Uitjes zonder QR-code

Uitjes zonder QR-code

Sinds een tijdje is het coronatoegangsbewijs verplicht op veel plekken in het sociale leven. Horeca, theater, bioscopen en evenementen vragen je allemaal om een groen vinkje in de CoronaCheck-app. Een groen vinkje houdt op dit moment in dat je hersteld bent van corona, negatief getest bent of voldoende gevaccineerd bent tegen het coronavirus.

Als je om welke reden dan ook geen groen vinkje in de CoronaCheck-app kunt krijgen, dan is het vinden van leuke uitjes voor jezelf vaak een uitdaging. Er zijn wel locaties die stiekem mensen zonder QR-code toelaten, maar dat gaat gepaard met lang zoeken, veel bellen en nogal wat teleurstelling. Daarnaast is er altijd het risico van een boete. Om die reden heb ik besloten een overzicht van uitjes zonder QR-code te maken, zodat je snel een dagje weg kunt plannen.

Wandelen in het bos, park, duinen of strand

Wandelen is zo’n beetje de enige activiteit die nog zonder invloed van de overheid is te doen. Je stapt de deur uit en begint met lopen, zo simpel is het. Nu is het natuurlijk totaal niet interessant om door je nieuwbouwwijk te wandelen. Rij daarom eens naar het bos, bezoek een stadspark of duik de duinen of het strand op.

Ga je alleen dan kun je heerlijk je hoofd leeg maken tijdens het wandelen. Luister lekker naar een muziekje, een podcast of geniet juist heerlijk van de rust en het geluid van de natuur. Tijdens het wandelen kun je je weer helemaal opladen om het drukke leven weer in te gaan. Ga je met kinderen wandelen, laat ze dan de natuur ontdekken. Leer kinderen over de seizoenen, over bepaalde paddenstoelen en over de dieren die leven in je omgeving.  Voor kinderen is het bos net een binnenspeeltuin. Laat ze dan ook lekker klimmen, klauteren en ontdekken. Wat mij betreft is wandelen het ideale uitje zonder QR-code.

Picknicken kan gewoon zonder groen vinkje

Heb je helemaal geen zin om hele stukken te wandelen, maar wil je wel de natuur in en iets leuks doen, dan kun je ook gaan picknicken als uitje zonder QR-code. Vul een mand of tas met allerlei lekkere etenswaren, neem een groot kleed mee waar je hele gezelschap op past en geniet samen van zelfgemaakte etenswaren, elkaars gezelschap en laat de kinderen lekker spelen.

Voor een safaripark heb je geen QR-code nodig

De meeste dierentuinen en safariparken heb je op dit moment nog geen groen vinkje in de CoronaCheck-app nodig. Aangezien er binnenkort weer nieuwe maatregelen gaan komen, is het nog maar de vraag of dat zo blijft. Aangezien je bij safariparken zoals Beekse Bergen over het algemeen in je eigen auto blijft, is de kans groot dat je hier geen QR-controle gaat krijgen.

De horeca bij de dierentuinen en safariparken is wel enkel toegankelijk met een groen vinkje, dus neem als je niet getest, hersteld of gevaccineerd bent in ieder geval wat te eten mee. Soms is er ook een afhaalmogelijkheid bij de restaurants en in dat geval hoef je dan weer niet gecontroleerd te worden op je coronabewijs.

Een dagje markt

Voor mij was de markt vroeger als kind altijd een uitje. De drukte en gezelligheid zorgde bij mij altijd voor een goed humeur. Het voordeel van de markt is dat je er eigenlijk helemaal niks hoeft te kopen en dat het toch voelt alsof je een uitje hebt. Je bent lekker onder de mensen, kan genieten van de geuren en kleuren van je omgeving en mensen zal het een worst wezen of je een groen vinkje hebt of niet. Koop voor de kinderen een warme stroopwafel en geniet zelf van een lekker visje of een warme chocomel en je bent er weer lekker even uit geweest en dat zonder QR-code.

Saunabezoek zonder horeca kan zonder QR-code

Op moment van schrijven kun je nog zonder QR-code naar de sauna, zolang er geen horeca in dezelfde ruimte als de sauna zit. Ook is een mondkapje bij douchen, zitten en zwemmen niet verplicht. Het is ook geen pretje om met zo’n doorweekte lap over je gezicht te genieten van de warmte van de sauna. De sauna is in mijn ogen dan ook een ideaal uitje zonder QR-code.

Geniet samen met je partner of gewoon alleen van de wellness belevingen die een sauna kan brengen. Volg de aanwijzingen van het personeel op als het gaat om coronamaatregelen. Dit voorkomt dat je straks in je blote kont weer buiten staat.

Suppen kan gewoon zonder QR-code

Ook in de winter is watersport een leuk idee. Je moet even over de drempel van kou heen, maar als je een goed wetsuit hebt, is ook dat geen probleem. Suppen is wat mij betreft het meest geschikt om te doen in de winter. Met een supboard het water op en staand op je board de omgeving verkennen. Je kan tijdens het suppen de beleving uitbreiden door bijvoorbeeld afval op het water te verzamelen of een speurtocht te organiseren.

De meeste kinderboerderijen zijn QR-codevrij

In bijna ieder dorp en iedere stad zijn kinderboerderijen te vinden. Het is de ideale gelegenheid jouw kinderen kennis te laten maken met kleine boerderijdieren en soms zelfs grotere beesten als koeien en paarden. voor de leukste kinderboerderijen in Breda schreef ik al een artikel. Voor kinderboerderijen in jouw regio is Google de ideale wegwijzer. Een kinderboerderij is het perfecte uitje zonder QR-code op een luie zondagmiddag. Je bent de deur even uit, wandelt een flink stuk en leert tegelijkertijd allerlei leuke dingen.

Grote tuincentra zijn een leuk uitje in november en december

Rond de feestdagen geven veel grote tuincentra grote kerstshows. Dit is een ideaal uitje als je houdt van kerstsfeer en feel good omgevingen. De beleving bij bijvoorbeeld Intratuin Duiven is geweldig. De kerstshow is groot genoeg om jou en de kinderen een paar uur bezig te houden. Een mondkapje is wel verplicht in de winkel, maar een QR-code is geen vereiste. Wil je gebruik maken van de horeca, dan zullen ze je wel vragen de corona toegangsapp te tonen.

Picknick zonder QR Code
Safari zonder coronacheck app
Sauna uitje zonder qr code
Geen reactie's

Geef een reactie