2018 in 10 vragen

2018 in 10 vragen

Oud en nieuw komt met rasse schreden dichterbij en om die reden vond ik het leuk om jullie mee te nemen door 2018 in een kort overzicht. Kim van Kims Blogs stelde een leuke tag voor, namelijk 2018 in 10 vragen. Door deze tien vragen krijgen jullie een goed overzicht hoe ik mijn jaar heb beleefd.

2018 in 10 vragen

2018 was een veel bewogen jaar voor mij. Op persoonlijk vlak is er een hoop de revue gepasseerd, maar ook zakelijk is alles anders dan 2017. Het was een wervelstorm aan gebeurtenissen waar rust eigenlijk niet tot de opties behoorde. De grootste verandering van 2018 begon gelijk op 1 januari 2018, namelijk het niet hebben van een vaste baan! Samen met Fleur dook ik in het ondernemersavontuur. Niet alleen als papablogger, maar ook als de technische man van ons bedrijf Bureau Checklist. Daarnaast begon ik in december met KinderPerfect en staat voor januari ons SEO-bedrijf Zen SEO op schema.

Wat was het leukste moment van dit jaar?

Het leukste moment van dit jaar was zeker de geboorte van Morris. Dolgelukkig zijn we nog steeds met zo’n lieve, leuke, mooie en vooral bijzondere zoon. Het is het moment dat ik nooit meer zal vergeten, maar ook zeker de avond met de meeste zwarte gaten. Zo’n bevalling duurt lang man! Als ik foto’s zie vraag ik me steeds vaker af: wanneer was dat dan?

Wie heeft jouw leven in 2018 het meest beïnvloed?

Door de geboorte van Morris en alles wat daar omheen gebeurde ben ik het meest beïnvloed door iemand die er niet meer is. In 2017 heb ik een gesprek gehad met mijn vader over waarom hij zo vaak afwezig was tijdens momenten die ertoe deden tijdens mijn jeugd. Hij gaf aan dat hij er vaak niet was omdat hij moest werken om ons een fijn leven te geven. Als je denkt in spullen en geld ben ik vaak niets te kort gekomen en daardoor heb ik het grootste gedeelte van mijn jeugd inderdaad een fijn leven gehad.

Ik had echter graag wat minder spullen gehad en een wat betere relatie met mijn vader. Zijn invloed is ondanks zijn overlijden in 2017 nog steeds merkbaar in de opvoeding van Morris. Door er te zijn en mij actief te mengen in de opvoeding van Morris probeer ik de band tussen vader en zoon te versterken.

Als je één iemand mag bedanken dit jaar dan is dat…

Hierbij wil ik oude leidinggevende bij Eurocross bedanken. Toen het in oktober van dit jaar even slecht ging met de zaak appte ik hem met de vraag of ik weer bij Eurocross kon werken. Een vast inkomen bij een baan die ik leuk vond leek op dat moment de beste oplossing. Geheel onverwachts was het antwoord negatief. Zijn nee heeft er echter voor gezorgd dat ik nog creatiever ben geworden, nog meer klanten voor Bureau Checklist heb binnen gehaald en ergens is zijn nee ook de reden dat Fleur en ik nog bij elkaar zijn. Een bedankje is dus zeker op zijn plaats.

Wat zou je graag over willen doen?

Er is zo veel wat in 2018 beter had gekund.. Wat dat betreft was 2018 een hele steile leercurve, dat maakt 2018 in 10 vragen wel weer duidelijk. Ik ben alleen niet zo van het dingen over doen. Ik heb geleerd van de vervelende momenten en genoten van de mooie. Misschien had ik wat minder moeten focussen op ons bedrijf en meer op vrienden en familie. Gelukkig staat dat op de agenda voor de rest van mijn leven.

Welke droom komt volgend jaar hopelijk uit?

