Wasbare zwemluiers zijn ideaal!

Wasbare zwemluiers zijn ideaal!

Door allerlei redenen is het van zwemmen bijna niet gekomen in de afgelopen twee jaar. Nu we een klein beetje gesetteld zijn in Breda moet het zwemmen met Morris er toch maar eens van komen. Zomaar een zwembroek aantrekken is helaas nog geen optie, omdat Morris nog niet zindelijk is. Wasbare zwemluiers of wegwerp zwemluier zijn dus zeker nog nodig. Om een goede keuze te maken ben ik mij gaan verdiepen in de wasbare zwemluiers. In dit artikel deel ik met jullie de info die ik vond.

Wat zijn wasbare zwemluiers?

Wasbare zwemluiers zijn eigenlijk gewoon zwemluiers, maar door het materiaal zijn de wasbare zwemluiers herbruikbaar. Anders dan de wegwerpluiers gooi je de zwembroek niet weg. De wasbare zwemluier laat urine door. Hierbij verschillen ze dus met normale luiers. Ze zijn niet bedoeld om urine op te vangen. Waar ze wel voor bedoeld zijn is het opvangen van ontlasting. Er hoeft dus geen inlegvel in de wasbare luier. De meeste zwemluiers zijn gemaakt om ook de dunste ontlasting binnen te houden. Mocht je toch het zekere voor het onzekere willen nemen, dan is het mogelijk een klein viscose doekje in de luier te leggen.

Hoe werkt een wasbare zwemluier?

Eigenlijk zijn wasbare zwemluiers heel simpel. Je trekt je kind de luier aan en laat het zwemmen. Als je kind moet plassen dan laat de luier de urine gewoon door. Hier hoef je je absoluut niet voor te schamen. Één op de vijf mensen schijn te plassen in het zwembad. Poept je kind, dan is de luier gemaakt om de ontlasting tegen te houden. Veelal zal je kindje aangeven dat het gepoept heeft en kun je door naar de verschoningsruimte. Is dit niet het geval, dan kun je gewoon door zwemmen en zal er geen raar bruin/geel spoor achter jullie aan drijven.

Zijn wasbare zwemluiers duur?

Of wasbare zwemluiers duur zijn, vooral in vergelijking tot wegwerp zwemluiers is afhankelijk van hoe vaak je zwemt. Een leuke wasbare zwemluier heb je al voor een tientje. Natuurlijk zijn ze er ook duurder, maar als je aan het proberen bent of wasbare zwemluiers iets voor jou en je kind is, dan zou ik beginnen met een niet al te dure optie. Een pak met 10 wegwerp zwemluiers kost ongeveer een Euro of 8, dus met twee pakken luiers ben je al uit de kosten. Hou in gedachten dat je op een vakantie of lange zwemdag meerdere luiers nodig hebt. Dus ga je voor de goedkope wasbare zwemluier, dan ben je met 4 pakken zwemluiers uit de kosten.

Kun je ze gebruiken in combinatie met wegwerpluiers?

Je kan wasbare zwemluiers gewoon gebruiken in combinatie met wegwerpluiers. Je hoeft dus niet per definitie wasbare luiers te gebruiken om ook wasbare zwemluiers te gebruiken. Er is absoluut geen spraken van gewenning voor je kind. Poepen en plassen gaat sowieso vanzelf, dus het enige at anders is, is dat je kind omgeven is door water.

Waar koop je wasbare zwemluiers?

Tot mijn verbazing kwam ik erachter dat je de luiers gewoon online kunt kopen. Zoek in Google op “wasbare zwemluier kopen” en er gaat een wereld voor je open. De bekendste winkels waren voor mij Bol.com en Nappys. Zelf ben ik van mening dat je toch wel bij de grotere webwinkels dit soort producten moet kopen. Dit vanwege garantie en de veiligheid van jou als consument. Heb je echter goede ervaring met andere webshops, dan kun je de wasbare zwemluier natuurlijk ook daar kopen.

Tot welke leeftijd gebruik je ze?

Het antwoord op deze vraag is vrij simpel. Zwemluiers, dus ook de wasbare variant gebruik je tot jouw kind niet meer het risico loopt om in het zwembad te poepen. Misschien gebruik je de wasbare zwemluier nog iets langer om op die manier het risico écht uit te sluiten. De prints op de wasbare luiers zijn echt niet om je voor te schamen, dus er hoeft geen zwembroek overheen. Laten we zeggen dat je een wasbare zwemluier gebruikt tot je kind ongeveer drie jaar oud is.

wasbare zwemluiers
Geen reactie's

Geef een reactie