25 food vragen tag

25 food vragen tag

Zoals jullie misschien wel hebben gelezen in mijn blogs over lijnen of in de recepten die ik soms publiceer, hou ik enorm van eten. Ik vond het dan ook super gaaf dat Maaike van Maaike schrijft op mij tagde in de 25 food vragen tag. Een tag die in 2014 door Uit Pauline’s Keuken in het leven is geroepen en waar ik met liefde en plezier antwoorden op geef!

25 Food vragen tag

Voor de mensen die niet heel vaak een blog lezen nog even een korte uitleg. Wat is een blog tag? In een blog tag tagd of tikt een blogger een aantal andere bloggers om vragen te beantwoorden die de andere blogger ook beantwoord heeft. Het is dus een soort tekstueel tikkertje. Zo is dat ook gegaan in deze 25 Food vragen tag. Het is niet verplicht om mee te doen, maar meestal wel heel leuk. Interessante vragen en vragen waar je de blogger beter door leert kennen passeren de revue en dat is dan weer leuk voor de lezer. Dus neem even de tijd om mij te leren kennen als het op eten aankomt met de 25 food vragen tag!

Wat is je favoriete ontbijt?

Het allerliefste ontbijt ik met een omelet op toast met los daarbij gerookte zalm. Dit aangevuld met een groot glas verse jus en een sterke kop koffie is mijn favoriete ontbijt. Helaas komt het er bijna nooit van en sinds ik niet meer in loondienst werk is het al al helemaal niet meer gebeurd. Tegenwoordig ontbijt ik het meest met koffie en een sigaret als onderdeel van mijn ochtendritueel.

Hoe drink jij je koffie?

Ik zeg nog weleens gekscherend dat mijn koffie moet zijn als mijn humor: zwart, sterk en net iets te veel van het goede. Helaas hebben we thuis alleen een Senseo-apparaat en drink is dus laffe bakkies koffie met een laagje schuim. Dit zijn overigens ook heel vaak hele koude kopjes koffie. Als ik onderweg ben en het geluk doet zich voor dat ik een koffiezaak tegenkom, dan bestel ik meestal een achtdubbele espresso of een cappuccino met zes shots espresso.. Binnenkort hoop ik een echte espresso machine te hebben zodat ik de deur niet meer uit hoef voor echte koffie.

Wat zit er op je lievelingsbroodje?

Moeilijk om het beleg van mijn lievelingsboodje te benoemen in deze 25 food vragen tag! Ik ben namelijk dol op broodjes! Ik kan in dit geval niet kiezen tussen een meergranentriangel met sla, komkommer, rosbief, pesto, pijnboompitten en oude kaas of een half stokbroodje met filet americain met uitjes. Ook ben ik dol op broodjes pulled pork en hamburgers. Dus zeg het maar.. Op mijn lievelingsbroodje zit vlees.

Soep of salade?

Ik zeg al van jongs af aan: “Soep is geen avondeten!” Ik ben dan ook geen echte soepliefhebber. Ik vind groentesoep en broccolisoep heerlijk, maar als ik moet kiezen tussen een soepje of een heerlijke maaltijdsalade met gerookte zalm of gegrilde kip, dan ga ik toch altijd voor een salade. Op de één of andere manier voedt en vult dat toch beter dan soep. Ik weet dat in soep ook enorm veel voedingsstoffen kunnen zitten, maar het vloeibare en warme geeft mij toch minder dat idee.

Wat is je favoriete kookboek?

Ik heb honderden kookboeken en ik heb ze allemaal van voor tot achter gelezen, maar een echte favoriet kan ik niet noemen. Mijn hart gaat voornamelijk uit naar Aziatisch eten dus de ode kookboeken met Indonesische recepten van mijn vader hebben dan toch de voorkeur. Echte klassiekers als rendang en ajam pedis komen voorbij. Allemaal recepten zonder haast die rustig drie uur lang moeten sudderen. Ik hou ervan!

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?

In dat geval neem ik met pijn in mijn hart afscheid van alle muffins, chocoladedonuts, Haribo colaflesjes en Katja yoghurtgums. Ik zou niet zonder ze kunnen leven, maar nog minder zonder hartige snacks. Kerriedriehoekjes, loempia’s, paprika ribbelchips, ik ben er gek op. Mijn garderobe is daarentegen vooral fan van groente en fruit, dus het wordt nog een moeilijke keuze als ik deze echt eens zou moeten maken.

Welke keuken (land) is je favoriet?

Deze 25 food vragen tag zit echt vol met moeilijke keuzes! Ik zou serieus meer dan tien keukens kunnen noemen waar je me gerechten uit zou kunnen voorschotelen en ik zou het met liefde allemaal opeten. De fijne Franse keuken met diepe smaken en heerlijke desserts. Of misschien de Thaise keuken waar je soms zoveel lagen proeft in één hap dat genieten van een enkel gerecht al bijna een uur in beslag neemt. Zou je mij deze vraag onder bedreiging met een pistool stellen, dan moet ik toch kiezen voor de Indonesische keuken. Deze is zo divers en iedere regio heeft zulke kenmerkende specialiteiten die ik allemaal nog weleens “live” zou willen proeven. Ik hou ervan.

