Voorraadkast vullen? Dit kun je altijd goed gebruiken!

Voorraadkast vullen? Dit kun je altijd goed gebruiken!

Heb je graag een goed gevulde voorraadkast? Goed bekeken! Zo is er altijd iets lekkers in huis, of het nu voor de doordeweekse maaltijd of voor de borrel in het weekend is. Gelukkig zijn er een heleboel items die lang houdbaar zijn, en waar je dus altijd een plekje voor vrij kunt maken in je voorraadkast.

Wijn

Het is heerlijk om van tijd tot tijd een goed wijntje open te trekken. En wijn kun je lang bewaren, zeker op een donkere en koele plek. Haal je favoriete soorten daarom altijd op tijd weer in huis. Het ligt er natuurlijk maar net aan wat je graag drinkt. Droge witte wijn staat in veel huishoudens op nummer een. Of ben je juist meer van de rode wijn? Afwisselen mag natuurlijk ook. En let op het type wijn, wat betreft de druivensoort. Zo is Sauvignon Blanc een mooie optie, waarvan je de wijn goed combineert met allerlei gerechten. Denk aan vis of salade, of gewoon een klein borrelhapje. Dat wordt smullen.

Bier

Drink je naast wijn ook graag een biertje? Dan heb je hier ook een voorraadje van nodig. Van gewoon pils tot bijzonder speciaalbier, er is genoeg om aan te denken. Wissel dit ook weer af, zodat je niet steeds hetzelfde drinkt. Zo blijft het bijzonder.

Koffie

We gaan door naar de non-alcoholische dranken. Met stip op nummer een? Dat is natuurlijk koffie! Grote kans dat je het meermaals drinkt per dag. Van gemalen koffie tot koffiecups, van koffiebonen tot koffiepads, haal de juiste koffie in huis voor jouw wensen. Met een ruime voorraad kom je in ieder geval niet zonder te zitten, dat is natuurlijk wel zo prettig.

Thee

Naast koffie is ook thee een favoriet in vrijwel ieder huishouden. Thee blijft eigenlijk voor altijd goed, dus je kunt er een mooie voorraad van verzamelen. Zo drink je steeds weer een andere smaak. Zwarte thee, groene thee, witte thee: de ene soort is de andere niet. Ga op ieder moment van de dag voor bijpassende thee.

Pasta

Even snel een pastaatje in elkaar flansen? Dat is des te makkelijker als je een voorraadje hebt, van spaghetti tot penne. Daar stop je gewoon wat verse groenten bij die je nog over hebt, met een sausje – en serveren maar.

Rijst

Nog zo’n lang houdbaar product voor avondmaaltijden? Dat is natuurlijk rijst! Stop het in een pot en het blijft gewoon goed. Je kunt er steeds een beetje bij pakken, precies de hoeveelheid die je nodig hebt.

Peulvruchten

Peulvruchten zijn voedend en gezond. Je stopt ze zo bij een maaltijd, of het nu gaat om een lunch of een diner. Ga voor droge peulvruchten of peulvruchten die al bereid zijn, het is maar net wat je hierin makkelijk vindt.

Specerijen

Kook je graag met verschillende specerijen? Sommige kruiden kun je wel een vast plekje in de keuken geven, zeker als je ze vaak gebruikt. Maar bepaalde specerijen heb je maar heel af en toe nodig – een plekje in de voorraadkast is dan eigenlijk logischer. Zo blijft alles netjes bewaard en raakt de keuken niet zo vol.

Olie

Grote kans dat je olie gebruikt bij het koken, zoals olijfolie of zonnebloemolie. En zo’n potje kan zomaar eens opraken. Handig is het dan wel als je nog een extra potje hebt staan in de voorraadkast, zodat je gewoon van start kunt gaan met koken.

Houdbaar beleg

Tot slot: plaats houdbaar beleg in de voorraadkast. Denk aan pindakaas of chocoladepasta. Met name zoet beleg is langer houdbaar, waaronder ook vlokken en hagelslag. Honing op brood? Dat kan prima – al is dit allround product natuurlijk voor meer gerechten bruikbaar. Genoeg reden dus voor een vast plekje in de voorraadkast.

Je kunt borrelplanken graveren met logo as je de houdbare producten mooi wilt presenteren op een zakelijke bijeenkomst, maar ook voor thuis is een borrelplank met logo eigenlijk onmisbaar.

Voorraadkast
Geen reactie's

Geef een reactie