Herenpantoffels, ideaal voor thuiswerken

Herenpantoffels, ideaal voor thuiswerken

Fleur en ik werken allebei vanuit huis. Dat betekent dus dat we als we dat zouden willen, de hele dag in onze pyjama rond zouden kunnen lopen. Omdat we dat niet heel erg professioneel vinden en omdat het ook niet zo heel fris is, gebeurt dat zelden. Wel moet ik eerlijk toegeven dat ik thuis liever een joggingbroek draag dan zo’n knellende spijkerbroek. Ook heb ik liever geen koude voeten en draag ik daarom hele fijne herenpantoffels. Of ik nu aan de eettafel mijn blogs aan het schrijven ben of een SEO-plan schrijf voor een klant, mijn pantoffels houden tijdens het thuiswerken mijn voeten heerlijk warm.

Waarom herenpantoffels en niet gewoon sokken?

Als ik mijn bed uitstap trek ik eerst een joggingbroek en een t-shirt aan. Nog zonder lenzen in en met de slaap nog in mijn ogen stap ik in mijn pantoffels en begin ik aan mijn ochtendroutine. De luier van Morris verschonen, een ontbijtje maken en even een kop koffie drinken doe ik het liefste met warme voeten. In plaats van twee bij elkaar passende sokken zoeken, deze aan mijn voeten frommelen en vervolgens uitglijden over ons gladde laminaat is in je pantoffels stappen toch een stap minder. Deze efficiëntie is wat ik nodig heb voordat ik begin aan mijn dag.

Pantoffels hebben nog een voordeel boven sokken. Doordat mijn pantoffels een flexibele, maar harde zool hebben kan ik ook nog eens naar buiten om de vuilniszak weg te doen of de hond uit te laten. Ook wordt uitglijden over gemorst afwaswater een stuk moeilijker. Als aller belangrijkste kenmerk zijn pantoffels toch een stuk warmer dan sokken. Zelfs als het hoog zomer is weet onze vloer een ijskoude gloed af te geven. Met dank aan de pantoffels heb ik hier dus geen last meer van.

Waarom is thuiswerken op pantoffels zo ideaal?

Als Fleur wakker is dan kan papa aan het werk. Ik kan iedereen aanraden om tijdens het thuiswerken pantoffels te dragen.

  • Je hebt warme voeten.
  • Je kan je teen niet meer hard tegen de hoek van het bureau stoten.
  • Als je je even verveelt kun je met je pantoffels spelen en er daarna gewoon weer instappen.
  • Honden en katten zijn dol op pantoffels. Je kunt met beleid spelen met de hond en werken tegelijk zonder dat je hond in je tenen bijt.
  • Je hoeft geen sokken aan.
  • Minder last van droge voeten.
  • Duploblokjes zijn geen uitdaging meer en je kan er gewoon op staan.

Al deze voordelen weet ik pas sinds ik mijn pantoffels heb. Het thuiswerken wordt positief bevorderd en blogs schrijven gaat sindsdien lekker snel. Wel worden mijn pantoffels door veelvuldig gebruik ook sneller vies. Daar waar je sokken (als het goed is) maar één dag draagt, heb je pantoffels meerdere dagen aan. Ze moeten hier thuis dus één keer in de week in de wasmachine.

Wat is het verschil tussen pantoffels en sloffen?

De termen sloffen en pantoffels worden vaak door elkaar gebruikt. Hier in huis hoor ik heel vaak dat ik mijn sloffen op moet ruimen en een moment later hoor ik dat de hond met mijn pantoffels loopt. Tegenwoordig zijn de termen sloffen en pantoffels dus een soort synoniemen van elkaar. Toch is er wel degelijk een verschil:

  • Pantoffels hebben eigenlijk alleen een zool met een kap erop en een verharde zool. Op deze manier kun je makkelijk in de pantoffel stappen en warmt de pantoffel alleen het teengedeelte van de voet op.
  • Bij sloffen is ook de enkel bedekt en is de zool vaak zacht. De Spaanse slof is daar een bekend voorbeeld van.

Met het huidige modebeeld worden de ontwerpen ook door elkaar gebruikt. Zo zijn er pantoffels met zachte zolen en zijn espadrilles eigenlijk gewoon sloffen met een harde zool. Voor thuiswerken is de pantoffel het meest ideaal, omdat je zo in de pantoffel kunt stappen. Als je vaak koude voeten hebt zijn sloffen misschien een betere keuze voor thuiswerken dan pantoffels.

Herenpantoffels thuiswerken
Pantffels sloffen
Geen reactie's

Geef een reactie