5 Redenen waarom Volvo de beste gezinsauto is

5 Redenen waarom Volvo de beste gezinsauto is

Toen ik een jaar of vijftien was kocht mijn moeder haar eerste Volvo. Het was nog geen echte Volvo gezinsauto, maar een simpele Volvo S40 van Nederlands fabricaat. De Volvo S40 werd namelijk zij aan zij gebouwd met  de Mitsubishi Charisma in het Limburgse Born. Ik was altijd al fan van Volvo en was dus stiekem best een beetje trots dat mijn moeder deze Volvo reed. Niet lang daarna kocht ik zelf ook mijn eerste Volvo, een groene Volvo 440 uit 1995. Ook deze was in Nederland gemaakt en van Zweedse trots was dus ook nog geen sprake.

Mijn voorliefde voor Volvo gezinsauto’s

Dit veranderde met de komst van mijn moeders Volo S80. Het was een oud directievoertuig van De Nederlandse Bank en dat kon je merken aan alles. De auto was luxe, erg snel en had een bijzonder chique voorkomen door zijn donkergrijze kleur en geblindeerde ramen. Ik mocht van mijn moeder lekker vaak gebruik maken van dit bakbeest en het kwam dan ook door deze auto dat mijn voorliefde voor Volvo is ontstaan.

Na de S80 kwam er een Oer Volvo. Een echte hoekige Volvo 940. Ondanks zijn kuren, zoals een lek voorraam en een af en toe slippende automaat was ook deze auto weer genieten. Voor mij dus een hele schok toen ook deze auto het veld moest ruimen. Zelf reed ik op dat moment in een Ford Ka, maar als ik de Volvo 940 leende om lange ritten te maken naar België of Duitsland, dan was dat altijd genieten. Ook voor het vervoeren van Morris en alles wat daar bij hoort had ik graag een grote Volvo gehad in plaats van dit Fordje.

5 Redenen waarom Volvo de beste gezinsauto is

Fleur en ik zijn er inmiddels over uit dat de volgende auto die wij kopen ook weer een Volvo gaat zijn. Om mij te helpen bij mijn keuze en om jullie uit te leggen waarom ik Volvo zo’n mooi merk vindt geef ik jullie 5 redenen waarom Volvo de beste gezinsauto is.

 1. Volvo’s zijn heel erg veilig.

  Sinds kort helpt Volvo zelfs andere merken, zodat zij ook veiligere gezinsauto’s kunnen maken. Met het E.V.A. initiative deelt Volvo 40 jaar onderzoek met de wereld. Als uitvinder van de veiligheidsgordel en de Airbag voor voetgangers maken ze dan ook hele veilige producten. Ik voel mij ook veiliger in een Volvo dan in een ander voertuig. Je zou kunnen zeggen dat dit weer zorgt voor roekeloos gedrag en sneller rijden, maar ik kan je verzekeren dat dit niet waar is.

 2. Volvo’s hebben veel ruimte.

  Als je in een Volvo stapt heb je heb gevoel dat je een heel weeshuis kunt vervoeren. Neem van mij aan dat dat ook bijna zou kunnen. Tijdens één van mijn vele verhuizingen was ik met een Volvo 940 in drie ritjes klaar. Kasten, bedden en kleding; alles paste er in, zelfs mijn gigantische LEGO verzameling. Ook gebruikte ik onze Volvo’s vaak als taxi. Het record staat in mijn geval op 9 personen.

 3. Volvo’s kunnen niet stuk.

  En met stuk bedoel ik dat ze weinig pech hebben. Toen ik bij Eurocross werkte ben ik heel weinig Volvo’s met pech tegengekomen. Kwam ik ze wel tegen, dan hadden ze vaak een lekke band of had de bestuurder zich buitengesloten. Dat valt niet aan de auto te wijten, maar des te meer aan de bestuurder. Technisch gezien zit het dus allemaal wel goed bij Volvo en dan ga je dus met een gerust hart op vakantie.

 4. Volvo’s kunnen niet stuk.

  En met stuk bedoel ik dat in geval van een ongeluk de Volvo in de meeste gevallen in het voordeel is. De kans dat een bestuurder levend uit een Volvo stapt na een ernstig ongeval is vele malen hoger dan bij andere gezinsauto’s. Nu ben je niet onschendbaar in een Volvo, ik heb wrakken genoeg gezien die het tegendeel bewijzen, maar groot is de kans wel.

 5. Een Volvo gezinsauto straalt luxe uit.

  Of je nu een nieuwe Volvo of eentje van 25 jaar oud rijdt, je hebt altijd het gevoel dat je met een luxe, dure auto rijdt. Het gevoel is niet plastic, de bekleding is fijn, de stoelen van een Volvo zijn het beste te vergelijken met een troon. Als je een Volvo hebt met lederen bekleding, dan blijft deze decennia lang goed en ook de extra’s uit de jaren 90, zoals airco en stoelverwarming doen het meestal nog gewoon.

De oude tanks hebben toch wel een beetje mijn hart gestolen

Onze volgende auto wordt dus een Volvo. Het doel is om voor het einde van het jaar een mega gigantische Volvo XC90 aan te schaffen, maar ik heb het idee dat we eerder al een wat ouder model in het parkeervak gaan zetten. Zelf gaat mijn voorkeur uit naar weer een Volvo 940 of iets wat erop lijkt. De oude tanks hebben toch wel een beetje mijn hart gestolen.

Volvo gezinsauto
Volvo Gezinsauto
Geen reactie's

Geef een reactie