De winter barbecue, weer eens wat anders dan gourmetten

De winter barbecue, weer eens wat anders dan gourmetten

De winter barbecue is in mijn omgeving een begrip. Mijn vrienden weten dat het niet alleen maar zomer hoeft te zijn om te genieten van een goed gegrild stuk vlees en een fijn glas whiskey. Een aantal van mijn vrienden heeft zelfs een BBQ workshop gevolgd om tijdens onze barbecues nog beter uit de verf te komen. Aangezien de Nederlandse winters vaak nat zijn of soms juist veel te koud om de hele avond naast het open vuur te zitten, geef ik je in dit artikel tips voor de perfecte winter BBQ.

Gebruik ander vlees tijdens de winter barbecue

Het grote verschil met een normale barbecue in de zomer is vooral de temperatuur. Zijn Nederlandse zomers tegenwoordig vaak best warm, de winters zijn goed fris. Ander vlees op de barbecue is dan ook essentieel! Eet je in de zomer vaak licht vlees als kip, hamburgers en shashliks, de winter leent zich perfect om het zware geschut tevoorschijn te halen. Vette worst, tomahawk steaks en gegrilde zalm zijn top voor een winter barbecue. Aangezien barbecues toch vaak buiten zijn is het normale schaaltje met gourmetvlees echt niet voldoende. Ook is het leuk om in plaats van salade eens een stamppot te serveren naast het gegrilde vlees of de vis.

Om warm te blijven terwijl je wacht op je favoriete stukje vlees is het aan te raden een drankje te doen. Tijdens een winter barbecue serveren wij altijd glühwein en een simpel glas Jack Daniel’s, maar andere winterdranken als stroh rum kun je ook goed gebruiken. Een goede winterdrank hoeft niet warm te zijn. Zolang er maar genoeg alcohol in zit krijg je iedereen wel warm tijdens het wachten. Ben je met de auto, drink dan niet te veel of liever helemaal niks.

Bereid jezelf goed voor op je Winter BBQ

Als je dacht dat een normale barbecue al veel werk was, dan moet je niet aan een winter barbecue beginnen. Het vergt aardig wat voorbereiding om de perfecte winter BBQ te organiseren. Bij The Fire Station kunnen ze je perfect adviseren hoe je de voorbereiding voor zo’n barbecue aanpakt. Ook kun je hier verschillende barbecue workshops volgen. Toch zelf een winter barbecue organiseren? Denk dan bijvoorbeeld aan een partytent, warmhoudbakken voor groenten, aardappels en sausjes en dekens om tijdens het wachten en na het eten lekker warm te blijven. Ook zijn de koude tuinstoelen niet aan te raden tijdens een winterse barbecue. Kies liever voor houten stoelen, chille zitkussens of boomstronken.

Organiseer een winter barbecue nooit alleen. Je bent er namelijk zeker van dat je al deze bende ook in je eentje op kan ruimen en dan ben je zeker nog een hele dag bezig en aangezien je een kater hebt van alle glühwein is dat nooit een pretje. Natuurlijk kun je ook gewoon een barbecue neerzetten in de achtertuin en het dan een winter BBQ noemen, maar neem van mij aan dat voor 20.00u iedereen weer naar huis is vertrokken.

Barbecueën in de sneeuw zorgt voor geweldige foto’s

Het mooiste is als de winter barbecue plaatsvindt in de sneeuw. Flesjes bier in geïmproviseerde bierkoelers, sneeuwbalgevechten en het contrast tussen de witte sneeuw en de roodtinten van het vuur in de barbecue en de vuurkorven zorgen voor het perfecte winterse plaatje. Helaas kan ik geen foto’s met jullie delen, maar neem van mij aan dat iedereen jouw foto’s deelt op Instagram en Facebook.

Winter BBQ met vrienden
The Fire Station Winter Barbecue met de Big Green Egg
Vlees voor Winter Barbecue
Geen reactie's

Geef een reactie