Uitrazen in de binnenspeeltuin

Uitrazen in de binnenspeeltuin

Morris is een echte speeltuin fan. Naast buiten spelen vindt hij vooral binnenspeeltuinen met ballenbakken en trampolines echt helemaal geweldig. Ons kleine mannetje rent, springt en duikt dat het hem een lieve lust is. Als we de parkeerplaats van zo’n binnenspeeltuin op rijden ontstaat er een soort van glimlach op zijn gezicht en als we het gebouw dan ingaan, dan is ons binnenspeeltuinmonster snel vertrokken.

Eerst vrienden maken in de ballenbak

Bij binnenkomst in de binnenspeeltuin duikt Morris altijd als eerste in de balllenbak. Alsof hij het erom doet maakt hij daar altijd eerst vriendjes. Vaak zijn dit wat oudere kinderen die hem een beetje in de gaten kunnen houden. Hij duikt vervolgens in de ballen en gooit met de ballen uit de ballenbak naar hoofden van zijn pas gemaakte vriendjes. Het meest bijzondere van de binnenspeeltuin vind hij de luchtpijpen waar je de ballen in kan doen, zodat zij van buiten de ballenbak weer in de ballenbak worden gespuugd.

Samen met de vriendjes halen ze uit de hele binnenspeeltuin ballen op en stoppen deze in het ballenverzamelapparaat. Soms is het even ruzie wie het eerst de ballenbakballen in de luchtpijp mag doen, maar vaak is er voor die tijd al een soort rangorde ontstaan. Meestal doet de oudste eerst de bal erin en duikt Morris vervolgens als tweede tussen het rijtje door. Als alle ballen verzameld zijn vertrekt Morris meestal alleen naar de trampolines.

Trampolines om uit te waaien

Bij de trampolines moet hij vaak even wachten. Die tijd gebruik ik meestal om wat foto’s te maken en wat drinken te geven. Als hij dan de trampolines op gaat is hij ondanks zijn twee jaar écht niet bang. Hij springt alle kanten op en probeert zelfs al af en toe een halve salto. Dan landt hij op zijn rug of op zijn knieën om vervolgens weer op zijn voeten te landen. De koning van de binnenspeeltuin.

Aan de kant van de trampoline staat een trotse curlingouder die blij is dat zijn zoon niet bang is aangelegd. Zelf was ik altijd verlegen en de trampoline vond ik echt niet leuk. Morris is echter een hele trampolinetovenaar. Ik weet zeker, hij gebruikt trampolines om uit te waaien en uit te razen. Morris is geen druk kind, maar kan wel zijn opgekropte energie kwijt in het springen op de trampoline. Voor mij een reden om te kijken of we niet een trampoline voor hem moeten kopen. Niet om te oefenen voor het NK trampolinespringen, maar gewoon voor de lol.

Een trampoline voor thuis

In ons nieuwe appartement is het helaas niet mogelijk om zo’n gigantische Berg Trampoline te plaatsen. Dat blijft natuurlijk wel dé droom: een ruimte waar je een ruim opgezette trampoline kan plaatsen en waar Morris heerlijk kan uitrazen.  Voor nu heb ik een leuke binnentrampoline op het oog om een beetje te oefenen en voor het echte uitrazen gaan we gewoon weer naar de binnenspeeltuin.

Zodra we echter een eigen grote tuin hebben komt daar gelijk zo’n grote trampoline met van die netten aan de zijkant. Dan heeft Morris alle ruimte om uit te waaien en uit te razen op de trampoline en door de netten aan de zijkant kan papa met een gerust hart af en toe met zijn ogen dicht genieten van een zwak lentezonnetje.

Binnenspeeltuin klimmen
Binnenspeeltuin
Geen reactie's

Geef een reactie