Gender reveal: het geslacht van je baby bekend maken

Gender reveal: het geslacht van je baby bekend maken

Je ziet het steeds vaker, vooral op Social Media zoals Instagram en Facebook: gender reveals van toekomstige ouders. Deze uit Amerika overgewaaide trend drijft toekomstige moeders vaak tot wanhoop. Hoe maak je je vrienden en familie duidelijk wat het geslacht van jullie baby gaat worden? Hou je dit voor je of deel je het met de hele wereld? Pak je het groots aan of maak je het heel low key bekend in een kleine kring van bekenden?

Wat is een gender reveal?

Een gender reveal is een manier om het geslacht van jullie ongeboren kind aan familie, vrienden en de wereld bekend te maken. Was het een jaar of drie geleden nog genoeg om het geslacht van je baby bekend te maken door middel van roze of blauwe cupcakes, tegenwoordig moet je voor een beetje gender reveal budget vrijmaken voor je gaat denken aan zwangerschap.

Het bekend maken van het geslacht kan niet gek genoeg. Op YouTube en Facebook kom je de raarste filmpjes tegen, waarin ze op ludieke manier het geslacht van hun ongeboren kind bekend maken. Van een scheetje laten met lichtblauwe talkpoeder, tot brandweerwagens die roze water spuiten. Nederlandse moeders gebruiken deze filmpjes als inspiratie en komen vervolgens met hun eigen (iets simpelere) tegenhanger, want laten we eerlijk zijn: Amerikanen zijn best een beetje over the top.

Gender reveal party

Als je echt goed wil uitpakken, dan kun je tegenwoordig ook een heel feest om de bekendmaking van het geslacht van jullie ongeboren baby heen geven. De zogenaamde gender reveal party wint steeds meer aan populariteit. Tijdens een gender reveal party geef je een barbecue of geef je de genodigden heel veel wijn en vervolgens maak je het geslacht van jullie baby bekend. Wil je nog even sparen voor baargoud voor je partner, dan kun je dit misschien beter niet doen.

De gender reveal party staat garant voor leuke filmpjes, gave Instagram foto’s en veel likes op Facebook. Daarnaast maak je ook een herinnering voor jou en je vrienden en familie. Het is natuurlijk super leuk om de foto’s en filmpjes later aan jullie kind te laten zien en jezelf daarbij een klein beetje voor aap te zetten. Of je het moet doen ligt ook een beetje aan jezelf en hoe je omgaat met social media.

Waarom zou je een Gender reveal doen?

Een gender reveal is een goede manier om te peilen hoe je familie, vrienden en volgers tegen jouw zwangerschap aankijken. Ook is het een goede manier om aan te geven wat je tijdens de rest van de zwangerschap van je vrienden, familie en volgers verwacht. Wat wil je voor kraamcadeau’s? Wil je een babyshower of misschien juist niet? Hou je van een feestje of wil je alles juist heel ingetogen doen?

Zelf was ik niet zo van de gender reveals en de gender reveal parties, maar nu ik wat langer Papablogger ben en meer foto’s en filmpjes zie met goed gelukte gender reveals, ben ik steeds meer overtuigd van een leuke gender reveal. Misschien dat we van onze nog niet geplande tweede spruit ook een bekendmaking filmen en deze posten op de Papablogger YouTube.

Gender Reveal
Geen reactie's

Geef een reactie