20 goede filmklassiekers op Netflix

20 goede filmklassiekers op Netflix

Fleur en ik zijn echte seriemoordenaars. Je kan volgens mij wel zeggen dat we Netflix hebben uitgespeeld. Er is in ieder geval geen boeiende serie meer om te kijken. De nieuwe serie You, Queen of the South, Riverdale en alle docu’s over seriemoordenaars hebben we gezien. Fleur heeft haar toevlucht gezocht in Videoland en kijkt daar nu Nederlandse series. Ik ben echter van mening dat het volle potentieel van Netflix nog niet is benut en kijk daarom bijna dagelijks een film (of twee). Aangezien ik jullie ook vaak zie vragen om tips op Netflix geef ik jullie in dit artikel 20 goede filmklassiekers op Netflix.

20 Goede filmklassiekers op Netflix

Hou er rekening mee dat Netflix bij tijd en wijlen het aanbod ververst en dat niet alle series meer online kunnen staan op het moment dat je dit artikel leest. Ook wil ik benadrukken dat ik niet door Netflix ben betaald om dit artikel te schrijven. Het is puur een manier om jullie op de hoogte te stellen van echt goede filmklassiekers op Netflix.

 1. The Hangover
 2. P.S. I love you
 3. The Departed
 4. Argo
 5. Black Hawk Down
 6. The Mask
 7. John Wick
 8. Back to the Future
 9. Scarface
 10. Pulp Fiction
 11. Good Will Hunting
 12. Forrest Gump
 13. The Breakfast Club
 14. Kick Ass
 15. The Godfather
 16. Bridget Jones’s Diary
 17. The Big Lebowski
 18. American Gangster
 19. Sleepers
 20. The Fast and the Furious

Ik ben een sucker voor tranentrekers

Voor de bovenstaande lijst van 20 goede filmklassiekers op Netflix heb ik echt gekeken naar mijn eigen smaak. Ik ben een sucker voor tranentrekkers, zoals P.S. I Love You. Deze papablogger zit na 20 keer kijken nog steeds jankend op de bank. Ook kan ik mij helemaal inleven in een film als Americain Gangster. Na afloop ben ik altijd super gemotiveerd om een crimineel netwerk op te zetten. Vervolgens kom ik tot de conclusie dat ik een gezin heb en dat het misschien niet zo handig is, maar toch: geweldige film.

Ook de super stoere oorlogsfilms vind ik echt tof om naar te kijken. Black Hawk Down is echt een film waar ik kippenvel van krijg. De hele film lang zit ik op het puntje van de bank. Ook de filmmuziek is hier een versterkende factor. He-le-maal geweldig. Net als bij The Godfather overigens. De muziek versterkt en ondersteunt deze films echt. Dat is sowieso een puntje bij de meeste van deze 20 goede filmklassiekers op Netflix; fakking goede filmmuziek! Zelfs een droge komedie als The Mask komt weg met flauwe grappen door de muzikale ondersteuning.

Over een tijdjes zal deze seriemoordenaar de verantwoordelijkheid wel weer op zich nemen om nieuwe series aan te dragen. Tot die tijd kijkt Fleur lekker videoland en blijf ik prachtige films ontdekken. Mocht je nog tips hebben, dan hoor ik die graag. Overigens ben ik ook blij met tips voor series op zowel Netflix als Videoland. Welke film of serie kijk jij graag?

20 Goede filmklassiekers op Netflix
20 Goede filmklassiekers op Netflix
1 Reactie
 • Nicole OrriĆ«ns
  Geplaatst op 11:22h, 19 juni

  Ik struikel meteen over The Hangover… Dat vind ik dan weer niet zo’n hoogstaande klassieker moet ik bekennen. Over een stel mannen die zo dronken worden dat ze zich van alles niet herinneren ; )

Geef een reactie