De leukste kinderboerderij van Breda

De leukste kinderboerderij van Breda

De kinderboerderij is het favoriete uitje van menig kind. Nu woon ik in Breda en zijn er in deze stad zat kinderboerderijen om een jaar lang ieder seizoen te rouleren en dus niet altijd dezelfde dieren en speeltoestellen te zien. Binnenkort ga ik met Morris klompen kopen om zo een nog toffere boerderij-ervaring te maken. De leukste kinderboerderijen van Breda heb ik voor jullie op een rij gezet, zodat je in één oogopslag kunt zien waar het leuk is voor zowel ouder als kind.

Boerderij Wolfslaar

In mijn ogen is Boerderij Wolfslaar de leukste en leerzaamste kinderboerderij van Breda. Op de uitgebreide weides van Boerderij Wolfslaar vind je naast de klassieke kinderboerderij dieren, zoals varkens, kippen, geiten en koeien, ook paarden, een ezel, een grote hoeveelheid konijnen en zelfs bijen! De weides bieden kinderen de ideale gelegenheid om uit te razen en te spelen, maar je kan ook de dieren aaien en door middel van de informatiezuilen dingen leren over de beesten die je ziet op de kinderboerderij.

Boerderij Wolfslaar Doet er een hoop aan om kinderen bezig te houden op de kinderboerderij. Zo zijn er naast alle dieren bijvoorbeeld energiefietsen waar je door te trappen energie kunt opwekken en er is een mega fontein waar je als kind in de lente en zomer de nodige verkoeling kunt halen. Neem wel een droog setje kleren mee ouders, want de kinderen komen sowieso niet droog thuis! Na al het spelen en leren is het tijd voor een verantwoorde versnapering bij Lunchroom “Het tuinhuis van Charlotte”, waar duurzaamheid en verantwoord eten en drinken hoog in het vaandel staan.

Parkhoeve Breda-Noord

Kinderboerderij Parkhoeve Breda-Noord ligt op nog geen steenworp afstand van mijn huis in de groene omgeving aan de rand van de wijk Hoge Vucht. De leukste kinderboerderij van Breda als het aankomt op contact met de vrijwilligers, diversiteit aan dieren en activiteiten. Niet zo groots opgezet als Boerderij Wolfslaar, maar echt de moeite waard om te bezoeken met kleine kinderen. Op Kinderboerderij Parkhoeve Breda-Noord vind je ezels, schapen, geiten, varkens en verschillende knaagdieren en vogelsoorten. Ook kun je bij deze kinderboerderij Midgetgolfen!

Kinderboerderij De Zandberg

Goed verstopt tussen de Marijke Meustraat, de Grazendonkstraat en de Zandbergweg ligt kleinschalige kinderboerderij Zandberg. Er zijn geiten, schapen, kippen, kalkoenen, konijnen en cavia’s en er woont ook een duif. Deze gezellige kinderboerderij is iedere dag vrij toegankelijk voor kleine en grote bezoekers. Er worden ook verse eieren verkocht en walnoten van de bomen op de weide. Bij de kinderboerderij is een leuk speelveld met glijbaan en zandbak. Bij Kinderboerderij Zandberg is geen toezicht. De gehele opzet is kindvriendelijk maar kinderen mogen de dieren niet zelf voeren, dit om de dieren te beschermen tegen overvoeden en verkeerde voeding.

Kinderboerderij De Sik

Als je op een leuke manier kennis wil maken met dieren, dan is Kinderboerderij De Sik wellicht iets voor jou en je kinderen. Deze geheel door vrijwilligers gerunde kinderboerderij bevindt zich binnen de landgoederenzone van de Bredase wijk Haagse Beemden. Naast verschillende boerderijdieren tref je hier ook een heuse speeltuin aan en kun je hier op een fijne manier kinderpartijtjes en andere feestelijkheden vieren.

Kinderboerderij Breda,Boerderij Wolfslaar
Kinderboerderij Breda, Wolfslaar,leukste kinderboerderij breda
Parkhoeve Breda Noord, Kinderboerderij Breda
Kinderboerderij Parkhoeve Breda Noord,Kinderboerderij Breda,speeltuin Breda
Geen reactie's

Geef een reactie