Hoe voorkom je stomme kraamcadeaus?

Hoe voorkom je stomme kraamcadeaus?

Het is echt ongelofelijk hoeveel kraamcadeaus door nieuwe ouders niet gebruikt worden. Om dit te voorkomen gaf ik eerder al 9 tips voor kraamcadeaus die niet super standaard zijn. Dit deed ik niet zonder reden, het namelijk super zonde om al die kraamcadeaus die niet worden gebruikt weg te gooien. Hoe voorkom je stomme kraamcadeaus? Kraamcadeaus zijn per definitie de smaak van degene die het kraamcadeau geeft. Je opa en oma zullen andere zaken passend vinden om te geven als kraamcadeau dan je beste vriend of vriendin.

Hoe voorkom je stomme kraamcadeaus?

Om te voorkomen dat je cadeautjes voor jullie zelf of jullie net geboren baby weg moet gooien is het belangrijk dat je een aantal zaken van te voren bedenkt. Hoe voorkom je stomme kraamcadeaus? Eigenlijk is het heel simpel. Wees van te voren heel erg duidelijk. Deze duidelijkheid klinkt misschien bot en je hoeft écht niet letterlijk aan iedereen specifiek aan te geven wat je van hen wil krijgen als kraamcadeau. Wat wel handig is, is om een hint in het geboortekaartje te zetten. Ook kun je familie en vrienden verwijzen naar een online cadeaulijst.

Overgewaaid uit Amerika zijn de cadeaulijsten die je klaar kan leggen bij warenhuizen en babyzaken. Je maakt bij de warenhuizen een inventarisatie van wat je graag als cadeau wil hebben en soms zelfs van wie. Erg handig als je een beetje de regie wil hebben over je kraamcadeaus. Deze lijstjes kun je ook maken voor je verjaardag of bruiloft natuurlijk.

Wat vraag je als kraamcadeau als je niet wil overkomen als een controlfreak?

Ik kan me helemaal voorstellen dat je bovenstaande opties net iets te Amerikaans vindt. Wat vraag je als kraamcadeau als je niet wil overkomen als een controlfreak? Logischerwijs komen dan de giftcards om de hoek kijken. Zelf was ik heel blij met giftcards omdat ik op deze manier een shitload aan luiers kon kopen en de rest kon spenderen aan hydrofiele doeken en spuugdoekjes. Een baby kost al meer dan zat namelijk.

Nu kan ik mij leukere zaken bedenken om te geven aan ouders die net een baby hebben gekregen, dus als je echt niets meer kan verzinnen, vraag dan naar diensten of hulp. Vraag buren om iets te koken of als ze dat niet kunnen om dan een keer te bestellen op Thuisbezorgd. Vrienden van ons hebben dit gedaan en ik heb ze echt honderdduizend keer bedankt.

Gepersonaliseerde kraamcadeaus

Heel moeilijk om naar te vragen, maar wel geweldig om te krijgen zijn de gepersonaliseerde kraamcadeaus. Zo kregen wij van een vriendin een knuffelkonijn met Morris’ zijn naam in het oor geborduurd en liet een tante een rompertje bedrukken. Dit soort kraamcadeaus zijn echte blijvertjes. Het konijn is nog steeds favoriet bij Morris en het rompertje is in de koffer met babyspullen gegaan die we willen bewaren.

Vind je het nou minder fijn om gepersonaliseerde kraamcadeaus te krijgen, wees daar dan duidelijk over tegen familie en vrienden. Voor je het weet hangt je hele kast vol met bedrukte en geborduurde rompers en sokjes, terwijl je veel liever een motiefje of juist helemaal strak had gehad. Het draait allemaal om heldere communicatie, ook als het om het kraambezoek aankomt.

Het geven en ontvangen van een kraamcadeau is echt super leuk. Ook als het cadeau niet helemaal past bij jullie als gezin, kun je het cadeau gewoon zonder teleurstelling aannemen. Gooi ook niet zomaar dingen weg, want wat nu stom lijkt kan bij de volgende baby weer helemaal geweldig zijn.

Hoe voorkom je stomme kraamcadeaus?
Gepersonaliseerde kraamcadeaus
1 Reactie
  • Lovingmommy
    Geplaatst op 22:32h, 28 augustus

    Ik maak al jaren lijstjes voor mijn kids als ze jarig worden, op lijstje.nl.
    Het maakt mij echt niks uit als ik overkom als een control freak😂 ten eerste ben ik dat ook wel gewoon een beetje maar daarnaast kan het me niks schelen. Want 1. het is niet leuk voor een kind om iets te krijgen waar die totaal niks mee heeft, hoewel je je kind natuurlijk wel leert om blij te zijn met wat je krijgt, maar blijft niet leuk voor een kind. Of als ze iets kopen dat je kind al heeft…. En 2. ik vind het zonde van het geld wat diegene uitgeeft aan iets wat vervolgens in de hoek beland en niets mee wordt gedaan. Maar toch zijn er altijd bepaalde mensen die zich niet aan het lijstje houden hoor 😂
    Voor deze baby heb ik ook weer een lijstje gemaakt😂 tja dan maar een controlfreak🙄😂😂

Geef een reactie