Wat is je favo foodfilm?

Naar eten moet je niet kijken, dat moet je opeten. Serieus, een film maken over eten? Ik kan daar niet serieus naar kijken denk ik. Na vijf minuten zou ik al omkomen van de honger en wil ik precies het zelfde eten als de mensen in de film. Nee deze 25 food vragen tag krijgt mij ook niet over de streep. Ik kijk niet naar foodfilms. Veels te verleidelijk.

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?

Er zijn Argentijnse restaurants waar je nog het gewicht van je biefstuk kunt kiezen. Waar je dus zonder schaamrood op je kaken een een stuk vlees van 500 gram kunt bestellen (met extra frietjes). Soms sta ik voor de spiegel en vraag ik me af waarom ik niet zo slank ben en dan bedenk ik me dit soort dingen.. Het is om je dood te schamen natuurlijk, maar ik eet zo’n ding zonder twijfel op en eet daarna als kers op de taart nog een dame blanche. Het is een wonder dat ik nog geen 300 kilo weeg..

Wie is je grootste inspiratiebron?

Als het op koken aankomt ben ik niet zo van de inspiratie. Ik haal ideeën uit verschillende recepten en maak er mijn eigen ding van. Ik start vaak bij recepten die ik uit de boeken van mijn vader haal en stop daar dan weer dingen in die ik van het internet heb of die ik ergens heb gelezen.

Thuis koken of uit eten gaan?

Eindelijk een makkelijke vraag! Hoe veel ik ook van koken hou, ik ben super lui en heb dus liever dat er voor mij gekookt wordt. Dan het liefst wel in restaurants die ik ken of die zijn aangeraden door mensen die mijn smaak een beetje kennen, want er wordt een hoop rommel op je bord gekwakt tegenwoordig. Dat hoeft echt geen hoogstaand eten te zijn in een luxe restaurant. Ik ben fan van eerlijk eten. Van hardwerkende koks die trots zijn op wat ze op tafel zetten.

High end of Low profile?

Ik ben verliefd op de passie die sommige koks hebben voor hun vak. Die zie ik dan ook graag aan het werk en ik eet graag in de restaurants waar zij hun kunsten vertonen. Toch eet en kook ik liever low profile. Ik hou niet van wachten op eten of van koken voor grote groepen. Low Profile is dan de keuze die ik moet maken..

Wat is je lievelingsrestaurant?

Ik ga graag naar Op Eigen Wijze in mijn woonplaats Sassenheim. Ik ken de mensen die het eten maken, de gerechten die zij op het bord leggen zijn consistent in smaak en kwaliteit en het personeel is super aardig. Horecabedrijven vergeten nog weleens dat als je geweldig eten maakt, maar je personeel is niet gastvrij, dat je restaurant dan leeg blijft. Hier hebben ze dat heel goed begrepen.

Boodschappen doe ik bij…

De bakker, de slager en de groenteboer. Als ik de kans krijg dan. Vaak is het hier in huis zo druk dat ik de tijd niet heb om overal apart heen te gaan. Ik woon 300 meter van de Albert Heijn vandaan, dus deze mag het meeste van de boodschappen aanleveren. Toch merk ik echt het verschil in kwaliteit. Ze zeggen dat dat verschil steeds kleiner wordt, maar het brood van de appie kan ik na een dag altijd weggooien, terwijl het brood van de bakker veel langer goed blijft.

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is..

Een aantal jaren terug was ik met mijn moeder in Gambia. In een klein restaurantje waar we niet al te veel toeristen zagen, maar waar wel een kok in de keuken stond te fluiten zijn we naar binnen gestapt en hebben we na een paar goede whiskey cola’s besloten om kreeft te bestellen. Ik heb geen idee wat deze man met het lieve diertje had gedaan (en of het wel kreeft was), maar het resultaat was goddelijk. Het kan natuurlijk ook aan de drankjes gelegen hebben, maar ik denk nog best weleens terug aan wat er toen op mijn bord lag.

Wat is je favo cocktail?

Ik ben zo’n ouderwetse droplul zonder fantasie. De cocktail die ik drink komt al uit 1880 en is sinds die tijd weinig veranderd. De Old Fashioned is mijn favo cocktail. Een perfecte blend van zoet, kuidig en bitter met een klein beetje fruit. Ik kan zelf een aardig cocktailtje maken, maar een perfecte old fashioned maken is een kunst die ik niet beheers. Het lijkt makkelijk, grote ijsblokjes, Ierse whiskey, Angostura bitter en een sinasappeltje combineren, maar de uitkomst is vaak bagger.

Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?

Alles wat uit Groot Brittannië komt is laf, niet af of terug uit het graf. Dat wordt dus een lekker bakkie met George, what else..

