Met je dreumes in bad en naar het toilet

Met je dreumes in bad en naar het toilet

Morris is echt geen baby meer en dat merk ik aan heel veel verschillende dingen. Het belangrijkste is natuurlijk de fysieke ontwikkeling. Al sinds hij elf maanden is loopt hij als een kieviet. Ook probeert hij op steeds meer verschillende manieren te communiceren. Het leukste aan dat Morris wat ouder wordt vind ik toch wel het samen in bad gaan en zijn interesse voor het toilet.

Samen in bad

Morris en ik gaan op verschillende manieren in bad. Als we uitgebreid de tijd hebben stappen we samen in bad en spelen we minimaal drie kwartier met het water, badeendjes en schrijven we met afwasbare verf op de tegels van de badkamer. Ik moet binnenkort toch eens met onze verhuurder bellen, want misschien kan hij wat gladdere tegels kopen. De kleurstof blijft toch een beetje hangen in het reliëf. Het voordeel van samen met je kind uitgebreid in bad gaan is dat je echt een band opbouwt door samen te spelen en als betrokken vader is dat natuurlijk heel belangrijk.

Morris heeft een buitengewone interesse voor al onze kranen in huis, dus als we in bad gaan vind hij zowel de kraan als de douchekop geweldig. De warme kant van de kraan wordt alleen net iets te warm, dus om verbranden te voorkomen moet ik goed oppassen. Het is sowieso aan te raden om goed op te letten als je samen met je kind in bad gaat, want een ongelukje zit in een klein hoekje. Verbranden, uitglijden en stoten zijn vervelende zaken, waardoor je kind naast de verwondingen een blijvend trauma aan in bad gaan kan overhouden.

Een soort uitgebreid douchen

Als Morris en ik minder tijd hebben, dan laat ik een kleine laag water in het bad lopen zodat hij wat kan spetteren met het water en kan spelen met de douchekop. Eigenlijk is dit meer een soort uitgebreid douchen. Het maakt dit kleine mannetje allemaal niks uit, als het met water te maken heeft en er zijn kranen in de buurt, dan vind hij alles helemaal goed. Zelfs snel even haren wassen met shampoo en vlug inzepen voordat hij lekker gaat slapen zorgt voor nul problemen. Hij laat het gewoon allemaal over zich heen komen en heeft er vertrouwen op dat papa zo snel mogelijk alle prikkende zeep wegspoelt.

Na het douchen hebben we een vast ritueel wat de meeste ouders wel kennen. De hydrofiele doek om af te drogen ligt al klaar, net als zijn pyjama en luier. Ik til hem op het aankleedkussen en dan doen we eerst even een paar minuten kiekeboe met de hydrofiele doek. Door de beweging van de doek is hij daarna voor het grootste gedeelte droog, dus naast een vrolijke dreumes heb ik vooral een droog kind zonder te veel gedoe. Als laatste nog even alle hoekjes en kiertjes droog maken (haat aan die plooien in z’n nek) en dan kan de pyjama aan. Door alle activiteit is meneer al onder zeil voordat het verhaaltje af is!

Steeds vaker mee naar het kleinste kamertje

Inmiddels heeft Morris ook door dat er stoere dingen gebeuren op ons toilet. Hij wil steeds vaker mee naar het kleinste kamertje en om hem geen schrik te geven voor de kamer met de pot laat ik dat ook gewoon. Tijdens het plassen staat hij gedesinteresseerd te kijken en voor de grotere boodschap vind hij het heel leuk om op schoot te komen zitten. Voor mij is dit misschien wat minder praktisch, maar aangezien we met zijn tweeën zijn in huis is het wel een handige manier om op te letten.

Je had hem moeten zien toen onze verhuurder de toiletset kwam vervangen. Alsof hij afscheid moest nemen van zijn grootste vriend! Gelukkig installeerde men hetzelfde toilet en was er na een paar uur geen spanning meer in huis, maar ik ben bang dat Morris bovengemiddeld hecht aan spullen die hij spannend vindt. Het nieuwe toilet zit weer goed vast en dat is gezien mijn nieuwe dieet maar goed ook!

Het is prachtig om te zien dat Morris ontwikkelt en dat hij interesse heeft voor dingen die voor hem onbekend zijn. We moeten hem alleen nog even leren dat hij zijn handen niet in de toiletpot moet steken of met zijn hoofd in de WC wil kijken. Ondanks dat het zorgt voor hilarische taferelen is zoiets toch net iets minder fris.

Samen in bad met dreumes
Dreumes interessevoor toilet
Geen reactie's

Geef een reactie