Spaghetti Carbonara Recept

Spaghetti Carbonara Recept

Al ik aan Fleur vraag wat zij wil eten, dan komt spaghetti carbonara zeker in acht van de tien gevallen naar voren. Het is een simpel recept wat zeker nog aan mijn guilty pleasure lijstje moet worden toegevoegd. Het duurt nog geen 20 minuten om spaghetti carbonara te bereiden en als het eenmaal op je bord ligt duurt het nog geen 10 minuten voor je bord leeg is. In dit artikel vind je het ideale recept voor spaghetti carbonara die binnen 20 minuten op je tafel staat.

Ingrediënten spaghetti carbonara

Veel mensen voegen room toe aan spaghetti carbonara. Ik ben van mening dat dit ingrediënt absoluut niet thuishoort in dit goddelijke recept. De gemiddelde Italiaan zal woest zijn bord opzij schuiven als hij deze krijgt voorgeschoteld. Je bezoedelt het erfgoed en naast heel veel calorieën voeg je ook nog eens minder smaak toe aan je gerecht. Net als in mijn recept voor risotto vind je hier eerst de ingrediënten voor spaghetti carbonara zonder room(!)

  • Spaghetti (of andere pasta) 200 gram pp
  • Eierdooiers 1,5 pp
  • Pecorino Romano heel veel pp
  • Spekreepjes 300 gram
  • 1 Ui
  • Knoflook 2 tot 4 teentjes afhankelijk van smaak
  • Peper

Bereiden spaghetti carbonara

Als je alle ingredienten bij elkaar hebt verzameld is de spaghetti carbonara simpel te bereiden. Je hebt niet bijzonder veel techniek nodig, behalve wellicht het snipperen van de ui.

  1. Vul een grote pan met ruim water en breng deze aan de kook.
  2. Als het water kookt naar smaak zout toevoegen aan het water.
  3. Bereid de pasta zoals aangegeven op de verpakking “al dente”.
  4. Al de pasta in het water ligt is er tijd om een ui te snipperen.
  5. Knoflook fijn snijden/hakken/knijpen.
  6. Verhit een koekenpan op hoog vuur met een scheutje olijfolie.
  7.  Bak de spekjes in de olijfolie.
  8. Voeg na ongeveer 3 minuten de ui en de knoflook toe aan de spekjes.
  9. Scheid in de tussentijd het eigeel van het eiwit.
  10. Rasp naar smaak alvast wat kaas door het eigeel.
  11. Roer met een garde of vork het eigeel tot een gladde substantie.
  12. Giet de pasta af en laat een minuut uitdampen.
  13. Voeg eigeel toe aan de spaghetti en roer dit goed door.
  14. Kiep de koekenpan met het ui/knoflook/spek mengsel bij de pasta en blijf roeren.
  15. Rasp de kaas (Pecorino Romano) naar smaak als de porties op het bord liggen.
  16. De spaghetti carbonara is klaar.

Waarschuwingen voordat je begint met koken

Zoals je hebt kunnen lezen bevat spaghetti carbonara rauwe ei die niet boven de 70 graden is verhit. Dit maakt dat het gerecht minder geschikt is voor kinderen en zwangere vrouwen. Zonder ei is dit recept écht niet lekker. Kook in dat geval bijvoorbeeld de spaghetti met gehaktballetjes van Eef kookt zo.

Zorg dat het kookvocht van de spaghetti in geen geval in aanraking komt met de hete olie van het ui/knoflook/spek mengsel. Dit kan zorgen voor een enorme vlam in de pan met alle brandwonden die erbij horen.

Recept Pasta Carbonara
Recept Pasta Carbonara
Recept Pasta Carbonara
Recept Pasta Carbonara
Recept Pasta Carbonara
No Comments

Post A Comment