Ben je zelfstandig ondernemer en verhuis je naar Nederland? Verzeker alvast je bestelauto!

Ben je zelfstandig ondernemer en verhuis je naar Nederland? Verzeker alvast je bestelauto!

Als je ondernemer bent en binnenkort vanuit Midden- of Oost-Europa permanent naar Nederland gaat verhuizen om hier je bedrijfswerkzaamheden voort te zetten, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de zaken die je moet regelen. In Nederland gelden er namelijk een aantal plichten voor ondernemers. Je moet bijvoorbeeld hier belasting gaan betalen, en je bedrijf registreren bij het handelsregister van de KVK (Kamer van Koophandel) nadat je je hebt ingeschreven bij je nieuwe gemeente.

Wellicht heb je als zelfstandig ondernemer ook een eigen bestelbus om spullen in te vervoeren voor je werk, of ga je zo’n bestelauto aanschaffen. Deze moet je op tijd verzekeren, om legaal de weg op te kunnen en om boetes te voorkomen. In dit artikel gaan we uitgebreider in op de autoverzekering voor je bestelauto. Je leest hoe deze Nederlandse autoverzekering precies in elkaar zit, en hoe je deze gemakkelijk kunt regelen.

Welke verzekering heb je nodig voor je bestelbus?

In Nederland ben je verplicht om minimaal de WA-dekking af te sluiten voor elk motorvoertuig, dus ook voor je bestelauto. Deze verzekering dekt alleen de kosten voor materiële of lichamelijke schade die je in het verkeer aanricht aan een ander. Bijvoorbeeld als je betrokken raakt bij een ongeluk onderweg. Het kan verstandig zijn om naast de WA dekking ook je eigen bestelauto te verzekeren met een aanvullende dekking. Hiermee verzeker je ook je eigen bestelbus tegen verschillende soorten schade.

Beperkt Casco en Allrisk dekking

Je hebt qua aanvullende verzekeringen de keuze tussen de WA+ beperkt casco, of de Allrisk bestelautoverzekering. De WA+ beperkt casco vergoedt bijvoorbeeld ook schade door storm, inbraak of door diefstal aan je eigen voertuig. De Allrisk autoverzekering is de meest uitgebreide dekking. Deze vergoedt bijna alle soorten schade aan je eigen auto, en is vooral handig als je een dure, nieuwe bestelauto hebt. Als je juist al een wat oudere bestelbus hebt, is alleen de WA verzekering meestal voldoende.

Een passende verzekering afsluiten voor je bestelbus

Ben je nu nog op zoek naar een geschikte verzekeraar? Dan kun je je bestelauto verzekeren bij Polisa. Deze verzekeringsmaatschappij is vooral interessant voor Midden- en Oost-Europeanen, omdat ze bij Polisa een klantenservice bieden in jouw eigen taal. Zo kun je gemakkelijk je vragen stellen over de verzekering, en geholpen worden in je moedertaal, bijvoorbeeld in het Pools, Tsjechisch of Roemeens.

Daarnaast kun je bij Polisa verzekeringen de schadevrije jaren meenemen uit je geboorteland en hiermee korting krijgen op je premie voor je bestelautoverzekering. Dit is handig wanneer je al een aantal jaren een bedrijfswagen hebt gehad in jouw land van herkomst en deze meeneemt naar Nederland.

Kortom: weet je zeker dat je langere tijd in Nederland wil blijven? Regel je verzekering alvast voor je verhuizing zodat je veilig met je bestelauto de snelweg op kunt!

Nederlandse autoverzekering
Geen reactie's

Geef een reactie