Onderneming beginnen? 5 tips om je voor te bereiden

Onderneming beginnen? 5 tips om je voor te bereiden

Wil je voor jezelf beginnen? Dan besluit je waarschijnlijk niet van de ene op de andere dag om jouw contract bij je werkgever op te zeggen. Het is namelijk belangrijk dat je goed voorbereid van start gaat. Veel (aanstaande) ondernemers weten alleen niet hoe zij zich voor kunnen bereiden op het starten van een eigen bedrijf. In dat geval bieden de onderstaande 5 tips uitkomst.

  1. Stel een ondernemingsplan op

Wanneer je overweegt om voor jezelf te beginnen, is het verstandig om een ondernemingsplan op te stellen. Doordat zo’n plan niet verplicht is, branden veel startende ondernemers er hun vingers niet aan. Toch kan een ondernemingsplan je waardevolle inzichten opleveren. Zo helpt zo’n plan je bijvoorbeeld om een inschatting te maken van de kosten die het starten van een eigen bedrijf met zich meebrengt. Wanneer je van plan bent om op zoek te gaan naar investeerders, is een ondernemingsplan onmisbaar.

  1. Zorg voor voldoende startkapitaal

Het opstarten van een bedrijf brengt vaak kosten met zich mee. Kun je jouw werkzaamheden niet vanuit huis uitvoeren? Dan moet je op zoek naar een bedrijfspand. Daarnaast heb je mogelijk wel machines en/of voertuigen nodig. Doordat dit geld kost, moet je zorgen voor voldoende startkapitaal. Als je zelf niet over voldoende financiële middelen beschikt, kun je een financiering voor je bedrijf aanvragen. Wanneer je hiernaar kijkt, ontdek je dat je verschillende mogelijkheden hebt. Als ondernemer kun je namelijk voor een zakelijke lening en zakelijk krediet kiezen. Omdat het bij de start van een onderneming vaak om een langlopende investering gaat, kom je waarschijnlijk bij een zakelijke lening uit.

  1. Schrijf je in bij de Kamer van Koophandel

Voordat je als zelfstandig ondernemer aan de slag kunt, moet je jouw bedrijf eerst inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Het inschrijven van jouw bedrijf in het Handelsregister kost je meestal niet bijzonder veel moeite. Wanneer jij je bedrijf hebt ingeschreven, sta je ook direct ingeschreven bij de Belastingdienst. De Kamer van Koophandel speelt jouw gegevens namelijk door naar deze instantie. Je hoeft je hier dus niet apart in te schrijven als je voor jezelf begint.

  1. Sluit de benodigde verzekeringen af

Als ondernemer ben je niet verplicht om je te verzekeren. Toch is het verstandig om wel een aantal verzekeringen af te sluiten voordat je begint met ondernemen. Welke verzekeringen je nodig hebt? Wij raden in ieder geval een aansprakelijkheidsverzekering en arbeidsongeschiktheidsverzekering aan. Om te bepalen welke verzekeringen je wel en niet af moet sluiten, doe je er goed aan je hierin te verdiepen.

  1. Maak een eigen website

Wanneer je voor jezelf begint, is een eigen website onmisbaar. Dit is namelijk het online visitekaartje van je bedrijf. Bezuinig hier vooral niet op. Doe je dit wel? Dan ziet jouw site er mogelijk niet bepaald professioneel uit. Hierdoor kom je onprofessioneel over op (potentiële) klanten. Het gevolg hiervan kan zijn dat zij producten of diensten uiteindelijk ergens anders afnemen. Heb je zelf geen verstand van het maken van websites? Besteed dit dan uit aan iemand die hier wel verstand van heeft.

 

Onderneming beginnen
Geen reactie's

Geef een reactie