Kan iemand mij vertellen wanneer mijn dreumes weer gaat slapen?

Kan iemand mij vertellen wanneer mijn dreumes weer gaat slapen?

Tot net iets voorbij zijn eerste jaar sliep Morris voorbeeldig. Het was een echte uitslaper en tot die tijd hebben we ook geen gebroken nachten gehad. Overdag deed hij helemaal volgens het boekje, twee of drie slaapjes en ’s ochtends was hij voor 09.00 niet wakker te krijgen! Ideaal dus en daarom heb ik er ook veelvuldig over opgeschept. Dat had ik beter niet kunnen doen want Moeder Natuur neemt wraak! Kan iemand mij vertellen wanneer mijn dreumes weer gaat slapen??

Gelukkig is Morris niet heel vroeg wakker. Nog steeds gaat zijn biologische klok af rond een uur of acht ’s ochtends. Voor een dreumes slaapt hij dus aardig. Veel ouders zien dat als uitslapen, dus daar hoor je mij ook helemaal niet over klagen. Maar als Morris wakker is, dan is hij ook echt wakker. Als een ware wervelstorm cirkelt hij door de huiskamer om daar al het speelgoed (dat ik pas de avond daarvoor had opgeruimd) van zijn plek te trekken. Niet om ermee te spelen, maar gewoon om te verspreiden door de kamer.

Nadat al het speelgoed op zijn plek ligt (zijn plek he, niet z’n plek) is het tijd voor wat te eten. Dit verdwijnt doorgaans niet in zijn mond, maar naast zijn kinderstoel. Leuk joh, aardbeien op wit laminaat. De chocopasta zit werkelijk overal en in een meter omtrek om de kinderstoel liggen plasjes melk. Na het ontbijt een snoetenpoetser over zijn hoofd en handen en normaal gesproken was het dan tijd voor een dutje. Nou, ik kan je verzekeren dat Morris daar heel anders over denkt. Deze dreumes denkt niet aan slaap.

Vanaf het moment dat je Morris optilt en in zijn ledikant zet, flikkert hij zijn speen over de rand en zet het op een reuze manier op een krijsen. Hij heeft gegeten, hij heeft een schone luier, hij heeft gespeeld, er is geknuffeld, hij heeft geen luieruitslag, hij heeft geen pijn, dus wat mij betreft kan hij het eerst volgende half uur even met de deur dicht uitrazen. Tot het moment dat het plastic speelgoed tegen de deur wordt gegooid. Meneer weet inmiddels donders goed dat een Toet Toet lekker veel geluid maakt als het van de deur op het laminaat stuitert. Werken met een kind in deze bui is onmogelijk. Dan maar weer uit bed, omdat deze dreumes niet wil slapen.

We laten hem dus maar lekker uitstormen in de huiskamer en de rommel ruimen we later wel op. Je zou dan zeggen dat hij zo rond een uurtje of één wel is uitgeraasd en toe is aan slaap. Echt niet! Meneer gaat lekker door tot je hem wat te eten voorschotelt en na het eten weer van voren af aan. Inmiddels zijn we erachter dat er in één keer vier tanden doorkomen en dat het rusteloze gedrag waarschijnlijk daardoor komt, maar ik kijk met weemoed terug naar de tijd dat hij nog twee of drie keer sliep op een dag.

Die tijd krijgen we tot de pubertijd waarschijnlijk niet meer terug. Ik hoop dat als de tandjes een beetje door zijn dat Morris weer een dutje op de dag zal doen. Gebeurt dat niet, dan is er ook geen man overboord, maar ik blijf het frappant vinden dat Morris ook geen spoor van moeheid vertoont ondanks het gebrek aan slaap op de dag. We proberen het zo goed en zo kwaad als het gaat maar te nemen zoals het komt. Fleur en ik verdelen de taken zonder ze vooraf te plannen en meestal ben ik dan het haasje om met deze meneer het park in te gaan.

In het park sukkelt hij meestal wel een beetje weg. Op deze manier krijgt hij toch voldoende rust. Toch is het misschien handig om de voordelen van de kinderopvang er even bij te halen en meneer een dagje in de week te stallen bij de mevrouwen en meneren professionele opvoeders. Dan kan deze papa weer aan het werk en staat niet de hele week de boel op stelten. Ik ben benieuwd en hou jullie op de hoogte.

Dreumes slapen
Dreumes slaapt niet
Kind slaapt niet
Dreumes slaapt niet
Dreumes slapen in Joolz
Eten in kinderstoel
1 Reactie
  • Kreanimo
    Geplaatst op 19:22h, 07 april

    ’t is een fase – ’t is een fase – ’t is een fase!

    Dat herinner ik me nog dat ik dat luidop tegen mezelf bleef verkondigen!

Geef een reactie