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?

Mijn keuken is niet compleet zonder verse ingrediënten. Natuurlijk kook ik weleens zielloos met pakjes en zakjes, maar het liefste maak ik alles vers. Naast dat er in die pakjes en zakjes ontzettend veel zout en conserveringsmiddelen zitten is het ook fijn om de verschillende technieken te kennen en niet zomaar iets in een pan te flikkeren. Toen ik ooit begon met koken wist ik van niks en trok ik boemboes uit het schap en dacht ik dat kip Tandoori met saus was, nu weet ik wel beter en kan ik zelf boemboes maken.

Mijn favo snack is…

In de Happy Tag die ik eerder al met jullie deelde gaf ik aan dat ik graag naar de McDonalds ga. Meestal ga ik daarheen met één specifieke bestelling: Een McNugget 20 met twee zoetzure saus en één curry. Ik weet dat het weinig met voedzaam of gezond te maken heeft, maar op de één of andere manier vind ik die kipstukjes zo ongelofelijk lekker..

Wat zit er op jouw pizza?

Op mijn pizza zit tomatensaus, kaas, kip en ananas. Een dikke piep aan alle haters, want ananas met kip op je pizza is dus echt heel erg lekker. Het ligt er natuurlijk een beetje aan wat je met de kip doet, niet gewoon drooh stukjes gesneden kip erop kwakken dus, maar marineren, kruiden, grillen en huppakee: een lekker pizza.

Wat lust je echt niet?

Het antwoord op deze vraag was vroeger een stuk makkelijker geweest. Ik lustte namelijk echt geen kaas. Nog steeds vind ik de meeste kaas om te janken, maar inmiddels eet ik in ieder geval pizza en vraag ik om extra Parmezaanse kaas door mijn pasta. Dat had vroeger echt wereldschokkend geweest. Tegenwoordig ben ik geen fan van champignons en vind ik witlof nog steeds te smerig voor woorden.

Mijn favoriete foodblog is…

Dé blog waar ik tegenwoordig steeds op uit kom is Eef kookt zo. Ze maakt prachtige foto’s, schrijft heldere recepten en luistert naar feedback van haar lezers. Wil jij extra saus over je kip Tandoori (Hollander), dan maakt zij het recept zo, dat je er extra saus bij kunt doen. Wil je meer suiker in je cake, zij probeert het, test het uit en plaatst het resultaat. Ook de weekmenu’s die zij maakt worden hier vaak voor een groot gedeelte gevolgd.

Het gekste dat ik ooit gegeten heb is..

Stierenballen, koeienoog, kalfstong, varkensoor.. Ik heb het allemaal op. Je moet tegen mij geen bluf zeggen, want dan heb ik het gevoel dat ik iets te bewijzen heb. De meeste van bovenstaande gerechten hebben mij echter niet kunnen bekoren. Zo’n koeienoog eet ik echter nooit meer, dat is echt smerig.

Wat staat er op je food bucket list?

Wat niet? Er is zo veel te doen en te eten.. Ik wil sowieso mijn pannenset inwisselen voor van die vreselijk dure, super vette, profi pannen. Die wil ik dan ophangen in mijn super fancy keuken met kookeiland. Verder wil ik naar Indonesië om daar alle specialiteiten te proeven zoals ze ooit bedoeld zijn.

Ik kan niet leven zonder…

Olijfolie, roomboter, ui, knoflook en peper. De basis van iedere keuken. Als je toch benieuwd bent naar wat ik verder graag eet, wat deze vraag eigenlijk impliceert, dan moet ik heel eerlijk zijn. Ik kan niet leven zonder rode peper. De gewone standaard rode peper zorgt in zoveel gerechten voor net dat kleine schopje onder je kont dat iedereen denkt: “Wat is dat toch?” Nu ik met Fleur samenwoon gebruik ik het een stuk minder, maar vroeger ging er een rode peper door de jus, door de boerenkool, door de groentesoep. Echt overal kun je zo’n kleine peper zonder problemen instoppen.

Ik hoop dat jullie een klein beetje hebben meegenoten van mijn 24 food vragen tag. Het is een beetje een uitgebreid artikel geworden en stiekem ben ik daar best een beetje trots op. Ik kan zonder watertanden meer dan duizend woorden over eten schrijven. Ik hoop dat Pauline van Aardappel Groente en Vlees en Monique van Moonoloog dit ook kunnen. Hen tag ik dan ook om deze vragen te beantwoorden, succes!

Feesteten
Paasontbijt
Espresso extra sterk
Koffie en een peuk
Thaise Groene Curry
Hamburger Kipburger
Hertenbiefstuk
Big Tasty en McChicken
Op Eigen Wijze Sassenheim
Boodschappenmandje Albert Heijn
Boodschappen bij Albert Heijn
Groene Curry met rijst
Borrelhapjes met bier
Zoet of hartig?
Geen reactie's

Geef een reactie