Ik hoop volgend jaar eindelijk met Fleur en Morris een verre reis te maken. Ik ben in de drie jaar dat ik nu een relatie heb met Fleur nog geen enkele keer op vakantie geweest. Los van een aantal weekenden weg is dat natuurlijk heel bijzonder. Ik heb Fleur de opdracht gegeven om een datum te prikken en een reis te boeken. Dit vooral omdat ik aan het boeken totaal geen plezier beleef. Waar anderen het hebben over voorpret wordt deze voor mij bedorven door de kosten, de vraag of ik wel het goedkoopste uit ben voor mijn keuze en de vreselijke marketing van touroperators. Niks voor mij dus, maar ik ben wel heel erg aan vakantie toe!

Waar ben je dankbaar voor?

Ik ben dankbaar voor mijn gezin en dat we alle drie gezond zijn. Dat het met Morris goed gaat ondanks de soms zware zwangerschap is een pak van mijn hart. Ook ben ik dankbaar voor de kansen die ik op bloggersvlak krijg en ook zakelijk gaat het ons voor de wind. We zijn samen aan het bouwen aan een goed lopend en nationaal bekend bedrijf wat zeker in 2019 en de verdere toekomst het internet veel mooier gaat maken.

Waar ben je het meest trots op?

Het meest trots ben ik op het feit dat ik samen met Fleur en de mensen om ons heen de ballen hoog heb weten te houden. Toen ik vertrok bij Eurocross liep ik hard tegen een burn-out aan. Ik sliep slecht, had vaak kleine kwaaltjes, mijn hidradenitis en jicht speelden vaker op en ik merkte dat ik minder mezelf was. Door ontslag te nemen en mijn eigen weg te gaan heb ik een groot deel van mijn rust teruggevonden. Ik ben een betere vader voor Morris dan ik ooit had kunnen zijn in loondienst. Trots ben ik dus ook op de stap die ik heb durven nemen.

Waar heb ik mijn tijd aan besteed afgelopen jaar?

Het klinkt heel raar om te zeggen, maar het grootste deel van mijn tijd heb ik in 2018 besteedt aan mezelf en mijn gezin. Zowel in mijn rol als blogger, vader en als ondernemer heb ik veel geleerd dit jaar. Morris heeft zijn vader geen dag hoeven missen en Fleur en ik zijn nog steeds gelukkig met elkaar. Dat vergt inzet, planning en een hoop accepteren. Accepteren van elkaar en van de buitenwereld. Ik ben 2018 dan ook een hoop bezig geweest met het niet zo serieus nemen van kritiek.

Met de kennis van nu, wat zou je dit jaar anders gedaan hebben?

Helemaal niks, anders was 2018 in 10 vragen misschien niet eens gelukt. Ik heb gelachen, geleefd en geleerd. 2019 is voor rust, ritme en regelmaat. Ik ben niet echt het type om spijt te hebben van zaken die hij gedaan heeft.

Welke doelen heb je voor komend jaar?

Papablogger wordt nog groter! Net als Bureau Checklist overigens. Aan het einde van 2019 heeft Papablogger op Instagram meer dan 3000 volgers. Ook zullen meer mensen de website bezoeken. Nu zijn dat er zo’n 1200 per maand en ik wil dat in ieder geval verviervoudigen.

Op zakelijk vlak wil ik graag dat alles tien keer beter gaat. Als ik de antwoorden op mijn vragen in deze 2019 in 10 vragen zo lees gaat dat helemaal goed komen. We hebben een niet nader te noemen omzetdoel bepaald en er staat van alles klaar om Bureau Checklist nog groter te maken.

Privé ga ik voor meer rust ritme en regelmaat door middel van vakantie, een nieuwe auto en een verhuizing. Als al die dingen lukken kunnen we misschien zelfs beginnen aan “project Carmen”… Wat dat is laat ik jullie later misschien nog wel weten.. Tot zo ver mijn 2018 in 10 vragen. Hebben jullie nog vragen? Ik ben wel benieuwd naar 2018 in 10 vragen van Mom on top, Spill my tea, Lotus Writings en Happy age.f Veel succes met het beantwoorden van deze vragen dames.

2018 in 10 vragen tag
2018 in 10 vragen tag
2018 in 10 vragen tag
1 Reactie
  • Yvette
    Geplaatst op 20:52h, 28 december

    Inspirerend om te lezen! Dankjewel voor de tag, ik ga er mee aan de slag! Ik heb er zin in om eens even lekker te reflecteren 😛

Geef een reactie