Waarom baargoud volstrekte onzin is

Waarom baargoud volstrekte onzin is

Je bent een jonge vrouw en je staat op het punt te bevallen van je eerste kind. Als het goed is heb je alles van te voren besproken met je partner. Zo kom je niet meer voor verrassingen te staan. De vluchttas is geregeld. Jullie zijn op de hoogte van wat strippen is en staan niet voor lul als je gevraagd wordt of het vaderschap is vastgesteld. Dan is er nog maar één ding waar je jouw man op moet voorbereiden: baargoud.

Wat is baargoud?

Nu vraag je jezelf vast af wat baargoud is? Baargoud is een cadeau dat door de man gegeven wordt aan de vrouw na de bevalling. Dit omdat ze de zwangerschap en deze zware bevalling heeft doorstaan. Anders dan dat de naam doet vermoeden geven mannen niet alleen sieraden als werpgoud. Je kan als man tegenwoordig ook designer tassen, kleding of een auto cadeau geven. Aangespoord door de Yummy mummies op Netflix wordt het verwachtingspatroon van de Nederlandse vrouw ook steeds hoger.

Mijn tip voor alle vrouwen is om de lat niet al te hoog te leggen. Bespreek het krijgen van werpgoud sowieso van te voren, want mannen weten echt niet dat dit een ding is. De meeste mannen vinden baargoud sowieso onzin, dus probeer het subtiel te brengen. Verwacht geen auto als het inkomen van je partner niet hoger is als het minimum loon en probeer je man een klein beetje in te schatten. Als hij je voor je verjaardag een strijkbout geeft, dan zal hij je met het baargoud niet gaan verrassen met een diamanten ring.

Baargoud is de commercialisering van een natuurlijk proces

Zelf ben ik van mening dat baargoud volstrekte onzin is. Een cadeau voor het volbrengen van de zwangerschap en het doorstaan van de bevalling is zojuist in je schoot gelegd en dan verwacht je van je man nog een “duur” cadeau ook? Die vlieger gaat hier in huis niet op. Gelukkig is Fleur het daar ook helemaal mee eens. Baargoud is de commercialisering van een natuurlijk proces. Als je Googelt op oorsprong baargoud, dan krijg je ook geen duidelijke resultaten. Werpgoud is dus een verzinsel van bedrijven om geld te verdienen aan een moment waar je voldoende zou moeten hebben aan de herinnering en misschien aan de foto’s.

Waarom zou de teleurstelling over het niet krijgen van een sieraad of een nieuwe auto het geluk van het zojuist krijgen van een baby moeten overstemmen? In mijn ogen is dat dus de grootst mogelijke onzin. Mocht je als man zijnde denken aan een cadeautje voor je vrouw na de bevalling, dan is daar natuurlijk niks mis mee. Maar om het een naam te geven en om hier verwachtingen aan te plakken is in mijn ogen not done.

Wat is baargoud?
Baargoud op het kraambed
Geen reactie's

Geef een reactie