Het kiezen van een Private Lease aanbieder

Het kiezen van een Private Lease aanbieder

Stel, je hebt besloten een auto te gaan leasen. Dan is de volgende stap het kiezen van een Private Lease aanbieder. Zeker voor wie niet thuis is in de wereld van leasen kan dit knap ingewikkeld zijn. Want, wanneer is een leasemaatschappij betrouwbaar en waar let je op bij het maken van je keuze? In deze blog geven wij je handvatten en tips om je op weg te helpen.

Private Lease, wat is dat precies?

Ga je een auto privé leasen, dan huur je als particulier een auto voor een vast bedrag per maand. Dit bedrag is inclusief kosten voor onderhoud, reparaties en verzekeringen. Het enige wat je zelf nog moet betalen, zijn de kosten voor brandstof en eventuele boetes.

Wat is de beste Private Lease aanbieder? Hier let je op.

Looptijd contract en kilometerbundel

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de looptijd van het leasecontract en het aantal kilometers dat je per jaar mag rijden. De looptijd kan variëren van 12 tot 60 maanden en het aantal kilometers kan variëren van 5.000 tot 30.000 kilometer per jaar. Kies een looptijd en kilometerbundel die bij jouw wensen en behoeften past. Als je bijvoorbeeld veel rijdt voor je werk, dan is het verstandig om een hogere kilometerbundel te kiezen.

De leaseprijs

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de leaseprijs. Er is bij een privé auto leasen niet een goedkope leasemaatschappij. Dit hangt af van de acties en het model. Vergelijk de prijzen van verschillende aanbieders en let hierbij niet alleen op de maandelijkse kosten, maar ook op eventuele bijkomende kosten. Sommige aanbieders rekenen bijvoorbeeld extra kosten voor winterbanden of een hogere eigen bijdrage bij schade.

Voorwaarden bij schade en pech

Ook is het verstandig om te kijken naar de voorwaarden bij schade en pech. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je schade rijdt of pech krijgt onderweg? Wordt dit gedekt door de verzekering of moet je zelf bijbetalen? Daarnaast is het goed om te kijken naar de mogelijkheden bij vervangend vervoer. Krijg je bijvoorbeeld een vervangende auto als jouw auto gerepareerd moet worden?

Kwaliteit van de auto’s

Verder is het goed om te kijken naar de kwaliteit van de auto’s die worden aangeboden. Zijn dit nieuwe auto’s of zijn het gebruikte auto’s? En hoe zit het met het onderhoud? Wordt de auto goed onderhouden en gecontroleerd voordat deze aan jou wordt geleverd? Daarnaast is het goed om te kijken naar de uitstraling en het merk van de auto. Wil je bijvoorbeeld een luxe auto of is een standaard model voldoende?

Flexibiliteit leasecontract

Tot slot is het belangrijk om te kijken naar de flexibiliteit van het leasecontract. Kun je het contract tussentijds opzeggen als je bijvoorbeeld je baan verliest of ga je verhuizen naar een andere stad? En zijn er mogelijkheden om het contract aan te passen als je bijvoorbeeld minder kilometers gaat rijden of als je een andere auto wilt?

Kiezen Private Lease Aanbieder
Geen reactie's

Geef een reactie