderd. Fleur en ik kregen zo rond oktober echt nesteldrang. Van een oranje geel doorrookt studentenhol is ons appartement omgetoverd tot een helderwit paleis! Ik ben enorm blij met de mooie witte muren zonder vegen van de nicotine. Ook de vloer is zoveel mooier dan de plavuizen die we eerst hadden. Het witte laminaat maakt het hele huis lichter, ruimer en sfeervoller. De vloer is door Eurolaminaat gelegd over de oude plavuizen en kan zonder verdere schade gewoon weer verwijderd worden. Hier is vooral onze verhuurder heel blij mee..

Naast verf en vloer hebben we ook heel veel nieuwe meubels! Letterlijk 90% van ons huis is anders dan voor de zwangerschap. Natuurlijk heeft de nesteldrang gezorgd voor allerhande babyspullen, zoals een box, wieg en commode. Ik wil iedereen adviseren om als ze deze spullen gaan kopen, ook te vragen of er montageservice is. Voor de ongetrainde meubelmaker zijn vooral de spullen van Babypark nagenoeg onmogelijk om in korte tijd in elkaar te zetten. Neem van mij aan, het is de 100 Euro extra meer dan waard.

Naast babymeubels is ook onze bank nieuw, staat er een geweldige boekenkast die past bij het toffe tv-meubel en werken en eten we tegenwoordig aan een super mooie eetkamertafel! In de slaapkamer staat een nieuw bed en heeft de Ikeakast plaats gemaakt voor een groter model met spiegel. Ik ben nog elke dag blij dat ik de keuze heb gemaakt om niet te verhuizen, maar te verbouwen!

Dronken worden en de dag erna uitkateren

Vroeger was het alle dagen feest. Ik zat meer wel in de kroeg, dan dat ik daar niet was.. De grap werd helaas weleens gemaakt dat mijn werkgever het salaris beter over kon maken naar mijn stamkroeg en dat zij mij dan zakgeld gaven.. Nu was dat gelukkig al een stuk minder geworden en beperkte mijn horecauitgaven zicht tot wat lokale etablissementen, carnaval en een occasional stapavond in Breda of Amsterdam. Sinds de zwangerschap gaat dit geld eerder naar etentjes met Fleur en dagjes weg. Dronken ben ik al maanden niet geweest en het bier van de Biermarkt en mijn verjaardag is nog deels aanwezig in de koelkast.

Ik merk helaas ook dat ik bepaalde mensen minder zie. Op een bepaalde manier zijn mijn prioriteiten gewijzigd. Ergens vind ik dat best jammer. Deze mensen waren niet voor niets in mijn leven aanwezig. Aan de andere kant zal het wel te maken hebben met de nieuwe fase waar wij als “gezin” in gaan. Het is niet meer verantwoordelijk om om half vier laveloos uit de kroeg te komen. Wel gezellig, dus volgend jaar ga ik sowieso weer carnavallen! Ook kunnen Fleur en ik heel goed afspraken maken over avondjes uit.

Ik ben sportschooldonateur

Als ik terugkijk naar foto’s van mei van vorig jaar, dan zie ik een kerel die moeiteloos in een maatje medium past en die vast wel een dag of drie in de week naar de sportschool gaat. Inmiddels is dat helaas niet meer zo. Als sneeuw voor de zon is mijn zin om naar de sportschool te gaan verdwenen en heb ik naast een hoop vrije tijd ook een hoop extra kilo’s. Van drie keer anderhalf uur ijzer pompen naar bank hangen en blogs schrijven.. Boy do I have my priorities straight.. Not! 

Ik betaal nog wel elke maand een bedrag aan de MaxiGym en het is bijna zonde dat ik niet meer ga, dus zoals ik jullie in een ander artikel over mijn gezondheid schreef, daar gaan we meteen verandering in brengen! Want naast de sportschool staat ook mijn fiets al maandenlang onaangeroerd in de schuur.. Die kan ik vast verleiden tot een ritje van een paar kilometer. Gezond, lekker fris en goed voor de beenspieren!

Mocht je nou zwanger zijn en wel te verleiden zijn voor een een rondje sportschool, dan is daar zelfs speciale kleding voor. Fleur was door de moeilijke zwangerschap helaas niet te porren voor een rondje gezond trainen, maar op Mom in top lees je alles over sportkleding tijdens je zwangerschap.

Ik mag dus concluderen dat de mensen die mij vertelden dat ons leven drastisch zou gaan veranderen, gelijk hadden. En dan is onze zoon nog niet eens geboren! Wel moet ik zeggen dat aan alle hier boven beschreven veranderingen iets te doen is.. Daar gaan we dan ook mee aan de slag! Ik hou jullie op de hoogte van de vorderingen..

Veranderingen sinds zwangerschap
Grootste veranderingen sinds de zwangerschap
2 Reactie's
  • Lilian
    Geplaatst op 18:49h, 07 februari

    Ik vindt het heel gezonder dat je zo mooi schrijft .heel veel sterkte deze laatste dagen 💋

  • robvanlaere
    Geplaatst op 14:28h, 12 februari

    Dankjewel!

Geef een reactie