Alle voordelen van bamboe kleding op een rijtje

Alle voordelen van bamboe kleding op een rijtje

Als kleine jongen ging ik al op pad met een lange hengel gemaakt van bamboe om in de sloot vissen te vangen. Samen met mijn vriendjes vingen we in deze sloot kleine vissen en een hele hoop rommel. Waar een aantal van die vrienden ontdekte dat je heel ontspannen werd van vissen, ontdekte ik dat bamboe vooral heel sterk is. Toen ik een hengel door midden wilde breken lukte dat niet en de hengel zwiepte in mijn oog. Dit was mijn eerste ervaring met de kracht van bamboe. De tweede kwam pas veel later toen ik boxers van bamboe ging dragen. In dit artikel deel ik met jullie de voordelen van bamboe kleding.

De voordelen van bamboe kleding

Het klinkt een beetje apart; kleding gemaakt van bamboe. Want hoe krijg je nou een lekker zittende stof van zo’n ijzersterke plant die (zo weet ik uit eigen ervaring) moeilijk meegeeft? Het antwoord zit in de bewerking. Nadat de bamboe gekapt is worden de stengels klein gemaakt en bewerkt met bepaalde chemicaliën. Hierdoor deelt de sterke bamboeplant op in kleine lange draden waar ze vervolgens garen van spinnen. Dit noemen ze het viscose productieproces.

De voordelen van bamboekleding komen uit de kracht van de gesponnen draden en het productieproces. De stof is sterker dan katoen of synthetische stoffen en kan door het gesloten productieproces milieuvriendelijk worden uitgevoerd. Alleen maar positief dus, kleding van bamboe.

Langer fris met bamboe boxers

Het grootste voordeel is volgens mij de frisheid van bamboe boxershorts. Door microgaatjes in de bamboevezel absorbeert een boxer van bamboe tot wel drie keer beter dan de standaard onderbroek van katoen. Ook laat zo’n boxer meer lucht door en daardoor loop je langer met een frisser gevoel. Best prettig als je hele dagen achter je bureau moet zwoegen of als je last hebt van overmatig zweten. De buisvormige structuur van de bamboevezel zorgt er ook nog eens voor dat je boxer langer droog blijft en als hij toch wat vocht te verduren krijgt, dat de boxershort dan weer sneller droogt.

Bamboe kleding is super zacht

Als je voor het eerst een onderbroek of shirt gemaakt van bamboe aantrekt, dan geloof je niet wat je voelt. De stof voelt namelijk super zacht aan en is echt en feest voor je huid. Als je net als ik last hebt van Hidradenitis, dan is zo’n stof echt een uitkomst. Het prikt niet, irriteert niet op de huid en kan door zijn gladde eigenschappen vrij bewegen onder je bovenkleding. Vergelijk bamboe met zijde, alleen heb ik nog nooit iemand zien sporten in z’n dure zijde shirt.

Bamboe kleding reguleert zweet

Mocht  je last hebben van zweetvoeten of stinkende schoenen, dan zijn bamboe sokken de uitkomst. Doordat de bamboevezel zoveel vocht vasthoudt komt zweet niet meer in je schoenenterecht. Ook je bovenkleding is vanaf nu beschermd tegen klotsende oksels. Je hoeft je dus nooit meer zorgen te maken over nare geurtjes of grote donkere plekken onder je oksels. Je moet natuurlijk niet dagen achter elkaar dezelfde sokken dragen, want ook bamboe kleding kent zijn grenzen.

Bamboe kleding is erg milieuvriendelijk

Bamboe is super sterk en groeit echt geweldig snel. Daarnaast heeft bamboe om te groeien eigenlijk alleen maar zonlicht nodig en bijna geen water. Dit zorgt voor het milieuvriendelijke karakter van bamboe kleding. Alsof dat nog niet genoeg is zijn er geen pesticiden nodig om bamboe te beschermen tegen beestjes. De enige natuurlijke vijand van bamboe is de panda en die zorgt eigenlijk zelf al dat ze niet zo lang meer een bedreiging zijn. Bamboe kleding is erg milieuvriendelijk en past daarmee in onze moderne maatschappij.

Nadelen van bamboe kleding

Het enige nadeel van bamboe kleding is de manier waarop van bamboestengels vezels gemaakt worden. De chemicalien die men gebruikt zijn slecht voor het milieu. De meeste fabrikanten maken de kleding in een gesloten proces, waardoor de stoffen minder snel in het milieu terecht komen, maar uitsluiten kunnen ze dit niet. Net als bij andere stoffen is de ontwikkeling van bamboe kleding constant in ontwikkeling. Het zal dus niet lang meer duren voordat hier ook een oplossing voor is gevonden en er alleen nog maar voordelen aan bamboe kleding zijn.

De voordelen van bamboe kleding
Geen reactie's

Geef een reactie