De vluchttas voor mannen. Wat neem je mee naar de bevalling?

De vluchttas voor mannen. Wat neem je mee naar de bevalling?

Mannen, waarschijnlijk heb je jouw vrouw al verschillende keren gehoord over iets wat je tot voor kort alleen kende uit spionagefilms. De vluchttas.. Nee, deze tas zit niet vol met geld in verschillende valuta en 4 valse paspoorten. In deze tas geen magische USB-stick die je toegang geeft tot geheime computersystemen. Deze vluchttas dient een heel ander doel. De tas zit in dit geval vol met dingen die jullie nodig gaan hebben als jij met jouw babycontainer met spoed naar het ziekenhuis moet. Babykleertjes, grote pyjama’s, super “opwindende” omaslips, telefoonopladers, flessen en speentjes. Alles voor je vrouw en baby zit hier in. Voor de totale inhoud en wat handig is om in deze tas te doen verwijs ik je graag naar je zwangere partner. Die heeft vast al honderdduizend websites bekeken.

De vluchttas voor mannen

Wat nog weleens vergeten wordt, is dat jij als man ook mee moet naar dat ziekenhuis! Daar sta je dan in je bij elkaar geraapte joggingbroek en vest. In de haast geen onderbroek aangetrokken en door die haast ruik je ook verre van fris. Ik heb dan ook voor alle toekomstige papa’s een tip: Verzamel alvast een aantal artikelen en verzamel deze in een kleine tas. Leg deze tas in de auto waar je mee naar het ziekenhuis zal rijden, zo kun je deze tas ook niet vergeten. Vandaar de term vluchttas, voor mannen in dit geval.

Maar wat doe je nou in zo’n tas? Hier onder een lijst met essentiële artikelen die je nodig gaat hebben in het ziekenhuis. 10 artikelen die je mee moet nemen als je vrouw gaat bevallen.

 1. Extra set kleding (vergeet je onderbroek niet!!)
 2. Tandenborstel en tandpasta
 3. Washand en handdoek
 4. Deodorant
 5. Kleingeld (Ja er moet een 2 euro muntstuk in de rolstoel van het ziekenhuis en nee je puffende en zwetende vrouw kan dat kleine stukje ECHT niet lopen)
 6. Telefoonoplader
 7. Bril (of extra setje lenzen)
 8. In dat geval dus ook lenzenvloeistof
 9. Zeker 2 blikjes frisdrank en een candybar
 10. WC-papier (die van het ziekenhuis is echt hel op aarde)

Een goed voorbereide kerel telt voor twee

Het is onmogelijk om te zeggen hoe lang je in het ziekenhuis moet blijven, dus van te voren een inschatting maken of de inhoud van je vluchttas voor mannen voldoende is kan ik niet. Het gaat je echter wel de eerste 24 uur door helpen. De kleding spreekt hoop ik voor zich. Net als de tandenborstel en tandpasta. Pro tip: neem een gewone tandenborstel mee. Dit scheelt een hoop herrie. De blikjes en snoep ga je zeker nodig hebben en het scheelt een zoektocht door het ziekenhuis. Er zijn een hoop ziekenhuizen waar ze op de afdeling geen frisdrank schenken, maar enkel koffie, thee of water/limonade. Het ziekenhuis heeft ook handdoeken en washandjes, maar die van thuis zijn toch een stuk fijner. Een goed voorbereide kerel telt voor twee en dit zorgt in ieder geval voor rust in je hoofd.

De vluchttas voor mannen is er ook voor jouw entertainment. Aangezien jij de komende uren niet in het middelpunt van de belangstelling zal staan is het raadzaam de tas ook te voorzien van de nodige tijddoders. Heb je een oude gameboy, neem mee! koptelefoon en wat games op je telefoon is natuurlijk ook goed. Hup in de vluchttas ermee! Zijn jullie van de klassieke bordspelen? Vergeet het maar, je vrouwtje heeft wel wat anders aan haar hoofd dan een potje Monopolie! Ook is wat leesvoer een goed idee, maar kies in dat geval niet voor de FHM.. Gewoon een tip 😉

Mocht je je vervelen, dan kun je altijd nog even lezen over meezwangeren

10 artikelen die je mee moet nemen als je vrouw gaat bevallen
Mannen vluchttas
Morris pasgeboren
2 Reactie's
 • Charlotte
  Geplaatst op 12:28h, 09 januari

  Ik heb Maarten ook nog wat boekjes en een koptelefoon laten inpakken in zijn tas. Bij mij duurde het vrij lang en dan kon hij zich ook vermaken.

  Overigens passen winkelmuntjes niet in de rolstoel, dus neem voor de zekerheid 2, 1 en 50 ct mee. Ik moest dus wel lopen. Ook omdat ik te eigenwijs was om te blijven zitten 😂

Geef een reactie