Blogger By Nature 2019

Blogger By Nature 2019

In 2018 las ik al op verschillende blogs over Blogger By Nature. Dit blogger event was toen net geweest en stiekem was ik een klein beetje jaloers op de bloggers die toen waren geweest. Ik kreeg het idee dat de mensen die bij Blogger By Nature waren geweest super veel kennis hadden opgedaan en enorm veel opdrachten hadden binnengesleept voor hun blog. Toen ik de website van Blogger By Nature bekeek, las ik dat dit precies de bedoeling was. Ik nam mij dan ook voor om als er een nieuwe editie zou komen, mij daar direct voor in te schrijven.

Blogger By Nature 2019

De maanden verstreken en inmiddels was ik Blogger By Nature gaan volgen op Instagram en Facebook. Ik was dan ook heel blij toen ik op hun Facebook account las dat er een nieuwe editie zou komen! Op 6 april zou Blogger By Nature 2019 plaats gaan vinden en er zouden weer allerlei nuttige zaken de revue passeren. Na wat heen en weer gepraat tussen Maarten van Papa’s Wereld, Blogger By Nature en mij, besloot ik op 21 juni 2018 (zo’n 9 maanden van te voren) direct een earlybird ticket te kopen. Het was nog heel ver weg, maar ik wist zeker dat ik deze editie zou gaan. Maarten had de vorige editie meegemaakt en de organisatie had hem gevraagd andere mannelijke bloggers te verleiden naar het volgende event te gaan.

Wat ik op dat moment nog niet wist is dat dit een heel druk weekend zou worden. Niet veel later maakten Joost en Linda, hele goede vrienden van Fleur en mij, bekend dat zij op 5 april 2019 zouden gaan trouwen! Ik had nog geen idee van de planning, maar ik begon mij toch al lichtelijk zorgen te maken. Zou ik dit kunnen gaan combineren? Het mag natuurlijk als vanzelfsprekend zijn dat het huwelijk van onze vrienden voor zou gaan, maar het zou mooi zijn als ik beide evenementen zou kunnen combineren.

De derde editie van Blogger By Nature

Uiteindelijk viel het allemaal mee. Het geweldige feest duurde tot in de late uurtjes. Ik had niks gedronken, omdat ik moest rijden en met minder dan drie uur slaap in mijn lijf vertrok ik om iets voor acht uur ’s ochtends richting Soest. De derde editie van het Blogger By Nature event zou namelijk net als voorgaande jaren plaatsvinden in Stayokay Soest. Ruim op tijd kwam ik aan op het parkeerterrein van Stayokay. Ik kwam tegelijk aan met Caroline van Yoast die ik eerder al had ontmoet op hun Blogger Event. Yoast was dit jaar Hoofdsponsor van Blogger By Nature.

Na een kort kletspraatje ging vertrok ik samen met Maarten van Papa’s Wereld naar de ingang om mij aan te melden. Daar werd ik hartelijk ontvangen door de organisatie en kon ik na het maken van een naamkaartje door naar de hoognodige koffie. Met nog geen drie uur slaap in mijn lijf en een lange autorit achter de rug was dit meer dan welkom. Ik kan je vertellen dat de de koffie bij Stayokay echt helemaal oké is. Lekker sterk en meer dan voldoende aanwezig. We kregen ook nog taart vanwege het 90 jarig bestaan van Stayokay.

Beter gevonden worden in zoekmachines

Een aantal weken voor het event mocht je kiezen naar welke workshops je zou willen gaan. Ik had gekozen voor de Workshop van Yoast over SEO die iedereen zou krijgen, de workshop Affiliate Marketing door LinkPizza en de workshop Zoekwoordenonderzoek door Klik Proces. Voor het welkomstwoord en de eerste workshop vertrokken alle bloggers dus naar de grote zaal om daar gezamenlijk kennis op te doen over beter gevonden worden in zoekmachines. Uiteindelijk een beetje een catch 22 natuurlijk, want als je allemaal beter gevonden gaat worden, wordt je dan überhaupt nog wel gevonden?

Caroline van Yoast legde de aanwezige bloggers haarfijn uit hoe je de gratis een premium functies van dit hulpprogramma toepast. Als voorbeeld gebruikte ze haar eigen blog kaktussen.nl en blogs van aanwezige bloggers. Ook bood ze aan bloggers te helpen op het netwerkplein als zij tegen zaken aanliepen die niet tijdens de workshop konden worden opgelost. Zelfs een doorgewinterde SEO als ik kon hier nog wat van opsteken!

Wil ik aan de slag met affiliate marketing?

Na de overheerlijke lunch was het tijd voor de workshop over affiliate marketing. Ik was al bekend met affiliate marketing en was ook al op de hoogte van de diensten van LinkPizza. Zij brengen opdrachtgevers en bloggers bij elkaar door middel van opdrachten en het plaatsen van affiliate links (links waar je als blogger voor betaald krijgt). In de workshop werd uitgelegd hoe je affiliate marketing toe kan passen en Linda van mamaliefde gaf daarbij praktijkvoorbeelden.

