Tips voor het kiezen van meubels in een klein appartement

Tips voor het kiezen van meubels in een klein appartement

Het kiezen van meubels voor een klein appartement kan een uitdaging zijn gezien de ruimte. Meubels zijn vaak erg groot. Tegenwoordig zijn er ook veel handige, kleine meubels die overal passen. Daarnaast zit er een verschil in functionele en praktische meubels. Hieronder zijn enkele tips om je te helpen bij het kiezen van meubels voor een klein appartement.

Multifunctionele meubels

Een van belangrijkste dingen om te overwegen bij het kiezen van meubels voor een klein appartement is dat ze multifunctioneel moeten zijn. Zo bespaar je ruimte en kan je de meubels op meerdere manieren gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor een slaapbank of een hoogslaper in plaats van een traditioneel bed. Hierdoor kan je de ruimte gebruiken als zowel woon- als slaapkamer. Overweeg ook een uitschuifbare eettafel of een salontafel. Zo kan je meer tafelruimte creëren wanneer er mensen op visite komen.

Kies de juiste afmetingen

Voordat je meubels gaat aanschaffen, is het verstandig om de beschikbare ruimte op te meten. Kies meubels die passen bij de grootte van de kamer en die niet te groot zijn. Overweeg ook om meubels te kiezen die op pootjes staan, in plaats van meubels die op de grond rusten. Hierdoor lijkt de ruimte groter en kun je makkelijker de ruimte eronder schoonmaken. Bovendien kan je hieronder nog vlakke spullen kwijt om op te bergen.

Ga voor lichte kleuren

Lichte kleuren zorgen voor een optische grotere kamer. Het is dus eigenlijk hoe je de kamer ziet. Kies daarom voor lichte kleuren voor je meubels zoals wit, crème, beige of lichtgrijs. Dit geldt niet alleen voor de meubels, maar ook voor de muren en vloeren. Door een kleurenpallet te kiezen voordat je begint met het inrichten van je kamer, maak je het jezelf makkelijker met het uitzoeken van meubels.

Vermijd te veel meubels

Probeer niet téveel meubels in een kleine ruimte te plaatsen. Als je dit wel doet, krijg je te veel prikkels en overzie je de ruimte niet meer. Daarnaast kan de ruimte rommelig maken. Bovendien maken veel meubels het moeilijker om te bewegen. Kies voor de essentiële meubels en probeer de rest te vermijden. Als je toch graag extra meubels nodig hebt, kies dan voor meubels die makkelijk op te bergen zijn, zoals klapstoelen of een opvouwbare tafel.

Koop meubels die passen in jouw stijl

Het allerbelangrijkste is dat jij straks blij bent met je ingerichte kamer. Kies daarom altijd voor meubels die jij mooi vindt en passen bij jouw stijl. Er zijn diverse meubelwinkels waar jij je meubels kan kopen. Zo zijn meubels van bijvoorbeeld Jeha zijn scherp geprijsd. Kijk goed welke meubels je graag wil en of het in je budget past.

Meubels in klein appartement
Geen reactie's

Geef een reactie