Nee! Wij zijn niet zwanger!

Nee! Wij zijn niet zwanger!

Ho! Wacht! Niet schrikken! Er komt wel degelijk een baby! Fleur is namelijk wel heel erg zwanger en dat al 11 weken, maar WIJ zijn niet zwanger.. Neem maar van mij aan, het is de dame in kwestie die 9 maanden de pros and cons van het zwanger zijn moet dragen. Oprispingen, kriebeltjes, ochtendziekte, cravings, veel plassen, puistjes, oncontroleerbare emoties, maar ook cadeautjes, felicitaties, geluksmomentjes, buikfoto’s en verzorgd worden door je partner! Maar geloof me, wij zijn niet zwanger..

Uitkijken naar een hele fijne periode

Wij mannen daarentegen hebben te dealen met hele andere dingen tijdens de zwangerschap van onze partner! Meezwangeren heet dat. Slecht slapen door het gewoel van je vriendin of vrouw. Schuldgevoelens omdat ze je van alles kwalijk neemt. Gewichtstoename omdat je gewoon al die vette rotzooi mee eet die zij naar binnen werkt en vooral heel belangrijk: Geen Seks! Gelukkig zitten er ook positieve kanten aan de bolle buik van je meisje. Zo zal ze veel vaker en veel langer slapen. Hierdoor heb jij meer tijd voor hobbies, werk, een opleiding of tijd spenderen met je vrienden. Probeer echter wel weer terug te zijn voor ze wakker is. Ben je dat niet, dan ben je wellicht langer dan heel even het onderwerp van haar toorn des hormoons!

Ook mag je samen met het object van jouw affectie uitkijken naar een hele fijne periode die jullie samen kunnen delen. Knuffelmomenten, de eerste keer buiten lopen, en het eerste lachje van dat kleine frummeltje. Daar tegenover moeilijke situaties als spuitluiers, nachtelijke huilbuien (van je baby of je partner), luieruitslag en het lichtelijk uitbuiken van hare moederigheid. Maar één keer kijken naar dat kleine hummeltje en alle negatieve gevoelens verdwijnen (Hoop ik :D)

Wij zijn zwanger

Overigens, als jullie als paar de term “wij zijn zwanger” gebruikt, dan mag je er vanuit gaan dat ik je vanaf dat moment niet meer serieus neem. Dan ga ik voor de man in kwestie positiekleding kopen! Ik zal tepelcompressen aan huis laten bezorgen op zijn naam een afspraak maken voor een striae-massage in het bijzijn van zijn schoonvader.. Zo, dat is eruit. Als man zijnde is het namelijk fysiek onmogelijk om zwanger te zijn. Je levert een aardig stuk van je mannelijkheid in door aan te geven dat jullie zwanger zijn. Wij zijn niet zwanger is gelijk ook een soort degradatie van je mannelijkheid. Jij kan misschien zoals ik hierboven heb aangegeven wel last ondervinden van de zwangerschap van je partner, maar zwanger ben je op zeker niet.

In verwachting zijnde stellen die vrolijk een “Wij zijn zwanger!” met hun vrienden delen zijn sowieso vaak de meest walgelijke mensen uit je vriendengroep. Zijn ballen staan op sterk water op haar nachtkastje. Elke keer als hij “Wij zijn zwanger” deelt met zijn vrienden of collega’s krijgt hij een liefdevolle blik van zijn drakenmeester. Persoonlijk moet ik altijd een beetje kotsen in mijn mond als ik dit soort zinnen hoor. Wij zijn namelijk niet zwanger. Je vrouw is zwanger, jullie zijn in verwachting en jij bent voor de rest van je leven de lul.

Ik weet dat het lekker makkelijk is om het je vrienden te vertellen. Wij zijn zwanger is toch een manier om te zeggen dat jullie een kind verwachten en dat daarmee ook mensen blij zijn voor jou, de man in het gezelschap. Maar nee, jullie zijn niet zwanger. Jullie zijn in verwachting en je vrouw, vriendin of minnares is zwanger. Gelukkig maar, want je zou als man maar zo’n baby op de wereld moeten brengen!

Wij zijn niet zwanger
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.