Zo krijg je het snel weer warm

Zo krijg je het snel weer warm

Tot voor kort had ik het nooit koud. Door iedereen werd ik de kachel genoemd. Ik had altijd warme handen en zelfs in de winter liep ik gewoon in een dunne trui of t-shirt. Voor de grap zei ik weleens dat dit kwam doordat ik bij de Dirk van der Broek in de koelcel had gewerkt, maar eigenlijk was het constant warm zijn het gevolg van overgewicht en een slechte gezondheid. Inmiddels gaat het zowel met mijn gewicht als mijn gezondheid de goede kant op. Ik weeg 89 kilo in plaats van 117 en ik heb al in geen tijden last gehad van hidradenitis of jicht. Dit alles heeft echter één nadeel: ik heb het altijd en overal hartstikke koud!

 

 

Tips om het warm te krijgen

Omdat ik het liever niet al te lang koud heb ging ik voor jullie op zoek naar de beste tips om het warm te krijgen. Bijna alle tips heb ik persoonlijk uitgeprobeerd en ik moet zeggen dat ze op een enkele uitzondering na heel goed werken. Onzinnige tips, zoals dubbele sokken aantrekken heb ik achterwegen gelaten, want om het echt warm te krijgen zul je van betere huizen moeten komen. De tips om het warm te krijgen die je hier leest werken écht, dat beloof ik!

 

  • Om het thuis snel warm te krijgen is goede isolatie van groot belang. Om die reden is het aan te reden om alle hoeken en kieren van je woning waar warmte door kan ontsnappen te isoleren. Naast muren, deuren en ramen is ook het isoleren van de vloer een optie om het snel warm te krijgen. De beste vloerisolatie is niet goedkoop, maar zeker de moeite waard als je ’s avonds op de bank zit te rillen van de kou.
  • Een stuk goedkoper dan de vloer isoleren is goed verdeeld eten. Zo lang je verspreid over de dag kleine beetjes eet, blijft je lichaam voedingsstoffen verbranden, waardoor je het nooit echt koud zult krijgen. Denk wel goed na over wat je eet, want met alleen fastfood zul je je lichaam niet echt aan het werk zetten en heb je zo weer kou te pakken. Veel vezels, groenten en af en toe een stukje fruit zijn dus van levensbelang voor de koukleumen onder ons.
  • Naast voldoende goed eten is ook het drinken van (lauw) warme dranken een goede tip om het warm te krijgen. Spring nu niet direct naar het espressoapparaat, maar drink veel verstandiger een kop thee of warme melk. Koffie is niet per definitie slecht voor een mens, maar thee en melk zijn wat dat betreft gewoon verstandigere keuzes. Na een grote kop thee heb ik het vaak snel weer warm en kan ik weer even door zonder te rillen van de kou.
  • Mocht je in een woning met een kruipruimte wonen, dan is de kans groot dat er veel warmte verdwijnt door de kruipruimte. Het is dan ook belangrijk om bij het isoleren van je huis geen halve maatregelen te nemen en er voor te kiezen de kruipruimte isoleren..Dit zelf doen is een hels karwei wat vaak ook nog eens mis kan gaan, maar als je het laat doen door iemand met verstand van zaken, dan heb je binnen de kortste keren weer warme voeten.
  • Van mijn oma kreeg ik de tip om mezelf maar eens warm aan te kleden als ik het zo koud had. Ik liep er volgens haar namelijk altijd maar zo kouwelijk bij. In haar ogen moest ik dus constant met een dikke trui, handschoenen en een sjaal over straat. Da is in mijn ogen echter niet meer helemaal van deze tijd. Met alle techniek is van nu is het mogelijk om dun ogende kleding te dragen die je ook nog eens goed warm houdt. Denk bijvoorbeeld aan thermo-ondergoed of kleding van baboe wat er écht voor zorgt dat je het lekker warm hebt.
  • Als laatste tip wil ik jullie het advies geven om lekker in beweging te blijven. Zolang je bloed blijft stromen zul je het minder snel koud krijgen en hoef je misschien niet eens één van de andere adviezen uit dit artikel op te volgen. Sinds ik weer single ben heb ik besloten iedere dag minimaal een uur te wandelen en ook gedurende de dag zit ik eigenlijk weinig stil. Dit zorgt ervoor dat ik het écht nooit koud meer heb.

 

Geen reactie's

Geef een reactie