De Blogboot: een productpresentatie op het water

De Blogboot: een productpresentatie op het water

Voor de derde keer dit jaar was het tijd voor een blogger event. Samen met een hoop andere bloggers mocht ik namelijk mee op de Blogboot. Na de Negenmaandenbeurs en Blogger by Nature was dit event in een hele andere setting. Op uitnodiging van Marguerita en Tamara zouden we door de Amsterdamse grachten varen en daar onder het genot van een hapje en een drankje netwerken met media en producten gepresenteerd krijgen van verschillende PR-bureaus. Misschien is het leuk om ooit eens met de Blogboot te varen in Breda, maar voor nu neem ik jullie mee door de grachten van Amsterdam.

Blogboot

Je vraagt je vast af hoe ik op zo’n apart blog event als de Blogboot ben gekomen? Ik hou heel veel Facebook groepen in de gaten die bedoeld zijn voor bloggers. Hier kun je een klein beetje lezen wat de concurrentie publiceert en hou je een beetje bij wat de laatste roddels zijn in bloggersland. Daarnaast kom je ook nog weleens een oproep tegen om een blog te schrijven voor een opdrachtgever of een oproep voor een blogger event. Op deze manier had ook Margurita van Marstyle.nl het aangepakt voor de Blogboot. In het kort legde zij uit waar zij naar op zoek was en ik vond dat Papablogger heel goed in dat profiel paste..

Dus stuurde ik een berichtje via Facebook en op verzoek stuurde ik wat gegevens van mijn website. Een aantal dagen later zou ik weten of ik mee mocht of de Blogboot. Het was allemaal best kort plannen, want tussen selectie en het daadwerkelijke event zat maar een paar dagen. Ik had dus netjes Fleur van te voren gevraagd of het problemen op zou leveren, maar dat was gelukkig niet zo! Een paar dagen later kreeg ik bericht dat ik mee mocht. Het klinkt bijna alsof een prijs heb gewonnen en ook al is dat niet zo, bloggen is namelijk ook gewoon werk, je krijgt altijd wel iets grappigs mee als aandenken. Daarnaast zijn dit soort blogger events altijd mega gezellig.

Wat moet Papablogger op de Blogboot?

Natuurlijk ben ik niet alleen meegegaan voor de cadeautjes! Aangezien Papablogger sinds begin dit jaar een bedrijf is moet de schoorsteen ook gewoon blijven branden en ondanks dat ik lichtelijk mensenschuw ben doe je dat door te netwerken. Je kan niet de hele tijd achter je keyboard blijven hangen. Op de Blogboot waren mensen van twee PR-bureaus aanwezig. Door met hen te praten en na het event contact te houden kan daar nog weleens een samenwerking uit voort komen. Daarvoor moet je wel zorgen dat je opvalt. Gelukkig hoef ik daar als man in een vrouwenwereld vrij weinig voor te doen.

Naast netwerken met potentiële opdrachtgevers is ook praten met collega bloggers op de Blogboot essentieel. Kijken wie er misschien een gastblog wil plaatsen, terugkijken naar eerdere ontmoetingen en tips en tricks uitwisselen komt heel veel voor. Sommige bloggers worden echt een soort collega’s. Toch fijn om te weten dat je er niet alleen voor staat.

Wie waren er nog meer?

Zoals zo vaak was ik de enige mannelijke blogger op de Blogboot. Dat klinkt negatief, maar ik vind het eigenlijk wel fijn om een soort van apart te zijn. Ik gebruik het zijn van een vreemde eend in de bijt tegenwoordig meer op een positieve manier om op te vallen. Dat was overigens nog best moeilijk op dit event want er waren best een aantal “Big Blogs” aanwezig.

Natuurlijk Marguerita van marstyle.nl en Tamara van passievrouwen.com. Nogal logisch want zij deden de organisatie. Fleur van mamasliefste.nl was er ook en zat tijdens de hele blogboot naast mij. Gezellig kletsen dus en gelijk wat voedingstips opgedaan over koolhydraten en ananas. Met Maaike van maaikeschrijftop.nl heb ik altijd een leuke klik, maar we spreken elkaar altijd veels te kort. Ik beloof al maanden dat ik een keer een gastblog zal schrijven voor op haar blog en dat gaat er dankzij de Blogboot nu ook zeker komen. Xenia van lifebyxenia.nl heeft altijd veel interessants te vertellen, maar om de een of andere reden spreek ik haar ook altijd heel kort. Binnenkort spreken we een blogdate af!

