Geld besparen op vaste lasten

Geld besparen op vaste lasten

Mijn nieuwe situatie als alleenstaande vader zorgt ervoor dat ik ook een aantal zaken anders moet bekijken. Hadden we voorheen twee inkomens, nu moet ik het redden met mijn nieuwe baan en de inkomsten die uit Papablogger komen. Om deze reden werd ik eigenlijk gedwongen mijn vaste lasten nog eens onder de loep te nemen. Er gaat op dit moment namelijk meer geld uit dan dat er geld binnen komt en dat is natuurlijk niet de bedoeling.. Geld besparen dus!

Besparen op vaste lasten

Vanaf januari mag ik mijn telefoonabonnement opzeggen of oversluiten. Aangezien ik niet langer een abonnement nodig heb waarbij alles onbeperkt is, wordt het tijd om van mijn dure abonnement af te stappen en over te stappen naar een sim only abonnement. Dit komt neer op een besparing van ongeveer een tientje per maand. Met een SIM only abonnement hoef je niet maandelijks te betalen voor een dure telefoon. Je betaalt eigenlijk alleen voor het gebruik van het netwerk. Als je telefoon, zoals bij mij nog gewoon volstaat, dan kun je met een SIM only abonnement dus gewoon internetten, SMS-en en bellen. Een ideale besparing van, in mijn geval, 10 Euro per maand!

Nog zo’n Eurovreter is mijn internetabonnement. Nu we geen echte zaak aan huis meer hebben is het natuurlijk nutteloos om het allerduurste maandbedrag te kiezen bij de allerduurste provider. Een eitje om hier geld op te besparen dus. Om die reden zal ik vanaf 1 januari 2020 dan ook een goedkoper glasvezel abonnement afsluiten. Er zijn genoeg vergelijkers te vinden die voor jou op dat moment het best passende uitrekenen en dat ga ik deze week dan ook zeker doen. De besparing op internet zal als het goed is uitkomen op zo’n 15 Euro per maand.

Besparen op woonlasten

Naast het besparen op abonnementen ben ik ook voornemens om te gaan besparen op woonlasten. Nu is verhuizen helaas moeilijker dan ik ooit had gedacht. De wachttijd voor een sociale huurwoning is super lang en particulier huren is op dit moment alleen maar iets wat ik in mijn dromen kan. Daarom moet ik op zoek naar andere manieren om mijn woonlasten te verlagen. Inmiddels heb ik huursubsidie aangevraagd, aangezien mijn inkomsten aanzienlijk gedaald zijn en dat lijkt ook een besparing van zo’n 220 Euro met zich mee te brengen.

Gas water en licht zit inbegrepen bij mijn huurprijs en daarom is het voor mij niet mogelijk om daarop te besparen. Wat ik wel kan doen is zo min mogelijk verbruiken en de mensen in mijn appartementencomplex motiveren dit ook te doen. Ik heb de eigenaar van het complex dan ook gevraagd of het mogelijk is om slimme thermostaten op te hangen en ben zelf minder water gaan verbruiken en ondanks de kou en de regen is de verwarming nog niet aan geweest. Op deze manier hoop ik uiteindelijk 20 Euro per maand te besparen. Nu maar hopen dat de huurbaas dit door gaat berekenen in de energiekosten.

Geld besparen op nieuwe spullen

Naast maandelijkse bedragen ga ik ook besparen op de aankoop van nieuwe spullen. Eerder is mijn mobiele telefoon stuk gegaan en heb ik in plaats van een nieuwe te kopen ervoor gekozen een oude telefoon van een familielid over te nemen. Deze zo goed als nieuwe iPhone 6S werkt nog als een zonnetje en er passen allemaal leuke gadgets op die ik nog had. Zo kan ik de hele telefoon in één keer opschonen met de Sandisk iXpand Flash Drive. Dat scheelt me ook een duur iCloud abonnement van 5 Euro per maand en mijn telefoon is gelijk helemaal schoon!

Nieuwe kleren voor mij kunnen momenteel best even wachten. Ik heb immers nog oude kleren van vorige winter die ik niet al te lang aan heb gekund. Helaas kan ik hier geen geld besparen, maar het scheelt wel geld aangezien ik het dus niet uit hoef te geven. Mocht ik toch zaken nodig hebben, dan zal ik op dit moment minder snel kiezen voor merkartikelen en eerder kiezen iets te kopen bij de Action of Primark.

Op deze manier heb ik toch al gauw een kleine 500 Euro per maand bespaard. Met alle toeslagen die er potentieel nog bij gaan komen denk ik dat ik het in mijn eentje ook wel ga redden. Nu maar hopen dat Papablogger ook een beetje gaat groeien, zodat de inkomsten uit deze website ook zullen toenemen. Ik ben benieuwd waar ik over een jaar zal staan en hoe ik dan terugkijk op deze moeilijke periode.

Geld besparen op vaste lasten
iXpand Flashdrive met iPhone 6S
Geen reactie's

Geef een reactie