Review: SanDisk Extreme Portable SSD

Review: SanDisk Extreme Portable SSD

Een externe harde schijf staat al een tijd op mijn lijstje. Op de harde schijf van mijn laptop staan namelijk tienduizenden foto’s die mijn laptop er niet sneller op maken. Meestal is het in zo’n geval verstandig om je hard disk op te schonen. Aangezien ik mijn laptop zowel voor werk als privé gebruik is een langzame laptop natuurlijk niet handig. Het was er nog niet van gekomen om er één te kopen, dus toen SanDisk een aantal dagen geleden contact met mij opnam met de vraag of ik hun SanDisk Extreme Portable SSD wilde reviewen, zei ik eigenlijk direct ja.

De SanDisk Extreme Portable SSD

Een aantal dagen na het mailcontact werd de SanDisk Extreme Portable SSD bezorgd. Wat mij meteen opviel was hoe licht het pakketje was. Zo licht zelfs, dat ik dacht dat ze een foutje hadden gemaakt en mij per ongeluk een lege doos hadden gestuurd. Nadere inspectie wees uit dat het gelukkig geen lege doos was, maar dat er netjes een verpakking van SanDisk inzat. De verpakking beloofde veel goeds. Naast een foto van de Sandisk Extreme Portable SSD gaf de verpakking namelijk aan dat het hier een “High-speed starage for high-res photos and videos” betrof. Dat beloofde veel goeds!

Eenmaal uit de verpakking heb je niet het idee dat je hier eigenlijk met een externe harde schijf van 1 Terra Byte te maken hebt. Het apparaatje is licht, heeft geen knopjes of lampjes en valt op door de rode hoek die impliceert dat je de Sandisk Extreme Portable SSD ergens aan kunt bevestigen. Wat verder opvalt is het materiaalgebruik. De achterzijde voelt rubberig en sterk aan, terwijl de voorkant van gehard plastic is. Ik denk dat ik dit apparaatje makkelijk aan Morris kan geven, want zo te zien kan het wel tegen een stootje.

Tijd voor het echte testwerk!

Tijd voor het echte testwerk! Aangezien mijn laptop vol staat met afbeeldingen en video’s, wilde ik eerst eens kijken hoe snel de SanDisk was met het verhuizen van data van mijn harde schijf naar de SanDisk toe. Aangezien de SanDisk Extreme Portable SSD 1 TB opslagcapaciteit heeft besloot ik de map “Mijn Afbeeldingen” in zijn geheel te selecteren en deze naar  de portable SSD te slepen. Na wat rekenwerk besloot mijn laptop dat dit ongeveer 100 GB aan data was.

Ik besloot niet af te wachten tot het proces was geëindigd, maar liet de laptop voor wat hij was om buiten een sigaret te gaan roken. De verwachting was dat 100 GB wel even zou gaan duren, dus ik was volledig verrast dat mijn computer alle data al had verhuisd toen ik terugkwam! Binnen 5 minuten stonden al mijn foto’s al op de SanDisk Extreme Portable SSD. Hij is dus sowieso Extreme snel!

Om dit te testen hebben we de externe harde schijf een half uurtje aan Morris gegeven.

Nadat ik alle foto’s en video’s had overgezet heb ik alle bestanden van mijn harde schijf verwijderd en ik kan je vertellen dat mijn laptop daar een stuk sneller van is geworden. Dit is vooral tijdens mijn werk een verademing. Wat ook fijn is, is dat ik niet mijn hele laptop mee hoef te zeulen naar oma als ik de foto’s die ik gemaakt heb van haar kleinzoon wil laten zien. Gewoon de foto’s op de Extreme SSD zetten en deze in je binnenzak steken. Bij oma aangekomen het apparaatje aan de laptop koppelen en klaar is kees.

De echte test is natuurlijk die van de schok- en waterbestendigheid. Om dit te testen hebben we de externe harde schijf een half uurtje aan Morris gegeven. Deze heeft er echt van alles mee gedaan. Eerst dacht hij dat je de SanDisk Extreme Portable SSD kon opeten. Toen dit niet het geval bleek, heeft hij met het apparaat gegooid, hij heeft erop gestaan en geprobeerd om het aan onze hond Fred te voeren. Toen Fred besloot dat dit misschien wel een leuk nieuw stukje speelgoed was, was het voor mij tijd om de SSD terug te pakken. Na deze test zag de externe harde schijf er nog net zo uit als toen ik ‘m uit de verpakking haalde. Ook werkte hij nog zonder problemen en koon ik alle bestanden openen, afspelen en uitwisselen. Met recht een extreme SSD dus!

Maar één nadeel

De SanDisk Extreme Portable SSD heeft wat mij betreft maar één nadeel. Het is een harde schijf waar veel data op kan. Dit geeft je het gevoel dat je alle info van je eigen laptop kan verwijderen en op deze schijf kan plaatsen. Omdat de Sandisk zo klein is, is echter het risico dat deze kwijt raakt heel groot. Mocht dat geval zich voordoen, dan ben je in één keer al je foto’s, video’s en belangrijke documenten kwijt! Ik denk dat dat de reden is voor de rode hoek, omdat je daar een ketting aan kan bevestigen, zodat de schijf niet kwijt raakt.

SanDisk Extreme Portable SSD
SanDisk Extreme Portable SSD
SanDisk Extreme Portable SSD
SanDisk Extreme Portable SSD
SanDisk Extreme Portable SSD

Disclaimer gesponsorde inhoud

Sommige blogs op papablogger.nl bevatten gesponsorde inhoud. Dat betekent dat een bedrijf geld heeft betaald of mij van een product heeft voorzien waar ik zelf niet voor heb hoeven betalen. Aangezien Morris ook moet eten en deze website niet of hete lucht draait probeer ik daar zo eerlijk mogelijk in te zijn. Hou er dus rekening mee dat als je op een link klikt, dat deze link mogelijk wordt gevolgd en dat ik voor die link een betaling heb ontvangen. Op Papablogger.nl ben ik altijd eerlijk, zo ook over de gesponsorde producten. Mocht een product niet bij mij passen, dan zal ik een samenwerking niet aangaan. Mocht een product niet aan mijn wensen of verwachtingen voldoen, dan zul je dat eerlijk van mij horen. Er verandert dus niets, maar ik vind wel dat je het moet weten.

1 Reactie
  • Denise
    Geplaatst op 23:24h, 28 juni

    Haha, ‘OM DIT TE TESTEN HEBBEN WE DE EXTERNE HARDE SCHIJF EEN HALF UURTJE AAN MORRIS GEGEVEN.’
    Slim.
    Handig verder trouwens. Ik wil ‘m ook wel. Ik maak absurd veel foto’s.

Geef een reactie