Esmée van website4mama.nl was er ook, maar net als bij andere blog events spreek ik haar vrij weinig. Daar gaan we binnenkort eens verandering in brengen want haar website is echt tof! Wie ook tof is is Rory van 40envoorheteerstmoeder.nl, ik ken weinig vrouwen die zo fotogeniek zijn als zij! Richella van coatslegalbeauty.nl kende ik nog niet, maar zij heeft echt een super interessante baan als juriste in de modellenwereld. Al met al dus een echt diverse groep waar ik heel erg mee heb gelachen. Natuurlijk mag ik de PR-bureaus TerrierCom en Check In PR niet vergeten. Zij presenteerde hun producten op een hele persoonlijke en betrokken manier.

Welke producten werden gepresenteerd op de Blogboot?

De Thule Sleek Black on black

Nog aan de wal presenteerde TerrierCom één van mijn persoonlijke favorieten van de Negenmaandenbeurs, de Thule Sleek Black on black. Dit is wat mij betreft echt de coolste kinderwagen van het moment. Hij is licht, wendbaar en helemaal zwart. Hoe tof is dat? Hij voelt niet zo stevig als onze kinderwagen, maar is daarentegen wel heel erg licht. Ook is de Thule Sleek te gebruiken als duowagen. Naast dat hij heel handig is ziet hij er ook gewoon heel erg stoer uit.

Aankleedkussen XXL van KidZ ImpulZ

Kidz Impulz had dezelfde gedachte als ik als het aankomt op aankleedkussen! Waar ik stopte met zoeken besloten zij gewoon actie te ondernemen en zelf een XXL aankleedkussen te ontwerpen. Die dingen zijn na een maand of twaalf namelijk gewoon veel te klein om zonder ongelukken je kind netjes te verschonen. Deze kussens zijn groot, liggen comfortabel en je kind ligt stabiel doordat het kussen zacht is. Kidz Impulz liet ook een prachtig speelkleed zien dat mij ideaal lijkt voor Morris op ons balkon. Mega groot en met zeil aan de onderzijde, zodat je kind veilig kan spelen.

Reisbestemmingen van Check In PR

De reisbestemmingen waar Check in PR de PR voor doet vond ik echt cool om over te horen. Met jaloerse bleek keek ik naar de Instagram van Marguerite toen zij foto’s postte van haar bezoek aan Puy du Fou, een mega groot themapark in Frankrijk. Ook NAUSICAA, het ontdekkingscentrum voor zeemilieu valt onder het werkgebied van Check In. Stiekem is het al een tijdje een bestemming die heel hoog op mijn verlanglijstje staat en met de info die we nu kregen is de bestemming alleen nog maar hoger op het lijstje gekomen. De luxe bestemmingen waar je eigenlijk niks voor je kind hoeft mee te nemen omdat alles er al is van Martinhal spraken tot mijn verbeelding, misschien moet ik binnenkort maar eens naar Portugal om dat te beleven.

Haarproducten van InShape

Niet heel erg mannelijk, maar ook kerels moeten hun haren wassen, dus waarom niet? InShape presenteerde de Repair lijn en daar ben ik eerlijk gezegd best blij mee. Je gat nu waarschijnlijk heel erg lachen, maar ik hecht waarde aan een zachte baard, ik probeer dit te doen zonder gebruik te maken van baardolie en baardverzorgingsproducten, omdat deze vaak onnodig duur zijn en meestal niks toevoegen. Ik hoop dan ook dat InShape mijn baard een beetje zachter gaat maken.

De Goodiebag!

Blogger events zijn vaak nog leuker door de goodiebags. Ook op de Blogboot kregen we een goodiebag mee. Deze was goed gevuld met make up van Catrice waar ik Fleur heel gelukkig mee heb kunnen maken. Nagellak, lippenstift, poeder, Fleur kan weer een paar weken door.. Ik was blij met de deo zonder toevoegingen van Salt of the earth die ik ondanks mijn hidradenitis gewoon kan gebruiken. Thule regelde een perfecte rugtas waar in mijn geval alles gelijk in kon. Op de terugweg was zo alles netjes droog over te brengen en thuis konden gelijk de laptop, tablet, luiers en doekjes erin. Ideaal! Van InShape kregen we repair shampoo’s mee die ik zeker ga proberen voor mijn baard. Misschien is een mannen/baardlijn iets voor de toekomst? Van Kidz Impulz mogen we een gepersonaliseerd aankleedkussen XXL uitzoeken. Zodra de foto’s er zijn deel ik die gelijk met jullie want ik ben erg benieuwd naar hoe hij is in het gebruik.

Thule Sleek all black
Kidz Impulz Speelkleed
Eten op de Blogboot
De Goodiebag op de Blogboot
Blogboot
Catrice Beautyproducten
InShape haarproducten
1 Reactie
  • Marguerita
    Geplaatst op 11:14h, 06 juni

    Wat heb je er een ontzettend leuk artikel van gemaakt Rob!

Geef een reactie