Het belang van hoesjes en cases

Het belang van hoesjes en cases

Nu Morris staat, loopt en verder groeit is eigenlijk niks veilig meer in huis. Veel ouders vinden dat vervelend, maar ik vind het wel cool om deze ontwikkeling mee te maken. Hij kan dus inmiddels al bij de lichtknop van het toilet en ook de pannen op het vuur moet ik goed in de gaten houden. Ook de elektronische apparatuur is inmiddels niet meer veilig en zorgt af en toe voor een lichte hartverzakking. Eerder dit jaar had ik de externe harde schijf al vervangen door een stootvaste variant en binnenkort zijn de laptop en tablet aan de beurt.

Elektronische apparatuur en kinderen gaan dus echt niet samen

De laptop is de afgelopen maand al eens slachtoffer geworden van een dreumes aanslag. Ik had de laptop namelijk op de bank laten staan en het beeld stond stil op één van de figuren van Word Party. Morris vond dit kennelijk zo interessant dat de laptop gedraaid moest worden, maar hij hield daarbij geen rekening met het dragende oppervlak van de bank. De laptop viel met een klap op de grond en moet sindsdien een hoekje missen. Morris was flink geschrokken en heeft nog zeker een kwartier gehuild. Elektronische apparatuur en kinderen gaan dus echt niet samen, al doende leert men.

Maar ik ga Morris niet verbieden om met zijn handen aan de laptop te komen. Hij gaat het ding nog vaak zat nodig hebben en het is mijn taak om ons kind en de laptop te beschermen. Daarom moet ik maar op zoek naar laptop covers om zowel de tenen van Morris als de hoekjes van mijn laptop te beschermen tegen de grote boze laminaatvloer. Ik weiger overigens om een laptop cover met tekefilmfiguurtjes te nemen, we moeten het ding natuurlijk niet te aantrekkelijk maken voor kinderogen.

Ook de tablet had nog geen hoesje

De o zo makkelijke en handzame tablet kent het zelfde lot. Was het ding ooit nog een flitsende zaken gimmick die ik meenam naar klanten om te showen hoe goed hun website wel niet presteerde sinds ik ermee aan de slag was gegaan, inmiddels is het een veredelde tekenfilmmachine waar ik af en toe op mag werken. Ook de tablet had nog geen hoesje, maar gezien de krassen en barsten op het ding is het wellicht wel heel verstandig. Doordat een tablet zo handzaam en licht is, kan Morris er uitermate goed mee uit de voeten en dat resulteert in lichte stootschade rondom.

Gelukkig zijn er zat gave tablet hoesjes die ervoor kunnen zorgen dat Morris geen verdere schade aan kan richten. Ik denk alleen wel dat onze tablet meer nodig gaat hebben dan een stoot vast randje. Het zit nog niet los, maar de barst in het glas van de tablet zou nog weleens gevaarlijk kunnen zijn. De achterkant van de tablethoes moet dus goed dicht kunnen. Op die manier heb ik straks geen zoon met een stuk glas in zijn voorhoofd en dat scheelt dan weer een ritje naar de eerste hulp.

Het zal mij benieuwen waar ik nog meer hoesjes of cases voor moet gaan kopen. Wel ben ik van plan mijn LEGO weer tevoorschijn te halen en ik denk dat ik die hoog moet gaan uitstallen. De randen van de tafel zijn inmiddels ook niet meer veilig en Morris haalt met gemak een glas of een tros bananen van tafel. Je kan je dus voorstellen wat er gebeurt als ik een LEGO-stad op tafel zet. Ik denk niet dat de gebouwen aan de rand het lang zullen overleven.

Kind met tablet
kind met laptop
Geen reactie's

Geef een reactie