Klussen die ik liever uitbesteed

Klussen die ik liever uitbesteed

Hoewel ik graag zou willen zeggen dat ik twee rechter handen had, moet ik helaas toegeven dat klussen in huis niet mijn ding is. Deze papa laat het klussen graag aan een professional over. Helaas zie ik vaak meer nadelen dan voordelen in het zelf doen van klussen in huis. De beren op mijn weg zorgen voor uitstelgedrag en door dat uitstelgedrag worden klussen bijna nooit opgepakt. Ik duik liever in mijn tuinstoel wicker en leun achterover terwijl een pro deze dingen voor mij doet. Dan kan het nooit misgaan en heb ik tijd over voor andere dingen. Om jullie een voorbeeld te geven in deze blog klussen die ik liever uitbesteed.

Boren is een klus die ik liever niet zelf doe

Toen mijn vader overleed erfde ik een hele serieuze boor van Bosch. Je kent ze wel, van die dingen in zo’n groene koffer met een uitgebreide set boortjes erbij die zo ongeveer iedere muur kunnen doorboren. Helaas heb ik er in de afgelopen drie jaar nog geen gebruik van gemaakt. Natuurlijk moest ik lijstjes ophangen, planken bevestigen en had ik het slot uit kunnen boren toen ik mijn sleutel was vergeten, maar mijn angst om iets stukker te maken dan het al is of om een leiding in de muur te raken weerhoudt mij van het gebruiken van deze veelzijdige boor. In plaats daarvan besteedde ik het werk uit aan een klusjesman die voor mij snel en vaardig alle gaten boorde en haakjes ophing.

Alles wat met de centrale verwarming te maken heeft besteedt ik liever uit

Toen Fleur en ik net weer bij elkaar waren en ik in Breda kam wonen, kwamen we er achter dat onze centrale verwarming wat kuren had. Om de twee dagen moest de CV worden bijgevuld omdat de druk weer van de ketel was. Hierdoor zaten we dus om de twee dagen in een koud bad. Tot die dag had ik nog nooit een verwarming bijgevuld en om eerlijk te zijn had ik ook niet de behoefte om die kennis te krijgen. CV’s zijn duur en als ik het stuk maak dan kan ik ook de reparatie betalen. Laat iemand anders dat maar doen.

In het begin vond Fleur dit nog wel schattig.. Een man die alles weet over opvoeden en computers, maar die nog geen verwarming van nieuw water kan voorzien. Later werd het irritant, vooral omdat om de twee dagen bijvullen niet echt een fijne routine is. We besloten de CV-monteur te bellen en te laten checken wat het probleem was. Het probleem is me niet bijgebleven, wel heb ik goed opgelet hoe hij de centrale verwarming bijvulde, zodat we niet iedere keer een professional in hoefden te huren. Een CV bijvullen is nu dus één van mijn skills, maar al het andere besteed ik liever uit.

Om een lamp op te hangen bel ik liever iemand anders

Zoals je inmiddels misschien begrepen hebt heb ik twee linker handen. Zo heb ik ook geen idee hoe je een lamp op moet hangen. Mezelf op een ladder zetten om vervolgens met een schroevendraaier een lamp te verwijderen en vervolgens een nieuwe ophangen is niet mijn ding. Omdat het onzin is om dit werk ook uit te besteden wacht ik meestal tot er een doorgewinterde klusser op bezoek is en vraag ik hem of haar of ze een lamp op kunnen hangen.

De stroom in de meterkast uitzetten, het risico lopen onder stroom komen te staan, het is simpelweg niks voor mij. Ook ben ik een held op sokken als het op hoogtes aankomt. Twee treden op een ladder en het begint me al te duizelen. Daarom ben ik blij dat er zo veel handige Harry’s in mijn omgeving zijn die mij met gemak kunnen helpen als het nodig is. In ruil daarvoor doe ik wel een update van hun website of maak ik hun laptop weer wat sneller.

Gaat het verder dan de gootsteen of toiletpot dan bel ik iemand

Ook als je een verstopte leiding of toilet hebt moet je niet bij mij zijn. Dit soort dingen zijn de reden dat er loodgieters bestaan. Ik ben echt niet te bedonderd om mijn hand in een toiletpot te steken om iets wat de pot blokkeert eruit te halen. Als het echter verder gaat dan de gootsteen of toiletpot, dan bel ik de verhuurder of een loodgieter. Aan mijn leiding geen polonaise! Als ik een zwanenhals los schroef, dan komt deze met geen mogelijkheid meer terug in elkaar. Hoe ik het ook probeer, het draait er altijd op uit dat er toch iemand bij moet komen. Om die reden besteed ik het leidingwerk liever uit en zorg ik dat ik op deze manier weer zo snel mogelijk kan afwassen.

Elektronica die stuk is gooi je weg of laat je maken

Als laatste ben ik ook al geen ster in het werken aan elektronica. Dingen die stuk zijn gooi je weg of laat je maken. Zelf schroeven in een televisie of kapot Senseo apparaat komt maar zelden voor. Ik ben veel te bang dat ik iets definitief kapot maak of de garantie laat vervallen. Ik kan heel goed een diagnose kan stellen met behulp van internet, het interpreteren van geluidjes en visuele indicatoren. Het vervolgens repareren van het euvel is echter niet aan mij besteed. Dat laat ik liever over aan iemand die ervoor geleerd heeft. Wat dat betreft is Fleur echt de man in huis. Zij heeft een apparaat al open geschroefd en uit elkaar gehaald voor ik heb gegoogeld wat er misschien mis mee kan zijn…

Lamp ophangen uitbesteden klussen
Geen reactie's

Geef een reactie