Kinderbedden aanschaffen: zo kies je het juiste bed

Kinderbedden aanschaffen: zo kies je het juiste bed

Wat een emotioneel en trots gevoel: je kind groeit uit zijn of haar ledikant en het is tijd voor een groter exemplaar. Samen met je kind ga je op pad en zoek je het beste bed uit dat voldoet aan al jullie eisen. Voor je dat doet, moet je met een aantal dingen goed rekening houden. Je wilt natuurlijk dat je kind er veilig in kan slapen en niet in een té klein bed ligt. Al benieuwd naar de mogelijkheden van een kinderbed? Bekijk het assortiment, lees snel verder en kom erachter hoe jij het perfecte bed voor jouw kind uitkiest!

Veiligheid staat voorop

De belangrijkste prioriteit bij het kiezen van een kinderbed is veiligheid. Zorg ervoor dat het gehele bed veilig in elkaar is gezet en beschikt over meerdere veiligheidsopties. Sommige bedden komen met een bedhekje; vooral jonge kinderen kunnen nog al wat bewegen tijdens het slapen. Ook bij een hoogslaper is dit een belangrijk punt om op te letten. Zorg voor een algeheel stevige constructie en ga voor juniorbedden van hoge kwaliteit. Vermijd daarnaast een bed met scherpe randen of uitsteeksels om letsel te voorkomen.

Grootte van het bed

Daarnaast bepaal je de grootte van het bed. Daarbij houd je rekening met verschillende factoren. Het juiste bed hangt natuurlijk af van de leeftijd en lengte van je kind. Peuterbedden zijn vaak lager en minder lang. Kinderbedden daarentegen zijn wat hoger en groter in lengte én breedte. Houd de groei van je kind in je achterhoofd, want het is zonde om na korte tijd een nieuw bed te moeten kopen. Ook meet je de beschikbare ruimte in de slaapkamer van je kind op. Het bed mag niet de hele kamer overnemen. Ook een kledingkast, speelgoed, en andere meubels moeten erbij kunnen in de kamer.

Design en stijl

Tot slot is het uiterlijk van het kinderbed iets waar je goed rekening mee houdt. Betrek vooral je kind hierbij, die waarschijnlijk precies weet hoe zijn of haar kamer eruit moet zien. Pas het bed aan het thema van de kamer aan. In een junglekamer past een bed van hout goed en bij een prins(es)-thema ga je natuurlijk voor een koninklijk bed. Je kunt ook een eenvoudig bed kiezen en deze decoreren met accessoires die bij de kamer passen. Vind je kind het tijd voor een nieuw thema? Dan heb je dit gemakkelijk aangepast!

Zoals je ziet, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een kinderbed. Ten eerste let je goed op de veiligheid van het bed; dat moet tip top in orde zijn. Daarnaast bepaal je de grootte van het bed en houd je rekening met je kind en de kamer. Tot slot ga je met je kind in gesprek over het uiterlijk van het bed. Met het juiste bed zullen die middagdutjes geen probleem zijn!

Kinderbed
Geen reactie's

Geef een reactie