Wandelen om te verwerken

Wandelen om te verwerken

Sinds de relatie met Fleur voorbij is zijn er een paar dingen die mij helpen om de relatie die is geweest te verwerken. De eerste weken had ik moeite te accepteren dat Fleur en ik niet meer samen waren. Mijn blik was vertroebeld en ik kon door mijn verdriet niet helder nadenken. Tenminste, tot ik ging wandelen. Hoe gek het ook klinkt, maar door te wandelen verdwijnt de mist in mijn hoofd en kan ik na een flinke wandelroute weer helder nadenken.

Wandelen, het leek mij allemaal erg rustgevend

Ik ben begonnen met wandelen zonder enige voorbereiding. In mijn spijkerbroek, t-shirt en totaal ongeschikte schoenen zette ik mijn eerste stappen richting het dichtstbijzijnde bos. De bomen, de dieren die er rondlopen, het leek mij allemaal erg rustgevend. Na twee stappen in het bos gezet te hebben werd ik overvallen door een rare soort rust. Bladeren en de bosgrond dempen het omgevingsgeluid en dat zorgde er bij mij voor dat ik zonder dat ik er iets voor hoefde te doen gelijk rustig werd.

Na een uur lopen was mijn hoofd weer helemaal helder. De weg terug naar huis was nog een beetje moeilijk. De binnenkant van mijn dijen was geschaafd door de spijkerbroek en ook mijn hielen waren door de schoenen open gegaan. Deze lichamelijke ongemakken gingen er even voor zorgen dat mijn wandelavontuur vertraagd werd, maar gaf mij tegelijkertijd de kans om betere schoenen uit te kiezen en me te verdiepen in wandelen. Dat schoenen uitkiezen is nog best een werkje, want meer dan eens koos ik damesschoenen uit als wandelschoenen die ik mooi vindt. Uiteindelijk vond ik prachtige wandelschoenen om vele kilometers te maken en daarmee ook mijn hoofd weer te helen.

Voor iedereen die een klap heeft moeten verwerken

De helende werking van wandelen was voor mij onbekend, maar blijkt bij navraag en een online zoektocht al veel langer bekend. Door de ene voet voor de andere te zetten en je verstand op nul gaat er een soort magische ontspanning door je lichaam heen. Ik kan het niet anders omschrijven. Het is overigens niet alleen in het bos. Ook gewoon van punt A naar punt B lopen zorgt na ongeveer een half uurtje voor meer rust en helderheid. Mijn tip voor iedereen die een klap heeft moeten verwerken is dan ook: trek een goede broek, shirt en schoenen aan en begin met wandelen om je verdriet te verwerken.

Het wandelen heeft overigens nog een positieve bijwerking. Doordat ik minder eet en meer beweeg val ik kilo’s af! De afgelopen maand ben ik 10 kilo afgevallen en ik hoop deze snelheid nog een maandje vol te houden. Snel veel afvallen is niet goed, maar snel veel aankomen, zoals de afgelopen twee jaar is gebeurd, is ook niet goed. Was ik in het begin van de relatie met Fleur nog 85 kilo, inmiddels tikte de weegschaal 107 kilo aan. Die kilo’s wandel ik er nu weer fijn vanaf, zodat ik over een half jaar slang, vrijgezel en gespierd aan de lente kan beginnen.

Wandelen om te verwerken
Geen reactie's

Geef een reactie