Welke autoverzekering past het beste bij je gezinswagen?

Welke autoverzekering past het beste bij je gezinswagen?

Iedereen die weet dat wanneer je een gezin hebt, je altijd geld tekort komt. Je kinderen hebben namelijk veel nodig en alles moet betaald worden. Alleen al om die reden is het belangrijk dat je jezelf goed verzekerd. Een verzekering kan namelijk voorkomen dat je ineens voor hoge kosten komt te staan. Dat zou kunnen betekenen dat je je buffer moet aanbreken of, nog erger, dat je geld moet lenen om deze kosten te kunnen betalen. Heb je een auto, dan ben je zelfs verplicht om deze te laten verzekeren. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje en voor je het weet heb je grote schade veroorzaakt waardoor je diep in de schulden kunt raken. Een goede autoverzekering is daarom belangrijk. Wij laten je zien hoe je niet alleen aan je verplichtingen kunt voldoen, maar hoe je ook kunt zorgen dat je optimaal profijt kunt hebben van je autoverzekering

Het is niet verstandig om voor de voordeligste verzekering te kiezen 

Kinderen grootbrengen is een dure hobby en daarom is het niet vreemd dat ouders graag voor de best betaalbare autoverzekering gaan. Toch is dit meestal niet de beste manier om een autoverzekering te kiezen. Veel beter is het om te kijken naar wat je auto nodig heeft. Hiermee voorkom je dat je een polis afsluit die niet aansluit bij je auto. Dit heeft te maken met de dagwaarde van je auto. Is deze nieuw, dan is de dagwaarde nog hoog waardoor een reparatie altijd uit kan. Is je wagen oud, dan is de dagwaarde waarschijnlijk zo laag dat het herstellen van de opgelopen schade niet meer loont. In dat geval is het beter om een andere auto te kopen omdat dat waarschijnlijk goedkoper is. Je merkt het: sluit je een heel voordelige verzekering voor je nieuwe auto af, dan is de kans groot dat je alsnog opdraait voor de kosten die gemaakt moeten worden om schade te herstellen. Het is de kunst om dit te voorkomen. 

Uit welke opties kun je kiezen als je een autoverzekering wilt afsluiten? 

Wil je een goede verzekering voor je auto afsluiten, dan kun je kiezen uit drie opties. Is je wagen ouder dan negen jaar, dan kun je deze enkel WA verzekeren. Met dit pakket voldoe je aan je wettelijke plicht, maar je kunt er zelf geen schade mee laten herstellen. Is je wagen tussen de zes en negen jaar oud, neem dan een WA+ Beperkt Casco verzekering. Dit pakket kun je gebruiken als je schade hebt als gevolg van een aanrijding met een loslopend dier, een inbraak of brand in je auto. Uiteraard kun je met dit pakket ook de tegenpartij schadeloos stellen. Tot slot is er nog de allrisk verzekering die alle vormen van schade dekt. Dit pakket wordt aangeraden voor auto’s van maximaal zes jaar oud. 

Wist je dat je meer uit de verzekering voor je auto kunt halen? 

Behalve de verplichte basisverzekering, kun je ook nog aanvullende verzekeringen kiezen. Deze kunnen je veel gemak opleveren en tevens geld besparen. Zo kun je bijvoorbeeld pechhulp aan je pakket toevoegen. Deze verzekering stelt je in staat om altijd een monteur in te schakelen wanneer je pech hebt. Zo weet je zeker dat je niet aan de kant van de weg blijft staan met een auto vol kinderen. Kijk op de site van je verzekeraar voor meer info.

Verzekering gezinsauto
Geen reactie's

Geef een reactie