Eindelijk licht op mijn donkere werkplek!

Eindelijk licht op mijn donkere werkplek!

In Sassenheim hadden we nog een keukentafel waar zacht licht boven hing. Lampen waar je heerlijk bij kon werken en waar niemand in huis last van had. In Breda is het op dit moment helaas anders. De keuze is vrij simpel: of je werkt en eet “in the spotlight” of je dineert bij kaarslicht en werkt in het stikke donker. Door de drukke kerstdagen en een tjokvolle januari zijn we nu pas toegekomen aan een lamp om bij te kunnen werken.

Een mooie lamp voor onze werkplek

Fleur en ik werken niet altijd samen of tegelijkertijd. Het komt nog best weleens voor dat ik aan het werk ben terwijl zijn een filmklassieker op Netflix kijkt of dat ik in een fel verlichte keuken aan het koken ben en zij juist zacht licht nodig heeft om te chillen met een muziekje. Het is dus niet zo fijn als je in zo’n geval maar twee opties hebt, dus werd het tijd om meer licht toe te voegen aan ons interieur. We zijn begonnen met een mooie lamp voor onze werkplek.

Op directlampen.nl vond ik de ideale oplossing voor mijn werkprobleem. Als we niet samen aan het werk zijn kunnen de felle lichten aan het plafond uit en doe ik het sfeervolle lampje dat perfect past bij de kast waar deze in hangt aan. Op die manier kan ik nog steeds zien wat ik typ en hoeft Fleur niet in het volle licht te zitten als zij tv kijkt of Morris gerust stelt na het hoesten.. Het nadeel is dat ik door de nieuwe lamp veel langer kan werken en dus vaak tot in de late uurtjes bezig ben met werk.

Licht in de donkere winterdagen

Niet alleen het werkprobleem is opgelost. Door de lamp die wij in de fitting stopten past deze lamp perfect bij andere lampen in ons interieur. Hij geeft sfeervol licht dat niet stoort als je aan het werk bent en brengt licht in de donkere winterdagen. Doordat we de lamp in de kast hebben geplaatst en niet los aan de muur lijkt deze lamp onderdeel van de kast waar hij in staat en dat vind ik dan weer heel fijn. Het snoer is niet storend aanwezig en toch lang genoeg om het stopcontact te bereiken.

Aangezien we twee dezelfde kasten in de huiskamer hebben staan ben ik van plan nog een zelfde lamp te kopen en een klein beetje symmetrie in de huiskamer aan te brengen. Zo hoeft de lamp niet alleen aan als ik aan het werk ben, maar kan ik in het kader van onze bezuinigingen ook de grote lampen eens ontzien. Deze spotlights zijn namelijk veel te fel en zijn nou niet echt fijn om in te zitten.

Verlichting werkplek,verlichting kantoor
Nieuwe lampen op kantoor
Geen reactie's

Geef een reactie