9 Originele kraamcadeaus

9 Originele kraamcadeaus

Originele kraamcadeautjes: zo rond je vijfentwintigste kunnen de meeste mensen er niet meer onderuit. Eén van de stellen in je vriendengroep worden toch écht ouders en als jij dan op bezoek mag bij de kersverse ouders van het pasgeboren baby’tje en een uur lang “ooooh”, “aaahhh” en “wat schattig!” komt uitbrengen, dan is het stiekem wel de bedoeling dat je óók een kraamcadeautje meeneemt. Ben je niet van plan om net als vrijwel iedereen met een afgezaagd babypakje van de Hema aan te komen zetten? Dan hebben we hier negen nét even wat originelere kraamcadeaus op een rijtje gezet én we doen er ook nog even het goede verhaal bij, ben je gelijk klaar. Kraambezoek like a pro, zullen we maar zeggen, met een origineel kraamcadeau. Graag gedaan!

Geboortebier als kraamcadeau voor vader

Meteen een goede binnenkomer maken bij de uitgeputte vader die zich afvraagt of het leven ooit weer normaal wordt? Wanneer hij weer kan slapen? Wat ie nou eigenlijk de hele dag moet met die kraamvisite? (Komen ze niet toch alleen maar voor moeder en kind?). Brouwerij Stijl has got you covered, die kwamen namelijk met het lumineuze idee om zogenaamd “Geboortebier” op de markt te brengen. Bier dus. Met alcohol. Maar dan in zo’n jasje dat bier ineens een acceptabel origineel kraamcadeau wordt voor de kersverse daddy. Het bier smaakt naar echte beschuit met muisjes en heeft net genoeg alcohol om de scherpe randjes van het kersverse ouderschap te polijsten.

Perfecte moeders bestaan niet

Terwijl vader zich vaak afvraagt wat er in hemelsnaam allemaal om hem heen gebeurd, vraagt de moeder zich véél vaker af of alles wel goed gaat. Of ZIJ alles wel goed doet. Ze rent (zodra ze het kan) waarschijnlijk de hele dag schoonmakend rond om te zorgen dat geen enkele bacterie in de buurt van haar pasgeboren wondertje komt en als om 2 uur ’s nachts de huilbui van datzelfde wondertje nog niet over is vraagt ze zich hopeloos af wat ze nu toch fout doet.

Been there, done that. Althans: Fleur dan.. Er is echter goed nieuws, want lees het boek Perfecte moeders bestaan niet en alles wordt vanzelf beter. Een hart onder de riem in deze periode is altijd lekker, dus zodra er eindelijk weer tijd is duikt de (dan iets minder kersverse) mama waarschijnlijk graag in jouw originele kraamcadeau: Perfecte moeders bestaan niet.

Kraamcadeau voor moeder – Mama’s eerste wijntje

Nog meer alcohol in dit lijstje, want na 9 maanden drooglegging mag er eindelijk weer wat gedronken worden. Wat is er in dat geval fijner dan een heerlijke cava die je niet de volgende ochtend met hoofdpijn in bed laat liggen. Mama’s eerste wijntje is geen chateau migraine, maar echte kwaliteitswijn verpakt naar de gelegenheid. Als er één kraamcadeau is waar iedere kersverse mama blij van wordt, van is dat wel wijn. Met bubbels en dan ook nog met mensen waar ze dit het allerliefste mee deelt, jij dus.

The Jelly Cat Octopus

The Jelly Cat Octopus heeft dit lijstje gehaald vanwege de schattigheidsfactor, maar dat had je vást zelf al begrepen. Knuffels heeft een kindje nooit genoeg en ze blijven vaak giga lang hangen. (Ja mam, ik weet heus wel dat die ene knuffel een cadeau was van de tante van de moeder van de buurvrouw van nummer 55 voor mijn geboorte..) Leuk dus voor nu én later. Enne, The Jelly Cat Octopus is een vrij uniek exemplaar. Wedden dat de newborn baby in kwestie deze nog niet heeft?

Sophie de Giraffe

Sophie de Giraffe staat op ons standaard lijstje voor go-to originele kraamcadeaus. Sophie is een echte classic. Schattig, handig en kinderen zijn er enorm dol op. Fijn voor als de tandjes zich aankondigen, of gewoon omdat de kleine het leuk vind om in iets te knijpen dat piept. Met Sophie kún je gewoonweg niets fout doen bij de kersverse ouders. Sophie is gemaakt van natuurlijk rubber en zonder dat paps en mams er moeite voor hoeven te doen ontwikkelt babylief zijn of haar motoriek door te grabbelen naar de poten van Sophie.

