Kindvriendelijke strandbestemmingen in Australië: zon, zee en plezier voor het hele gezin

Kindvriendelijke strandbestemmingen in Australië: zon, zee en plezier voor het hele gezin

The ‘land Down Under’: een magische plek waar je in je leven sowieso een keer geweest moet zijn. We horen vaak dat stellen vóórdat ze aan kinderen beginnen dit soort grote reizen samen maken, maar waarom zou je er niet met het hele gezin op uit trekken? Want juist ook mét kinderen is Australië een fantastische vakantiebestemming waar ontzettend veel te beleven is. Zo maak je niet alleen voor jezelf en je partner, maar ook voor de kinderen een onvergetelijke reis. Onze tips voor een kindvriendelijke vakantie naar Australië? Je leest ze in dit artikel.

Voor ieder wat wils

Wat valt er te beleven in Australië met kinderen? De totale kustlijn van Australië is ruim 36.000 kilometer lang. Er is dus allereerst meer dan genoeg ruimte voor het bouwen van zandkastelen in het altijd witte zand. Even genoeg strand gezien en zin om de gezellige drukte van één van de grote steden die Australië rijk is te ervaren? In Melbourne en Sydney is genoeg te beleven voor het hele gezin. Ontdek de stad te voet, of neem de indrukwekkende plekken vanaf het water in je op. Op een cruise of een bootje dat je zelf kunt huren. Eén ding is zeker: je hoef je in Australië absoluut niet te vervelen!

De natuur opzoeken

Opzoeken is misschien niet het juiste woord, want in Australië hoef je niet ver te zoeken wanneer je behoefte hebt aan natuur. Australië is bij uitstek geschikt om je onder te dompelen in ongerepte natuur. Grootste uitzichten, rotspartijen en een zee zo helder blauw dat je vanuit je bootje de bodem kunt zien. Een plek, ook juist voor kinderen, om helemaal tot rust te komen en op te laden. Van jungles tot natuurreservaten en dierentuinen in de steden, een vakantie naar Australië staat garant voor veel groen om je heen.

Bovendien heeft Australië een goede infrastructuur en, zoals eerder genoemd, een enorm uitgestrekte kustlijn. Dit maakt het land dan ook uitermate geschikt om per camper rond te trekken. Het voordeel van een campervakantie met het hele gezin is dat je iedere dag naar een andere plek kunt trekken, zodat je kinderen zich niet vervelen. Heb je jonge kinderen en worden er nog middagdutjes gedaan? Dat kan gewoon terwijl je de camper over de idyllische kustweggetjes naar de volgende bestemming rijdt, met adembenemende uitzichten onderweg. Klinkt het bijna te mooi om waar te zijn? Is het niet! Heb je je koffers al gepakt?

Vakantie in Australie
Geen reactie's

Geef een reactie