Tips om tijd te besparen als ondernemende papa

Tijd besparen ondernemende papa

Tips om tijd te besparen als ondernemende papa

Het blijft wennen om als alleenstaande ondernemende vader genoeg tijd te vinden. Tijd om mijn opdrachtgevers tevreden te houden, genoeg tijd te besteden aan de opvoeding van mijn zoon en dan ook nog tijd voor mezelf te hebben om leuke dingen te doen en mensen te ontmoeten. Inmiddels ben ik bijna een jaar alleenstaande vader en ik merk dat ik steeds betere manieren vind om tijd te besparen als ondernemende papa. Een aantal van deze tips deel ik hier met jou.

Bestel eten, dat scheelt tijd

Steeds meer bedrijven bieden sinds corona hun eten aan via apps als Thuisbezorgd en Uber Eats. Inmiddels zijn dat allang niet meer alleen restaurants met ongezonde voeding. Om die reden bestel ik steeds vaker eten online en wel om de volgende redenen:

  • Ik hoef geen boodschappen te doen, dat scheelt ongeveer een uur per week
  • Ik hoef niet te koken, dat scheelt ongeveer een uur per dag
  • Ik hoef niet meer af te wassen, dat scheelt ongeveer een half uur per dag

Kortom, een besparing van ongeveer elf declarabele uren per week en dat alleen maar door het avondeten. Kip bestellen ging nog nooit zo makkelijk en daardoor eet ik vooral in de weken dat mijn zoon bij mijn ex is voornamelijk gezond eten van een restaurant dat thuis bezorgt of waar ik snel af kan halen.

Kinderen eten op de kinderopvang

Om ongeveer dezelfde reden laten we onze zoon eten op de kinderopvang. Drie dagen per week gaat hij van 09.00 tot 18.00 naar de opvang en eet hij daar rond 16.30 alvast avondeten. Op deze manier leert hij wel op een verantwoordelijke manier hoe je moet eten en krijgt hij niet het hele thuisbezorgde eten verhaal mee. Daarnaast ben ik geen uren kwijt om mijn zoon de erwtjes wel op te laten eten, maar nemen de leidsters van de kinderopvang dat voor hun rekening. Doordat het eten dus al geregeld is, bespaar ik wekelijks ongeveer drie uur. Gemak dient de mens, toch?

Werken als de kinderen slapen

Als we het dan toch over tijd besparen hebben. Ik werk meestal als mijn zoon slaapt. Als ik de kleine man op heb gehaald van de kinderopvang is hij meestal bek af. Toch probeer ik nog even met hem te knuffelen en een goed gesprek te voeren. Ook spelen we meestal nog even met de LEGO of Duplo en daarna is het douchen, tandenpoetsen en naar bed. Als hij eenmaal ligt begint mijn werkdag en gaat de laptop aan. De tijd overdag gebruik ik doorgaans voor klantcontact, planning en het huishouden. Schrijven gaat mij het makkelijkst af als iedereen thuis is en de zon is ondergegaan.

Planning makes the world go round

Met vallen en opstaan heb ik geleerd dat het leven zonder agenda leuk is, maar dat je daardoor dingen vergeet en het overzicht kwijtraakt. Timemanagement is dan ook iets wat ik echt heb moeten leren. Planning makes the world go round. Dus niet mijn zoon naar de kinderopvang brengen, naar huis rijden, een was doen en dan de boodschappen. Nee, volgorde is extreem belangrijk. Zoon naar de kinderopvang, op de terugweg boodschappen doen en pakketjes op de post, vervolgens de dingen doen die thuis gedaan moeten worden en dan aan het werk. Mijn vroegere chaotische zelf zou trots op mij zijn.

Op bovenstaande manieren bespaar ik zee├źn van tijd die ik vervolgens weer kan spenderen aan mijn zoon, aan mijn bedrijf of aan mezelf. Tijd die ik nooit meer terug krijg en daardoor best wat waard is. Hebben jullie nog tips om tijd te besparen?

Tijd besparen ondernemende papa
Geen reactie's

Geef een reactie