Baby Box Newborn

Met de Baby Box Newborn heb je het perfecte kraamcadeau in handen. Voor een meer dan schappelijk bedrag koop je een cadeau dat écht binnenkomt. Iedere Baby Box is uniek en zit vol met prachtige uniseks cadeau’s, zoals babyschoentjes, een wasbare zwemluier, een uniek setje mijlpaalkaarten en nog veel meer! Als je gaat voor grote cadeau’s dan is dit de box waar je voor moet gaan. Daarnaast heb je een uniek cadeau in handen en niet zomaar het zoveelste rompertje.

Happy Horse Konijn

Die Wubbanub spenen, die mogen baby’s maar tot zes maanden. Help je de nieuwe papa en mama graag vast een beetje vooruitdenken? Dan kun je ze blij maken met een Happy Horse Konijn. Ons neefje Hidde heeft er in zijn baby, dreumes, peuter (en eerste kleuterjaren, sssst) misschien wel 50 van versleten. De knuffels zijn niet alleen schattig en lekker zacht: de oren van de Happy Horse Konijnen zijn lang genoeg om een speen aan vast te maken. Dat betekent: NOOIT meer die stomme speen kwijt, ALTIJD een happy kind. (Op gebied van die speen dan he, voor de rest staan we niet garant).

Avondje oppassen

Scoor jij liever punten door iets voor die lieve, vermoeide ouders te doen? Biedt ze dan aan om een avondje op te passen op hun nieuwe, vermoeiende lieveling. Stuur vader en moeder samen op pad: naar de bios, de sauna, you name it en breng quality time door met de baby. Ze zijn je ongetwijfeld eeuwig dankbaar. Je komt natuurlijk niet met lege handen aan op het kraambezoek. Geef het avondje oppassen een beetje vorm door er een bosje bloemen bij te doen en een kaartje dat ze in kunnen leveren als de kersverse papa en mama een keertje “us time” willen hebben..

Koken voor kersverse ouders

Kraamhulp, kraambezoek, kraamtranen. Die kraamtijd, daar ben je als nieuwe ouders retedruk mee en dat terwijl zelfgemaakt, gezond eten een enorme ondersteuning is in deze mooie, maar heftige tijd. Iedere dag die de nieuwe ouders niet zélf de keuken in hoeven te duiken is er één. Dus: ben jij een echte keukenprins of prinses? Dit is de tijd om jouw kunsten te laten zien! In Fleur haar kraamtijd hebben we Thuisbezorgd helemaal uitgespeeld en dit is vooral bij mij nog steeds te zien. Sushi, patat, McDonalds, het is allemaal heerlijk, maar zit vol met allemaal kabouters die je kleding strakker maakt. Kies daarom een recept uit dat niet te moeilijk is, maar wat wel voedingsstoffen bevat, zoals mijn risotto met kip.

Ik hoop dat ik je een klein beetje heb bij kunnen praten als het op originele kraamcadeaus aankomt. Het belangrijkste advies dat ik kan geven is dat je niet met haast een cadeau uit moet kiezen. Neem de tijd om iets te kiezen dat past bij de ouders en misschien zelfs wel het kind. Probeer niets te forceren dus kom niet aan met cadeaus die jouw overtuigingen opdringt aan ouders of de baby. Sommige moeders willen of kunnen geen borstvoeding geven en je kind dragen in een draagzak is niet voor iedereen weggelegd. Geniet van het geven, blijf niet te lang plakken en maak goede foto’s.

Follow my blog with Bloglovin

9 originele kraamcadeautjes
Originele kraamcadeaus - Mama's eerste wijntje
Origineel Kraamcadeau - Jelly Cat Octopus
1 Reactie
  • Rory
    Geplaatst op 11:54h, 18 juni

    Hahaha, dat geboortebier. Maar waarom alleen voor de vaders? Lekker voor de moeders (en dan een tripel-variant 😉 Oh nee, dat had ik toen ook niet gekund trouwens (na de bevalling nog 11 maanden geen druppel alcohol gedronken). Ok ok, de andere opties zijn ook allemaal superleuk.

Geef een reactie