Vreemde eend in de bijt

Papa blog

Vreemde eend in de bijt

Met een blog over vaderschap ben ik een vreemde eend in de bijt. Er zijn niet veel vaders die bloggen over het vaderschap of over hun kinderen. Daar waar de moeders tienduizenden blogs hebben opgetakeld, blijven de vaders hopeloos achter. Ik lees dan ook met veel plezier een groot aantal mamablogs en volg hen ook op Facebook en Instagram. Dat zorgt nog weleens voor verwarring, maar over het algemeen zijn de dames erg begripvol. De verwarring is er vooral als ik een Instagrampost over douchen met je baby like of als ik reageer op een blog over schoonmaken. Toch is het ook helemaal niet raar meer dat ik blogs post op demamablogs.com of dat ik hele gesprekken heb met vreemde vrouwen over luiers naar aanleiding van een story op Instagram. Toch zorgt dat vreemde eend in de bijt zijn af en toe voor onzekerheid.

Een blog door een vader voor vaders en moeders

Voor mijn gevoel doe ik er namelijk alles aan om van mijn blog een lekker leesbaar geheel te maken. Toch blijft het aantal bezoekers wat achter op mijn verwachting. Ook het aantal likes op Facebook en Instagram is echt schrikbarend laag. Het is niet zo dat ik op zoek ben naar bevestiging, maar ik vraag me soms wel af wat er nodig is om meer mensen naar mijn blog te leiden. De feedback die ik krijg van de mensen die mijn blogs wel lezen is bijzonder positief. Ik schrijf vlot, snij leuke en relevante onderwerpen aan en schroom niet om eerlijk te zijn of soms zelfs hard naar mezelf.

Ook gebruik ik over het algemeen leuke foto’s en spreek ik veel met andere papa- en mamabloggers om verhalen te vergelijken. Toch is het grootste gedeelte van mijn bezoekers zelf ook blogger en komt deze op mijn site terecht omdat ik een link gepost heb in een Facebookgroep voor bloggers. De andere bezoekers zijn bekenden of een verdwaalde googelaar. Ik weet dat ik me minder moet focussen op Facebook nu het algoritme is aangepast en SEO is voor mij gesneden koek, maar volgens mij is een over baby’s schrijvende vader gewoon een niche waar misschien niet al te veel interesse in is.

Mijn papablog is een mooi dagboek

Dat neemt niet weg dat ik het schrijven over het vaderschap geweldig vind en mijn papablog is een mooi dagboek voor Morris als hij wat ouder is. Ik zal de vaste lezers dan ook blijven verblijden met de verhalen over Morris en mijn belevenissen en verbazingen als vader. De wens om ooit een blog te hebben met meer dan 100.000 maandelijkse views zal misschien wel nooit uitkomen. Voor nu hopen we gewoon op een licht stijgende lijn naar de 2500.

Zonder jullie heel hard van mijn website te jagen wil ik nog wel even een paar blogs met jullie delen die ik zelf heel graag lees.

 • Papa’s Wereld is echt super leuk om te lezen! Maarten is echt een hele coole papa en heeft een ubervlotte pen.
 • Tips voor papa’s is naast een toffe blog ook een must follow op Instagram! Hele coole foto’s van Niels, zijn drie kinderen en al dat eten!
 • De mamagids schrijft echt mega leuk en ik merk altijd dat ik het niet bij een artikel kan houden. Must read!
 • Op Techkoningin.nl lees je alles over het leven met een peuter en een moeder met een voorliefde voor Disney.
 • Moonoloog volg ik alweer een jaar of drie en dat doe ik met veel plezier. Haar artikelen zijn informatief en leuk om te lezen.

Er zijn nog meer blogs die ik graag lees en ik zal binnenkort de lijst nog even aanvullen. Mocht je nou ideeën hebben waarmee ik mijn publiek kan vergroten, schroom dan niet om me van opbouwende kritiek te voorzien of om me die ene bruikbare tip te geven. Ik ben je sowieso dankbaar omdat je met me mee denkt en omdat je meeleest!

Papa blog
Blog door een papa
3 Reactie's
 • Kristof
  Geplaatst op 21:06h, 17 april

  Cool! Ik ben weliswaar geen papa-blogger maar wel een mannelijke blogger en we zijn zwaaaar in de minderheid. 🙂

  Ik wens je bij deze dus heel veel succes!

 • Maaike
  Geplaatst op 13:41h, 18 april

  Ik kende je nog niet. Ik ben een van die vele mamabloggerslijst.nl, maar ik vind het wel leuk papa’s die bloggen! E onzekerheid herken ik overigens erg, niet bizar veel bezoekers en waarom groei ik niet meer zoals bij anderrn

 • Anniek
  Geplaatst op 20:26h, 19 april

  Heel herkenbaar, dat achterblijven op je verwachting. Grappig dus om dat terug te lezen – of eigenlijk niet want ik wens ons beiden gewoon groei, gewoon omdat dat leuk is. En stiekem een beetje voelt als bevestiging. Ik kan je dus niet helpen met tips, maar hoop dat je met plezier blijft schrijven.

Geef een reactie