Hoe drink je de hele dag door goede koffie?

Hoe drink je de hele dag door goede koffie?

Ben je een grote koffie fan? Dan drink je het liefst natuurlijk de hele dag door koffie. Krijg hier dan ook zeker een goede routine in, zodat je alles uit het drankje haalt. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat: lees verder voor praktische tips.

Makkelijk en snel

Lekkere koffie smaakt heerlijk, maar je wilt niet (altijd) lang bezig zijn met de bereiding ervan. Je hebt immers meer te doen met je dag, dat is hartstikke logisch! Gelukkig kun je tegenwoordig eenvoudig een smaakvolle kop koffie bereiden. Haal een koffiemachine in huis waar maar een enkele klik op de knop bij nodig is. Met koffie capsules ga je bijvoorbeeld voor dat stuk gemak. En je hebt ook nog eens veel smaken om uit te kiezen, van welk type koffie je ook houdt. Hetzelfde geldt voor pads, waar je ook maar een paar stappen bij de bereiding hoeft te zetten. Of ga voor een volautomatische koffiemachine, als je er de ruimte voor hebt op je aanrecht.

Koffie buiten de deur

Thuis smaakt koffie lekker, maar buiten de deur natuurlijk ook. Trakteer jezelf daarom af en toe op een kop koffie in de horeca. Hier kun je juist goed nieuwe smaken proberen, zoals bepaalde koffiebonen of koffiestijlen die je lekker lijken. Probeer eens een sterkere koffie. Of ga juist voor een cappuccino of flat white, als je dit thuis eigenlijk niet klaarmaakt. Je kunt in de horeca gaan zitten, of de koffie buiten de deur to go bestellen. Het is immers maar net wat er goed in je dag past. Werk bijvoorbeeld een middag je in een goede koffiezaak, tijdens je thuiswerkdag. Of haal juist je koffie to go als je met de trein of ander vervoer onderweg bent naar je werk. Op dergelijke momenten kun je er echt van genieten. Ook leuk: neem iemand mee naar een koffiezaak, en praat eens goed bij onder het genot van dat kopje koffie.

Koffie in de avond

In de bovenstaande tips hebben we het vooral over de ochtend en middag. Drink je ’s avonds ook nog graag een kop koffie? Je hebt helemaal gelijk: het zwarte goud smaakt natuurlijk de hele dag door lekker. Om er zeker van te zijn dat je gewoon de slaap kunt vatten, kies je voor cafeïnevrije koffie. Zo kun je nog prima na het avondeten, of zelfs later op de avond, een kop koffie drinken. Het is ook een oplossing als je (na een paar koppen) heftig reageert op cafeïne.

Koffiemoment

Giet je je kop koffie op drukke dagen maar gewoon klakkeloos achterover? Kan natuurlijk, maar het is wel een beetje zonde dat je er dan nauwelijks van geniet. Maak er liever een bewust koffiemoment van. Of doe dit ten minste bij één kop koffie gedurende de dag. Of dat nu de eerste kop koffie is, of juist de kop halverwege de middag om je energielevel weer even een boost te geven: het kan natuurlijk allemaal. Zo krijg je je liefde voor koffie ook weer terug, mocht je deze een beetje kwijt zijn geraakt.

Voorraad in huis

De laatste tip: zorg dat je altijd een voorraadje in huis hebt van je favoriete koffie. Zo voorkom je immers dat je zonder komt te zitten. Je zult net zien dat dit gebeurt op het moment dat het je echt niet uitkomt. Als je steevast koffie in je voorraadkast hebt liggen, is dit in jouw huishouden nooit het geval. Bewaar de koffie koel, droog en donker, zo gebeurt er weinig mee.

Stop wat liefde en aandacht in je koffiemomenten – en maak natuurlijk een zorgvuldige keuze in de koffie die je kiest. Op die manier geniet je iedere dag weer van het warme drankje, dat de kickstart van je dag vormt of je troost biedt op de momenten dat het nodig is.

Hele dag koffie
Goede koffie
Geen reactie's

Geef een reactie