Een tijdje terug gaf ik al aan dat papablogger.nl inmiddels een bedrijf is, maar ik had nog geen antwoord op de vraag “Wil ik aan de slag met affiliate marketing?” Het antwoord op die vraag heb ik inmiddels wel! Ik ga proberen om zonder jullie al te veel te vervelen met reclame toch wat betaalde links in mijn website toe te voegen. Het kost mijn lezer niks, maar het stelt mij in staat om te investeren in deze blog.

Netwerkplein

Na een verhelderend verhaal was het tijd om te netwerken op het speciaal daarvoor ingerichte netwerkplein. Dat klinkt heel groots, maar het kwam neer op een tiental stands van merken en marketingbureaus waar je kort je blog kon pitchen en praten met mensen die je normaal alleen mailt. In mijn geval het juiste moment om even kennis te maken met de mensen van Bloggerslijst waar ik een tijdje terug al een opdracht van kreeg en waar ik zeker nog meer voor ga schrijven.

Ook kreeg ik de kans om met Taco van Yoast een wat SEO vragen door te nemen, waardoor ik nu mega veel tijd over hou om nog meer blogs te schrijven. Helemaal top geregeld dus! Ik was zo bezig met het netwerken, dat ik niet eens had gemerkt dat de derde en laatste workshop al was begonnen! Aangezien ik toch wel lekker op mijn praatstoel zat besloot ik de mensen in de workshop zoekwoordenonderzoek dan ook maar niet te storen. Ik haalde voor mijn SEO bedrijf nog een paar leuke opdrachten binnen en ook voor mijn blog heb ik de komende periode geen klagen. Het netwerkplein van Blogger By Nature 2019 was wat mij betreft dus een groot succes.

Echt als meerwaarde

Voor mijn gevoel veel te snel kwam de afsluiting van een hele fijne middag. Ik heb Blogger By Nature 2019 echt als meerwaarde voor mijn blog gezien en kan iedereen adviseren om mee te doen aan een volgende editie. Als je het verstandig aanpakt, dan heb je de investering van een kaartje er zo uit, al is het alleen maar door de fijne lunch, de goede koffie en de bitterballen bij de afsluiting. Ik ben er in ieder geval ook weer bij volgend jaar en roep vooral de mannelijke bloggers op om zich voor de komende editie van Blogger By Nature aan te melden.

Blogger by Nature 2020

Inmiddels is er ook een datum voor Blogger by Nature 2020! Op 4 juli 2020 kunnen beginnende, ervaren en nog niet bloggers hun hart ophalen aan vier workshops in plaats van drie! Naast een uitleg van de Reclame code voor Social Media en influencers is er keuze uit een groot aanbod van workshops die echte meerwaarde bieden voor iedere blogger. Daarnaast kun je natuurlijk netwerken met andere bloggers en opdrachtgevers. Ook dit jaar wordt er weer afgesloten met bubbels en bitterballen. Als alles gaat zoals verwacht kun je vanaf 1 januari 2020 je kaarten bestellen op de nieuwe website van Blogger by Nature.

Blogger By Nature Logo
Blogger By Nature 2019
Blogger By Nature 2019
6 Reactie's
 • Marguerita
  Geplaatst op 22:40h, 11 april

  Wat een heerlijk verslag om te lezen Rob! Tof dat je erbij was en hopelijk volgend jaar meer mannen

 • Miriam
  Geplaatst op 23:45h, 11 april

  En er waren ook hele leuke blogggers bij 😉

 • Gerrie
  Geplaatst op 23:51h, 11 april

  Leuk om te lezen dat het zo goed is bevallen. Wie weet zal ik er ooit ook heen gaan, lijkt me zeker interessant.

 • Esmée - Blogger by Nature
  Geplaatst op 07:11h, 12 april

  Wat leuk om te lezen Rob! Er moeten zeker meer mannen komen naar het Blogger by Nature event. Ik benoem jou tot ambassadeur 😉
  Leuk dat je er was en wie weet tot de volgende keer!

 • Kreanimo
  Geplaatst op 07:18h, 12 april

  Het was weer tof!
  Leuk je in real life te hebben gezien. Volgende keer ook echt eens babbelen.
  Om met iedereen een praatje te slaan vind ik het zelf iets te kort, zo’n dag.

  Ik heb ook weer veel tips meegenomen!
  Succes met de affiliate, het is zoals je zegt, het kost je lezer niets.

 • yvonne
  Geplaatst op 08:53h, 12 april

  Leuk om te lezen, overweeg als beginend blogger om volgend jaar ook hier naar toe te gaan. Zit nu met zelfde gevoel thuis als toen jij vorig jaar van dit event hoorde.

  Eerst binnenkort mijn nieuwe website in de lucht, dan verdiep ik mij verder in alles wat er bij komt.

Geef een reactie